Shia LaBeouf

Shia Saide LaBeouf

7,7
30 607 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shia LaBeouf

tak wysoka ocena tego podrostka-aktorzyny świadczy tylko o marnym guście i znajomości kina widzów w dzisiejszych czasach, przykre. Najbardziej kiedy spojrzy się jakich geniuszy kina wyprzedza w rankingach no ale jeśli większość użytkowników Filmweb żywi się Kryminalnymi i Transformersami to czegóż tu oczekiwać.

baldandevil

Każdy ma inny gust. Tobie może się on nie podobać, jednak ja uważam go za dobrego aktora. Pojęcie geniuszu jest dla każdego czymś innym, więc radziłabym nie patrzeć na to ten w sposób. Ja również spoglądam na ranking aktorów przez pryzmat tych, których lubię i których ja osobiście uważam za genialnych. To nie jest najlepszy pomysł.

olka2210

Taak a Duchy z Michaelem Jacksonem oceniłaś na 10, no ja rozumiem własny gust ale chyba też troszkę zdrowego rozsądku i dystansu nie?

baldandevil

To jak gadanie do ściany, oszczędzę sobie tego...

olka2210

1. odpowiedziałaś więc nie oszczędziłaś. 2. nie bardzo widzę związek z tematem.

baldandevil

zgadzam się

użytkownik usunięty
baldandevil

"fa fap, jestem znawcą kina, fap fap"

no to gratuluję

baldandevil

Większość użytkowników karmi się czym się karmi, ale filmweb chyba nigdy z założenia nie był stroną tylko dla znawców kina, ekspertów. A więc jeśli piszesz o zdrowym rozsądku i dystansie to właśnie tego Tobie brakuje. Ludzie mogą tego aktora uważać za cud świata. No i jakie to ma znaczenie?

gigus25

takie że prawdziwa sztuka ginie w dzisiejszych czasach, odnosi się to zarówno do świata filmu jak i muzyki i wszelkich innych dziedzin, to bardzo smutne, staram się nie przechodzić obojętnie...

baldandevil

zgadzam sie z Toba w kwestii prawdziwej sztuki (ktora dla kazdego moze oznaczac zupelnie cos innego), ale piszac takie rzeczy na filwebie, gdzie przeczyta to mac 500 osob, niczego nie zmienisz. przynajmnie takie jest moje zdanie

Frusfan

ale mi trochę ulżyło ;)

baldandevil

haha xD rozbawiles mnie tym postem! jak Ci ulzylo to chyba dobrze ;) pzdr.

użytkownik usunięty
baldandevil

Nie jest taki zły ten aktor po którym jedziesz ;p

baldandevil

Gościu proszę Cię!! Kolejny ekspert sadzący, że tylko on ogląda najlepsze filmy i ma wyjebście ogarnięty gust filmowy :D

Rang_o

Przecież to wszystko to kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje. Są aktorzy i aktorzy, niektórzy na prawdę wybitni, a z którymi filmy mogą nudzić, żenować, dramaty śmieszyć, a komedie przerażać. Są też z kolei aktorzy mierni, a z którymi filmy dobrze się ogląda, które wciągają, interesują, śmieszą, przywołują łzy.

baldandevil nie zapomnij że film, to nie tylko aktor, bo choćby ten nie wiem jak genialny był, nie ożywi beznadziejnej fabuły i beznadziejnego scenariusza, a slaby może zrobić furorę kiedy cała reszta przy jego miernocie jest po prostu świetna. A takich filmów jest bez liku.
A swoją drogą, lubię tego młodego aktora o którym mowa w temacie, jest młody i jeszcze dużo czasu przed nim żeby wzbić się na wyżyny.

baldandevil

To nie aktor a przystojniak!

baldandevil

Zabawne, że najbardziej nie lubią go faceci :) Nie uważam, że mało znam się na kinie a jednak strasznie go lubię. Jak jeden z niewielu młodych aktorów ma charyzmę (tak, tak!). Być może tak wielu facetów reaguje na niego opryszczką. Obserwuję jego grę od czasów „Świata nonsensów u Stevensów” i widzę jak się rozwija. Gdy ma zagrać dramat (baldandevil znasz A Guide to Recognizing Your Saints) nie pozostaje w cieniu Downeya Jr. gdy ma pajacować, pajacuje. Nie ma w sobie nic z tych metroseksualnych ślicznotek błąkających się i dających zarzynać w fimach gore. Ma łatwo rozpoznawalny charakter i niewątpliwą inteligencję. jak dotąd na 25 jego filmów widziałem 13 i we wszystkich się sprawdził.

Woooo

zgadzam się,w filmie wszyscy święci po prostu mnie urzekł swoją charyzmą.porównywanie go do pattisona czy jemu podobnych jest obrazliwe,poza tym,jak czytałam w różnych artykułach,również po angielsku,chłopak jest bystry i ceniony przez kolegów po fachu,a także reżyserów.

baldandevil

Zgadzam się.Marny jako aktor.Widziałam go w Transformersach i Indianie,i w żadnym z tych filmów niestety nie zachwyca.Może z czasem się wyrobi,ale jak na razie to kolejna pseudogwiazdeczka na równi z Pattinsonami i innymi Lautnerami.

baldandevil

Co ty gadasz? Nie znasz się. Super aktor!!

pitreekk

ależ on mnie wkurzał w The Wall Street 2, to już Charlie Sheen był lepszy w 1, choć też nie potrafił grać. Choć później znalazł sposób na siebie, i gra przeważnie siebie, więc wypracował jakiś tam styl. Może i Shii się uda wypracować coś takiego.

baldandevil

Koleś, te rankingi to mówią jedynie o POPULARNOŚCI, a nie umiejętnościach.
ach ty pewnie masz gust "arcyznawcy kina", co ? :P

baldandevil

ja dałem 8 szczegulnie za Dito we wszyscy twoi święci

baldandevil

Taka ciota trochę... ale to może tylko dlatego tak mi się kojarzy bo w Transformerach taką ci*kę grał :P

baldandevil

a skąd wiesz co większość komentujących ogląda,umiesz czytać w myślach zapewne.shia nie jest podrostkiem,taka już jego uroda,a aktorem jest wspaniałym.nie jestem nastolatką i nie oceniam go po wyglądzie,ale po zaangażowaniu w grane postacie.