jak wiadomo Skandar uprawia jazdę konną. czy ktoś z Was może jeździ? ja uczę się już drugi rok. a Wy? podzielcie się swoim doświadczeniem. ;)
wiem, że zagadnienie nieco odbiega od tematu kina, ale jeśli ktoś wie, co robić żeby w czasie kłusu anglezowanego nogi nie wypadały ze strzemion? czy w ogóle jest na to jakaś rada? bo mi ciągle uciekają, a to burzy całą współpracę z koniem. wie ktoś może?
Pięć lat, ale już nie jeżdżę. ;)
Warto zapytać o kłus swojego trenera albo innych jeźdźców ze stajni, ewentualnie ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć prawidłowy dosiad, a stopy mieć dobrze ułożone w strzemionach.
Ja jeżdżę. Dopiero od pół roku, ale strasznie mi się to podoba. I ciesze się, że Skandar też jeżdzi. Uwielbiam go.
Prawdopodobnie nogi wypadają Ci ze strzemion, ponieważ są one za długie. Następnym razem spróbuj je skrócić o 2 dziurki. Powinno pomóc. I obciągaj pięte do dołu.
Sama nie wiem, czemu już nie jeżdżę; od dziecka miałam fioła na punkcie koni. ;) Być może bardziej wolę przebywać z końmi, niż na nich jeździć jeździć. :)
A że pan Keynes jeździ to miło, ciekawe tylko jak dobrze, bo na filmie niewiele było pokazane. ;D
Heh ja nie jeżdze konno niestety choc bardzo lubie te zwierzeta i blisko mojego domu znajduje sie Stadnina koni i nigdy nie moge sie zebrać żeby tam pojśc:( A ty masz jakiegoś instruktora ktory cie uczy i przyjeżdza do ciebie? czy musisz gdzieś jeździć?
Kiedyś jeździłam konno. Niestety teraz nie mogę, ale mam nadzieję, że za jakieś 4 lata znów będę mogła się cieszyć jazdą konną.
Rodzice obawiają się, że gdybym dalej jeździła konno miałabym ,,nieładne" nogi. Dopiero kiedy przestanę już tak rosną będę mogła wrócić do tej dyscypliny. Trzeba poczekać...