Roma Gąsiorowska

6,6
20 118 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Roma Gąsiorowska

a mnie strasznie irytuje jej dykcja. Zawsze brzmi jakby udawała małą dziewczynkę-
nieudolnie zresztą. O!

flyfinka

Fajna dziewczyna, gra nieźle, ale dykcję ma fatalną.

flyfinka

przecież jej dykcja to połowa sukcesu, to jest niesamowite! po prostu szkoda że tego niektórzy tego nie łapią.

nikodamian

Łapią nie łapią... Każdemu się może podobać co innego, jakby wszyscy mieli jednakowy gust to byłoby na świecie strasznie nudno.Każdy ma prawo do swojego zdania.Mnie też się nie podoba jej dykcja-okropnie mnie irytuje i mam w nosie to czy coś załapałam czy nie.

nikodamian

z całym szacunkiem ale ja nie widzę w tym nic niesamowitego- sądzę, że każdy może tak mówić Mam więc nadzieję, że zachwyty pod jej adresem nie są z tego powodu wygłaszane.

flyfinka

hahaha ona teraz będzie w jury w tym całym konkursie na facebooku a aniołkami :)

darekryl

tez mnie wkur&&&

dzasta905

jeszcze w sali samobójców fajnie grała (bez ostatniej sceny) ale te aniołki to mnie rozwalają :)

darekryl

oj tam oj tam :P

flyfinka

Jestem profesjonalnym lektorem i postanowiłem wypowiedzieć się na ten temat. Generalnie istnieją dwa sposoby mówienia, występujące wśród wszystkich ludzi, którzy "pracują" swoim głosem- pomijając oczywiście wokalistów, bo to zupełnie inna bajka. Pierwszych cechuje nienaganna dykcja, ładny, przyjemny, najczęściej niski głos potrafiący wyrazić niemal każdą emocję. Drugi typ to "coś specyficznego"- może to być barwa głosu, frazowanie... cokolwiek co jest inne. Coś co nie razi- lub wręcz przeciwnie- przyciąga odbiorcę. Myślę Gąsiorowska jest tym drugim typem. Osobiście lubię jej słuchać.

harry_houdini

Też uważam że jej głos jest przyjemny a i sposób mówienia mi nie przeszkadza :))))