Polak Potrafi ! jestem dumny ,że on jest Polakiem... Każdy film ,który posiada jego zdjęcia ma urok i nieraz on ratuje go przed klapą (król Artur).
Arcydzieło to "3 kolory Niebieski", oraz oczywiście "Helikopter w ogniu"(ahhh ta akademia , miał rację ,że ma słabe szanse na Oscara ,ale wg mnie spośród filmów ,które tam był on powinien go dostać jak pies budę) - zdjęcia doskonałe ..realistyczne ,dziennikarskie ,w dobrym kinie czujesz się jakbyś sam tam obok walczył ,ale jednocześnie barwne i przekonujące o trudzie i piekle wojny.
Brawo panie Sławku !
To co zrobił w Helikopterze w Ogniu jest niesamowite, po prostu geniusz. Widziałem tez kilka innych jego filmów, np. Dowód Życia, ciekawy jestem jak sobie poradzi w 5-tej częśi pottera.
Przepraszam bardzo...byćmoże się ośmieszam, ale muszę spytać w końcu:
Za co tak dokładnie odpowiedzialny jest autor zdjęć?
POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDŹ.
W Potterze Idziak raczej wykazać się nie będzie mógł.
Sam nawet o tym mówił.
Dlaczego tak jest ?
Bo w Potterze już jakaś konwencja jest narzucona - rytmika zdjęć itp. itd. musi jakoś pasować do poprzednich filmów.
LaughJoy, autor zdjęć to po prostu najważnieszy operator, czyli ten co kręci film , nie wiem czy mam racje z tym, że jest najważniejszy ale tego, że jest operatorem jestem pewnien
wczoraj oglądałem Black Hawk Down i poraziła mnie właśnie praca kamery - to najlepsze ujęcia wojny jakie w życiu widziałem - nie potrafię sobie wyobrazić jka możnabyłoby zrobić to lepiej. Wielkie brawa!!!
jak najbardziej się dołączam!!! uwielbiam Idziaka szczególnie właśnie za ,,HELIKOPTER W OGNIU,, jedne z najlepszych zdjęć jakie miałam przyjemność widzieć. Muszę też przyznać, że nasz rodak rewelacyjnie poradził sobie w 5cz. Pottera. Sam film był koszmarny, ale jego zdjęcia jak zwykle cudowne!
przyłączam się do tych którzy gratulują Idziakowi zdjęć w Black Hawk Down. Gdy go oglądnąłem byłem pod wielkim wrażeniem.