Robert Knepper

Robert Lyle Knepper

8,3
11 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Knepper

nie powiem że jest szpetny ale uroda nie grzeszy a co wy o tym sądzicie?? Ale to przecierz uroda aktora przesądza o jego powodzeniu w pracy. Ja staram sie oceniac aktora po grze a nie po wyglądzie chociarz jest to czasem trudne no to piszcie

sorki za ortografię

rozilla

'przecierz uroda aktora przesądza o jego powodzeniu w pracy'

Po 1. 'przecież'
po 2. Powodzenia, jeśli masz takie kryteria oceny gry aktorskiej.
Aktor to nie model.

fragola

no wiesz wygląd się też liczy ale ja nie powiedziałam że tylko wygląd się liczy

i tak szczerze czy zauwazyłabyś jakiegoś aktora o przeciętnej urodzie jeśli nie byłby sławny ??

mi się bardzo podoba gra aktorska roberta ale nie jest przecież "cudny"(chodzi o wygląd)

rozilla

Sorry, czy Ty w ogole widzisz co piszesz?

hm...pytasz, czy zauwazylabym aktora o przecietnej urodzie jesli nie bylby sławny? Jesli byłby aktorem, byłby poniekąd sławny. Więc zauwazyłabym. Po za tym, ludzie mają rozne gusta:)
Kto dla Ciebie jest przeciętny, dla mnie może być boski, nieprawdaż ?

Śmiem twierdzić, ze zauwazam aktorów, którzy urodą nie grzeszą.
W tym zawodzie nie to sie liczy!
Jeśli pomyslisz nad tym, dojdzieszm, mam nadzieje, do takiego samego wniosku.

fragola

masz racje mi sie on niezbyt podoba (i uroda i gra) a tobie sie podoba więc na tym skończmy bo nie ma się co kłócić o upodobania

rozilla

Prawda jest taka że więcej osób zwraca uwagę na tych przystojnych aktorów ale to jak ktoś wygląda wcale nie przesądza o tym czy jest dobrym aktorem czy złym. W większości przypadków ci "piękni" i przystojni aktorzy są jednosezonowymi gwiazdkami ktorzy tak naprawde nie umieją grać a ludzie prędzej czy pożniej o nich zapominają. Pozatym do różnych ról są potrzebni aktorzy o różnym typie urody po to żeby lepiej oddać charakter granych przez nich postaci. Jest wielu sławnych i lubianych aktorów którzy "nie grzeszą" urodą a mimo to są o niebo lepsi od tych którzy sa piękni i młodzi. Osobiście uwazam że Robert Knepper jest wspaniałym aktorem,widziałam go w wielu filmach i za każdym razem potrafił stwożyć postac która mnie w jakis sposób ujęła.
-------------------------------------------------------------------------
A tak swoją droga to wydaje mi się on niezwykle pociagający i sexsowny .
xD

p_a_t_r_y_c_j_a08

mi sie on nie specjalnie podoba i o niebo wole od niego alana rickmana a on nie jest przeciez młody

rozilla

Fragola ma rację.

Nie grzechem jest zachwywać się urodą kogokolwiek, bo prawdę mówiąc, jest to pierwszy element, na który zwraca się uwagę, ale zaskoczyłaś mnie tym, że robisz to także w przypadku aktorów. Wprawdzie sympatię do aktorów zawdzięcza się rozegranymi rolami, bo przecież jeżeli aktor x zagra totalnego sukinsyna w filmie y, to stwarza się jakieś tam odczucie skierowane do jego osoby, ALE stwierdzenie, że uroda może przynieść powodzenie w pracy jest totalną bzdurą.

Trochę jest mi niezręcznie podawać przykład, jako faceta, bo sam nim jestem, ale w moim odczuciu, ten pan urodą pochwalić się nie może, a w dorobku nie jeden film ma.

http://www.filmweb.pl/o3942/Lech+Dyblik

No i dlaczego wiesz, że popełniłaś błędy, a nawet ich nie poprawiasz?

rozilla

ocenianie aktora po wyglądadzie jest żałosne.
to tak jakby ocenić waerość obrazów Picassa, po tym jak wyglądał.
Co to ma za znaczenie?

` a tak nawiasem mówiąc- Robert jest boski, i mnie akurat się podoba jako facet.

krolowa_sniegu_2

Robert jest genialnym aktorem . T-Baga zagrał obłędnie .
A co do jego urody ... Dla mnie on ma w sobie niesamowity i niezaprzeczalny urok . Podoba mi się i to bardzo.
Przyznam szczerze , że nigdy nie zdarzyło mi się oceniać kogokolwiek po wyglądzie . To samo tyczy się aktorów . Zawód aktora nie miałby sensu gdyby oceniało się czyjeś role za podstawę oceny biorąc urodę.
Weżmy np. Jacka Nicholsona czy Anthony'ego Hopkinsa . Dla mnie oni nie są szczególnie przystojni ( każdy ma inny gust ), ale uważam ich za genialnych aktorów.
Nie ma się co sprzeczać na takie tematy , bo gustów jest tyle ile ludzi na całym świecie. Ale jeśli ktoś ma talent to nie można tego brać pod wątpliwość. A raczej nie powinno się...

ferhat

wydaje mi sie, że oceniacie jego wygląd tylko po zdjęciu gł na filmwebie i prison breaku. Normalnie, kiedy nie gra czarnego charakteru wyglada dużo lepiej:)

http://www.forum-prisonbreak.fr/galerie/albums/userpics/10001/montecarlotelefest -34.jpg

187

Według mnie właśnie zwłaszcza w "Prison Break" - ale mowa tu o pierwszym sezonie - wyglądał rewelacyjnie. Przez następne trzy sezony jego postać wiele przeżyła - T-Bag był przecież ścigany, torturowany, siedział w panamskim więzieniu, musiał się ukrywać, żył w stresie, etc, etc, etc. Takie wydarzenia wpływają nie tylko na kondycję psychiczną, ale także fizyczną - nie ma się co dziwić, że T-Bag wyglądał, jak wyglądał.
Dla mnie Robert jest rewelacyjnym aktorem i z reguły uwielbiam go w każdej roli, w jakiej go zobaczę. I jego wygląd nie ma tu raczej większego znaczenia - gdyby miał, to w chwili obecnej - patrząc na czwarty sezon "Skazanego" to chyba bym go nienawidziła.
Prywatnie uważam Kneppera na seksownego, uroczego, pociągającego i intrygującego. Jestem cała na tak. I takie samo zdanie mam np. o Peterze Stormare (Abruzzi) - według mnie on też jest świetnym facetem, któremu niczego nie brakuje, a już na pewno talentu aktorskiego.
Ja w ogóle mam tendencję to upatrywania sobie na ulubionych tych aktorów, których za boskich uważają nieliczni, ale cóż. Taka już nasza i moja oryginalność.

rozilla

wiesz co napisałeś/aś w pierwszym zdaniu ?
"Nie powiem, że jest szpetny, ale jest brzydki"
najpierw się dowiedz co znaczy "nie grzeszyć" czymś

*przecież
*chociaż

rozilla

urodę na w sam raz dla ról , które gra..

ps.. naucz się ortografii..albo kup sobie słownik.

rozilla

no wiesz jest bardzo utalentowany i lubię go w roli T-baga

rozilla

eh.. dziecko dziecko... zostaw ogladaie sie za chlopcami i weż sie za naukę ;)

rozilla

Haha jak go widzę, to odrazu przypomina mi się pedofilek... xD
Niee, no, T-bag jest spokoo ;d . Bardziej podobał mi się bez ręki hahaah

eeee_e

sory, kojarzę Roberta jedynie ze skazanego na śmierć, ale i tak nie oglądałam tego serialu cały czas, tylko jak nie było niczego lepszego. będę musiała obejrzeć więcej filmów z Nim, pewnie zmienię zdanie, bo jak nie lubię jakiegoś filmu czy serialu to aktorów często też, nie miałam okazji lepiej Go poznać, jeśli chodzi o aktorstwo.

pozdrawiam.

rozilla

to co Ty tu robisz na tym portalu? bo każdy aktor miał choćby jeden film w którym dał ciała lub film był sam w sobie do kitu,a Twa teoria wyklucza lubienia kogokolwiek... -.o

vasil_zajcev

nie jest tak że lubię tylko tych którzy są świetni w każdym filmie który widziałam, ale czasem jak coś mi się wybitnie nie podoba, to też aktorzy mnie niewiele interesują.
ostatnio widziałam kilka odcinków skazanego, i szczerze, nie jest to takie złe jak sądziłam, denerwuje mnie najbardziej went jakoś tak, nie pamiętam nazwiska, a Roberta polubiłam,
i strasznie przepraszam za ten temat.

rozilla

WeSoŁyCh!! xD ;****

rozilla

jak dla mnie on jest mega przystojny a pozatym świetny aktor