Poszukuje filmy Brytyjskiego ( Obyczajowy ) bodajże nakreconego w drugiej polowie lat 80 aktorzy grajacy w tym filmie to Anglicy niezbyt znani. Dwa przyjaciele ( wyzsze sfery arystokracja ) przyjezdzaja na wakacje na wies , jednemu z nich ( blondynowi ) spodobala sie corka (zwyczajna dziewczyna wiesniaczka) gospodarza u którego miezkali.Nawiazala sie miedzy nimi tym blondynem i wiesniaczka uczcucie ich tajemny zwiazek trwal az do konca wakacji .Blondyn obiecał ze zabierze ja z teh wsi ze soba .Umówili sie ze berda o umówionej godzinie czekac na siebie na peronie na pociag , ona potajemnie pakujac sie i wiedzac ze jest z nim w ciazy miala byc o danej godzinie i poinformwac go miala ze jest w ciazy. Nie udalo sie im spotkac i wsiasc do tego pociagu cos ja zatrzymalo na chwile , on czekajac i rozgladajac sie na peronie wsiada sam do pociagu .Po tym jak pociag ruszyl ona w biegu wpada na peron ale go nie i widzi myslac ze po prostu ten arystokrata sie ja nia po prostu zabawil i ja olał.
Wrocila do wsi i kazdego dnia czekala na niego na skraju drogi majac nadzieje ze wroci w czasie porodu umiera z wycienczenia i depresji ktorej sie nabawila.
Ostatnia scena filmu owy blondyn po killku latach powraca na wakacje do tej samej wsi juz ze swoja małzonka , wypytuje okolicznych mieszkancow o ta dziewczyne w ktorej sie kochal jeden z mieszkancow powiedzial mu ze zmarla w czasie porodu takze tesknoty i depresji czekajac na swojego ukochanego .Wracajac z zona z urlopu i przejedzajac autem zauwaza pewnego mlodzienca ktory pracuje w polu zatrzymuje auto wola go i pyta go o ta dziewczyne w ktorej sie kochal pyta go czy ja znal on odpowiada ze nie znal bo mama zmarla w czasie porodu a on jest jej synem zona zapala auto i ruszaja wtedy głowny bohater ( blondyn ) patrzac jak w obrazek w tego mlodzienca uswiadamia sobie ze to jego syn .
Bede wdzieczny za najmniejsza pomoc