Reżyser "Hobbita", ekranizacji powieści Tolkiena, zamierza zatrudnić oryginalną obsadę "Władcy Pierścieni..." w swoim filmie. Być może więc Sean Bean jeszcze raz wcieli się w postać Boromira. Ja się cieszę, bo uważam , że we "Władcy Pierścieni: Drużyna Pierścienia" bohater grany przez Seana był najmocniejszą stroną tej pierwszej części trylogii.
Zgadzam się.
Boromir odgrywany przez Seana, był wręcz fenomenalny!
Nie powiem, inni też byli dobrzy, ale jednak Sean Bean udowodnił, że był z nich najlepszy. Podobnie w roli Odyseusza, przebił plastikowego Pitta, oraz cukierkowego Blooma. Aktor genialny!
Mi się również Pitt nie podobał, w tym jak i w żadnym filmie. Natomiast Orlando Bloom uważam , że był świetny w "Troi". Zresztą podobali mi się obaj bracia: Hektor i Parys. Moim zdaniem bardzo dobrze oddali miłość braterską. Co do Orlanda... wydaje mi się, że taki właśnie miał być w tym filmie, taką miał role do odegrania. Parys był przecież najpiękniejszym mężczyzną i szalały za nim wszystkie kobiety, ale naprawdę zakochał się dopiero w Helenie.
Ja tam nic do Blooma nie mam - Parys to był taki delikatny cukiereczek, ale uważam, że dwie najlepsze role w "Troi" to właśnie Odyseusz Seana Beana i Hector Erica Bany. Fenomenalne.
Rotfl ludzie czytał ktokolwiek z was hobbita? o.O
Jakbyście czytali, to też wiedzieli byście, ze jedyną postacią poza Bilbem, która wysępuje zarówno w Hobbicie jak i Władcy jest Gandalf. 0.o
O Boromirze nawet słówka nie ma, z reszta tak samo jak o Legolasie, Aragornie, Pippinie, Merrym itp.. ; ]
W "Teleświecie" na str. 30 napisali o "Hobbicie" Tolkiena, którego nakręci G. del Toro, który zamierza w obsadzić w głównych rolach aktorów z "Władcy Pierścieni", Gandalfa znów zagra Ian McKellen, Golluma zaś Andy Serkis. Twórca chce nakręcić też film pokazujący wydarzenia pomiędzy obydwiema częściami sagi Tolkiena". Może dlatego na jednej ze stron angielsko-języcznych pisze, że Orlando i Bean też mają zagrać:
"Well, it’s time to put down the pipe weed, Viggo, dust off those ears, Cate, practice your archery Orlando, and get ready to walk around barefoot, Sean and Elijah -– you’re about to get asked to go “back again.” "
Oto adres tej strony:
http://moviesblog.mtv.com/2008/04/28/guillermo-del-toro-wants-original-lotr-cast -back-for-the-hobbit/
Dokładnie. Czytałem Hobbita i wiem o tym, że w tym czasie Aragorn był nastolatkiem, a Boromira jeszcze w planach nie było, ale wspominali coś o tym, że chcą jakby połączyć Hobbita logicznie z Władcą Pierścieni. Nie wiem wprawdzie jak to będzie dokładnie wyglądać, ale mam zamiar to zobaczyć. ;)
Ja was nie chcę martwić, ale w tym artykule nie pisze, że to Sean Bean - Pamiętajcie, że i odtwórca roli Boromira i Sama mieli na imię Sean, więc nie wiadomo, o którego w artykule chodzi :P