Dlaczego w ciekawostkach o Rupercie jest napisane, że mierzy 178 cm wzrostu? Z jakiej paki pytam!? Rupert ma ok 170 cm, gdyż to widać po zdjęciach. Fotografując się z Danielem Radcliffem (odtwórcą roli Harrego Pottera) jest nieco wyższy - jakieś 2-3 cm. A jak wiemy Daniel ma 167/168 cm wzrostu. Proszę zmienić tą błędną informację - Rupert ma ok 170 cm a nie 178 cm! To wielka różnica!
o psiakostka ! naprawde? to fatalny blad ! powinni wyrzucic z filmweba tego kto zatwierdzil ta ciekawostke;/
Może i powinni :) Osoby, które chcą aktualizować i dodawać info powinni się bardziej przyłożyć. Nie sądzisz?
http://www.accesshollywood.com/content/images/98/400x400bd/98016_michael-gambon- daniel-radcliffe-emma-watson-rupert-grint-and-alan-rickman-attend-the-harry-pott er-and-the-half-blood-prince-premiere-in-new-york-city-on-july-9-2009.jpg mi to nie wygląda na jakieś 2-3 centymetry ;). Poza tym możesz wpisać sobie w wyszukiwarkę 'rupert grint wzrost', na każdej stronie znajdziesz informację, że 1,78m. Albo może go po prostu źle zmierzyli ;)
Mi sie wydaje ze specjalnie zrobili tak zeby Rupert byl nie duzo wyzszy od Daniela w HP przeciez gupio by to wygladalo: taki kurdupel i 10cm wyzszy Ron. Sami pomyslcie....
Hehe, no cóż... według książki, to Ron zdecydowanie był wyższy od Harry'ego. Był wyższy nawet od Freda i George'a, co mnie zdziwiło, gdy przeczytałem tę informację w książce ( zacząłem czytac po obejrzeniu trzech pierwszych części). Od Charlie'ego też. Nawet nie wiem, czy nie najwyższy w swojej rodzinie. Nie mniej jednak faktycznie, porównując bohaterów filmowych - Pottera i młodego Weasley'a, nie zauważa się zbyt dużej różnicy wzrostu. Co prawda ona się zmienia w różnych momentach filmu - czasami jest większa, czasami nie. ( Mówię rzecz jasna o częsciach, w których Daniel i Rupert są dojrzalsi już - od ok. 3 - 4 częsci) W pierwszej to Daniel był nawet wyższy - od Ruperta, Toma Feltona, kto wie, czy nie od Nevile'a też... =))
Jednak faktycznie, Rupert Grint nie może miec 178 cm wzrostu, chyba, że Metthew Levis miałby ponad 180.
Moim zdaniem proporcjonalnośc wzrostowa ukazana we filmie jest lepsza, niż wymyślona przez autorkę hehe =)=)=)=)=)
Lewis ma ponad 180 wzrostu, tak jak Felton ma 185. Na zdjęciech dokąłdnie nie widać tej różnicy ponadto zauważcie jakie obaj nosza obuwie. U Ruperta to z reguły trampki, które są płaskie a Dan nosi pantofle z obcasem. Na oko na zdjęciu wydaje się, ze to jest 2-3 centymetry, ale w rzeczywistości to jest jakieś 10 jak nie więcej. Nawet patrząc na skalę, mozna to obliczyć w prosty matematyczny sposób.
Jak masz dowody (strona w necie, jako źródło informacji), że jest mniejszy niż jest napisane, to sam zaktualizuj tą ciekawostkę przez opcję "zgłoś poprawkę", a nie pisz bzdur, że się nie przykładamy. Wiem, że temat już stary, ale to samo tyczy się innych, co tylko jęczą i narzekają, a sami guzik do tego portalu wniosą od siebie...
Gwoli ścisłości. Rubert ma ok. 172 cm (http://www.celebheights.com/s/Rupert-Grint-2944.html) i dość kiepską posturę, przez co może wyglądać na niższego. Daniel ma tylko 165 cm (http://www.celebheights.com/s/Daniel-Radcliffe-792.html). Polecam tę stronkę, każda gwiazda jest szczegółowo analizowana.