Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 696 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Która z fanek zmierzchu znała go przed tym filmem? Nie licząc fanek Harry'ego... Teraz nikomu nieznany wcześniej chłopak zagra główną rolę w ekranizacji książki uwielbianej przez miliony i nagle: "On jest kochany, cudowny, superprzystojny, utalentowany bla bla bla...". Posypią się dziesiątki. Znajdzie się w top sto, do którego zbliża się WIELKIMI krokami. Reszta userów się oburzy i zaczne walić 1. Spadnie do pierwszej 400. Schemat, schemat, schemat....

To, co mnie oburza, to to, że przed tym filmem był jednym z tysięcy nikomu nieznanych aktorów. Niedoceniany. Ta rola trafiła się akurat jemu i będzie teraz ubóstwiany, bo ZAGRAŁ Edwarda.

A gdyby ta rola przypadła komuś innemu? Nadal tkwiłby tu z niewiele ponad setką głosów na koncie... Nikomu nieznany... A cały ten zachwyt przypadłby w udziale komuś innemu...

Czy zasłużył już na 10?

Co wy o tym myślicie?

Anua

no fajny fajny ten fotomontaż ;D
tak error w końcu zniknął !
a może oni specjalnie go zrobili żebyśmy się trochę wstrzymały ?
;DD

Misery_

hehe faktycznie może specjalnie chcieli, żebyśmy przystopowali xD

pietrusia

Co wy w nim widzicie?

za krótki

sHe_4

Uśmiech xD W sumie nie wiem, dlaczego go tak uwielbiam. Ma w sobie coś, co mnie przyciąga. ;]

pietrusia

Zagrał Edwarda;)) A tak poza tym to umie śpiewać i jest przystojny... Trzeba czegoś jeszcze?

KateBells

co w nim widzimy ?
co za głupie pytanie ..
cały on jest boski , przystojny, utalentowany , ..
mogłabym wymieniać bez przerwy ..
no i każdy ma swoje gusta ..
to, że on ci się nie podoba ..
to nie znaczy , że innym się nie podoba . ;D

Anua

hmm... co do komentarza zalozycielki tematu; fakt faktem, ze teraz zyskal wiele fanek, ale kazdy musi od czegos zaczac, teraz gdy zyskal tyle fanek, bedzie mogl pokazac na co go stac i grac w wielu innych filmach, ktore moga zostac docenione. Ale ja Roberta dostrzeglam juz dawno i zawsze myslalam, ze jest przystojny. Ale tak glosno na forum Roberta zrobilo sie dopiero po zmierzchu...

I_am_a_Bad_Girl

No to jest niesprawiedliwe..Tak jest ze wszystkim.Tak,ja jestem fanką Poterra i wcześniej znałam go z filmów.Ale w 100% się z Tobą zgadzam ! Odkąd gra w Zmierzchu jest `piękny,utalentowany` itd. dziewczyny oddałyby za niego wszystko..Ale może to przez to że jest ważną postacią w filmie.W Harrym,był nie doceniany bo był tak bardzo ważny ;]

Vampire_Claudia_

Faktycznie, zgadzam sie z tobą :) W HP nie zwracałam na niego uwagi, dopuki nie pojawił się w filmie "Zmierzch" Jako Edward :)
A tak na marginesie może wiecie jak nazywa się film w którym na filmiku dziewczyna skacze z klifu . http://pl.youtube.com/watch?v=AsghUBi81qY

I_am_a_Bad_Girl

Sprawiedliwe czy nie. Do przewidzenie jest fakt ze po roli uwielbianego przez tłumy dziewczyn wampira bedzie naj naj naj. Ja nie znam go z zadnego innego filmu wiec nie wiem jakim jest aktorem poza twilight. Bez charakteryzacji edwarda moim zdaniem nie jest przystojny a juz na pewno nie powalajacy. Ale przyznaje ze zarowno jako aktor w twilight wywiazał sie swietnie (zagral edwarda niesamowicie i bezapelacyjnie nie widze nikogo innego w tej roli) i rowniez jako edward wyglada super (powinien w zyciu normalnym tez sie "stylizowac" na edwarda heheh)

kravitz

Hmm... Robert ma zagrać MOJEGO UKOCHANEGO Salvadora. Interesujące. Zobaczymy... Może tam mnie oczaruje? Staraj się chłopaku, staraj... Byle jaką postacią spławić się nie dam.

I_am_a_Bad_Girl

coz po przeczytaniu Twojego tekstu poniekad zgadzam sie z Toba...!!! Ale jednak nie mozemy nic na to poradzic tak wlasnie dziala ten showbisnes, wystarczy, ze nieznany i zapomiany przez swiat aktor zagra w takiej wielkiej produkcji i juz jest slawny oraz rozschwytywany przez fanki...!!! nie powiem bo mi Robert Pattinson przypadl do gustu w roli Edwarda! :D dobrze ze producenci daja czasem szanse pokazania sie mlodym ludziom a nie juz tym ,,starym, oklepanym gwiazdom'' Hollywood...!!! a ze to jest niesprawiedliwe, to nic juz na to nie poradzimy!!:)

I_am_a_Bad_Girl

Na 10 nie zasłużył. Tak samo jak Heath Ledger, który tak samo stał sie słąwny bo zagrał JOKERA.
Moja stara lepiej by zgarała i Jokera i Edwarda :P
Ale tak na poważnie to jest ten walniety system gdzie wszyscy naparzają sie na to co jest cool and trendy.
Ja osobiście Pattiosna lubie tak srednio, Heatha też...Zwisa mi ogólnie to co fanki obu robią. Jak sikaja w gacie na widok zdjecia czy coś.
Ja z tego wyrosłam, pamietam jak miłam lat 12 i sikałam na widok Iglesiasa (obecnie jestem fanką rocka:P)...wiec pociesza mnie fakt ze fanki-sikanki gówno wiedzące wyrosną z tego.
Oby :P

I_am_a_Bad_Girl

Każdy aktor musi jakoś zacząć. Miał szczęście, że trafiła mu się taka rola... Gdyby Edwarda zagrał ktoś inny to dziewczyny sikałyby w gacie na widok właśnie tego aktora. A ogólnie to Pattison jest przystojny :) W końcu szum wokół niego ucichnie i na tapecie będzie już ktoś inny, ale pozostaną przy nim najwierniejsi fani, którzy przede wszystkim szanują go za talent, a nie tylko za wygląd.

BohamC

zgadzam się z tym ;] pojawi się nowa gwiazdka [a właściwie gwiazdor] i będzie na niego szau ;]
I muszę się przyznać,ze dość często porównuję Zmierzch do HP a Roberta do Daniela... I mam nadzieje,że Rob nie skończy na sadze Zmierzchu ;) a będzię pokazywał nam swoje nowe oblicza ^^

użytkownik usunięty
Immortal_

Wg mnie miał duże szczęście, że to jemu przypadła rola w "Twilight" bo właśnie dzięki niej stał sie tak popularny. Mi sie wydaje całkiem fajny i dobrze dopasowany do roli. Zgadzam sie co do tego jego uśmiechu;) Ja go znałam już wcześniej zanim pojawił sie w "Twilight" czy "HP". Nie można powiedzieć, że nie jest utalentowany bo naprawdę ma talent nie tylko aktorski ale również muzyczny;) Znam wiele lepszych aktorów ale ten też jest całkiem dobry.

I_am_a_Bad_Girl

Moim zdaniem ciężko nazwać go aktorem. Zwłaszcza, jesli prawdą jest to, co mowi w wywiadach - starał się, by milosc miedzy Edwardem a Bellą była zagrana przez niego i Kristen jak najbardziej przekonująco.
Jakoś mu to nie wyszło. Ich uczucie jest sztuczne i nie może sie równac d tego opisanego w ksiązce. Cały film jest zapowietrzony...
A Pattinson był chyba do tej roli wybrany tylko dlatego, że jego łobuzerski uśmiech jest godny pochwały...

użytkownik usunięty
prisoner_of_love

Właśnie ten uśmiech;)

Zgadzam sie, książka o niebo lepsza:)

I_am_a_Bad_Girl

Osobiście uważam że jeszcze nie jest świetny, ale na 8-9 pkt zasługuje. Jest młodym aktorem i doświadczenie będzie zdobywał dopiero. Ale zgadzam się z tym, że fanki Zmierzchu będą go wychwalać co doprowadzi do szału tych którzy nie byli nim zainteresowani i zaczną dawać 1 pkt,

I_am_a_Bad_Girl

Widziałam go w jednym filmie, a kolejnym będzie zmierzch. Ciężko jest cokolwiek powiedzieć o aktorze po jednym filmie gdzie zagrał mało ważną role (Harry Potter). Nawet jeżeli ma jakieś zdolności to właśnie w tej części HP (Czara ognia?) za dużo i tak nie pokazał... Zmierzch... nie widziałam tego filmu, ale na pewno po przeczytaniu książki go zobaczę (mam taki zamiar). A chłopakowi przytrafiła się szansa. Korzysta ze swoich pięciu minut i na tym chyba polega wychwytywanie młodych aktorów. To czy będzie dobrym i pamiętanym aktorem okaże się dopiero w przyszłości. Można zdobyć sławę po jednym filmie (zakładając że zagrało się bardzo dobrze), ale sama uroda i ładny wygląd nie wystarczą aby być zapamiętanym przez przyszłe pokolenia. Ale się rozpisałam...

Taladriele

Ja mu dałam z czystym sumieniem 7 ;) Podobał mi się w tych kreacjach, co go widziałam ;)

pietrusia

Oj zmieniam zdanie... Obejrzałam zmierzch po raz drugi i podwyższę mu ocenę. O 1 pkt, ale zawsze, bo w porównaniu z Kristen wypada rewelacyjnie. Nie no zagrał w tym filmiku ok. Jestem w połowie książki (dopiero dostałam!) i jednak on mi pasuje do Edwarda. Kristen jako Bella niestety nie...

I_am_a_Bad_Girl

moim zdaniem Kristen pasuje bardzo dobrze jako Bella .
nie wiem co od niej chcecie ..
jak ją zobaczyłam od razu uznałam, że została świetnie dobrana
do tej roli ..

I_am_a_Bad_Girl

Ja go "poznałam" właśnie z roli w Harrym Potterze i uważam, że jest świetny!
A w Zmierzchu zagrał rewelacyjnie, więc należy mu się ta 10 jak najbardziej ;)

AdrienneCULLEN

Zupełnie zgadzam się z komentarzem wyżej :D

I_am_a_Bad_Girl

No coż, każdy aktor miał w swoim dorobku jakis przełomowy film, ale żeby od razu 10? Uważam, że za bardzo przesadzacie. Pattison nie jest tak swietnym aktorem, może jeszcze zaraz dostanie sie do pierwszej dziesiątki TOP 100?

Moniia

To chyba normalne - jedynm się podoba jego gra aktorska, innym nie. Ja należę do grupy osób, która dała mu 10. Owszem, znałam go z innych filmów, w których grał nieznaczne role, wtedy jednak nie rzucał się szczególnie w oczy. Myślę jednak, że rola Edwarda Cullena jest dla niego przełomową rolą, bo to dzięki niej zyskał poplularność wśród wielu, wielu osób, a zwłaszcza nastolatek. Oceniam więc go na 10, bo jego gra w Twilight zrobiła na mnie naprawdę duże wrażenie.

Samantha_6

Na mnie zrobiła wrażenia gra Natassii Malthe w BloodRayne II (gównianym filmie Uwe Bolla)i co? Natassia jest świetną aktorką, ale to obraza dla reszty aktorów, którzy dostali 10 odemnie, aby czynić ją równą np. Katharine Hepburn (dwunastokrotnie nominowanej do Oscara)

I_am_a_Bad_Girl

Według mnie, to taka jest po prostu kolej rzeczy... Uważam, że Robert to dobry aktor i fantastycznie zagrał w Zmierzchu. I za to należą mu się brawa :) pamiętam go z Harry'ego, choć fanką nie jestem... Tak samo co by było gdyby to kto inny zagrał Neo zamiast Keanu, Batmana zamiast Bale'a... Bale'a też znało nieliczne grono zanim nie pojawił się w Batmanie... Tak już jest i tego się nie zmieni...