Samuel L. Jackson

Samuel Leroy Jackson

8,3
174 565 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Samuel L. Jackson
sobol1237

Jest charakterystyczny i wyrobił sobie markę, a teraz chwyta się każdej roli, nawet w gniotach. Szkoda, że nie dba o filmografię, bo mógłby chyba jeszcze powalczyć o Oscara, ale jeśli gra się w kilku filmach rocznie, to zwyczajnie nie da się tak dobrze przygotować do roli.

Dobry aktor z przebłyskami, tyle.

sobol1237

Zabrać mu tą kasę i do prawdziwej roboty zapędzić :)

sobol1237

masz do tego newsa jakieś źródło? kwota raczej mało prawdopodobna :)

marfnt2

wystarczy uzyc wujka google :) znalezione w 10 sekund http://kultura.gazetaprawna.pl/artykuly/561100,samuel_l_jackson_jest_najbogatszy m_aktorem_wszech_czasow.html

xavor

aż się nie chce wierzyć... to ile musi kasować za rolę, że uzbierał taką kwotę :D 742 mln - w porządku, ale 7,42 mld - kosmos :)

marfnt2

no ja tez tego nie rozumiem to on musial dostawac gdzies z 50 mln dolarow za role minimalnie. Japierdziele za 3 miesiace zajebistej pracy dostac tyle kasy...marzenie

xavor

Są 2 opcje:
1. Te informacje wźięto za przeproszeniem z d*py - autorom pomyliło się coś i to są pieniądze jakie zarobiły filmy z jego udziałem.
2. Drobny procent z jego majątku zarobił jako aktor, a resztę jako producent / inwestor / coś innego.
Zakładając, że informację na filmwebie są dokładne Samuel zagrał w 112 filmach, czyli żeby zarobić 7,42 mld musiałby przeciętnie za każdy film dostać 66 milionów dolarów... Tyle to niewielu aktorów rocznie zarabia ze wszystkich filmów razem wziętych...

Cytat z jednego z komantarzy pod artykułem http://film.onet.pl/wiadomosci/samuel-l-jackson-zarobil-najwiecej/6ts4t
"Szanowni panowie redaktorzy (specjalnie z malej litery, bo ten tytul uwlacza redaktorom z prawdziwego zdarzenia)

Samuel L. Jackson nie zarobil nawet 1/10 tej sumy. Gdybyscie choc odrobine znali angielski to doczytalibyscie sie, ze to filmy z udzialem Jacksona zarobily te 7 miliardow, ale w niewielu z nich sam aktor gral glowna role. Choc bardzo popularny jest aktorem albo drugiego planu albo towarzyszacym gwiazdom. Nic mu to nie ujmuje i rzeczywiscie jest aktorem dobrym, ale jego gaze za filmy stoja daleko w tyle za gwiazdorami.
Warto by sie bylo podszkolic w jezykach"

Azejzel

no masz racje, teraz to przemyslałem ze to raczej nie mozliwe.