Stanisław Bareja

Stanisław Sylwester Bareja

8,7
4 846 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Stanisław Bareja

nasze najlepsze
a ze polacy maja niewiele to wszystko co nasze a nie jest calkiem do dupy nazywamy arcydzielem
a kazdego od nas kto nie jest ostatnim nieudacznikiem nazywamy mistrzem

idac za ta ideologia
pan bareja okazalo sie ze jest lepszym rezyserem niz takie miernoty jak np kurosawa,herzog,peckinpah,scorsese a taki serio leone to daleko z tylu

podobnie jest z panem pieczka,ktory jak sie okazuje jest lepszym aktorem od np marlona brando i innych miernot

dziwne ze pani irena kwiatkowska nie jest w top5 aktorek no ale 25pozycja musi jej wystarczyc

no i o co mi chodzi? ja mowie: dawac nam,polakom nagrody zagraniczne chamy!
gdzie nalezne nam oscary,zlote globy,afta i cala reszta??

a prawda jest taka ze nawet zlotych malin zabardzo nie chca dawac

to czym polowa ludzi sie tu podnieca przez sentyment i bo tak go wychowali w tym postkomunistycznym kraju na swiecie raczej nie wywola zbyt wielu orgazmow

El_Magiko

no wlasnie tu sie mylisz bo z tego co widze na portalach to raczej mamy jakas ambe na pkt amerykanow a nie doceniamy tego co nasze.
alternatywy to dla mnie najlepszy serial ever,pobija tym samym przyjaciol,simpsonow czy bundych co nie zmienia faktu ze je tez b lubie.
co do ostatniego akapitu to: bo tak juz jest jestesmy biednym mniejszym krajem co widac ,gdzie nam do satnow gdzie taki szit dla gimpow jak transforemrs jest bardziej lubiany niz mis czy poszukiwany/a.

sanczopansa

transformers?
a czemu akurat transformers? jedyne nagrody jakie zdobyl to saturn czy zloty popcorn
to nagrody tak prestizowe wedlug mnie ze mogloby je promowac bravo girl

nie mowie tu o gustach przecietnego gimnazjalisty a raczej chodzi mi o docenienie w tym przypadku tego pana przez jakies autorytety, dajmy na to akademie filmowa
moze jakies bafta czy cos?
cokolwiek
no nie bardzo

no ale wedlug polskiego filmwebu to w tej chwili 16najlepszy rezyser na swiecie wiec czemu do cholery nikt go nigdy nie docenil i nie nagrodzil zadna nagroda?
moim zdaniem dlatego ze na to nie zasluguje
tak samo jak nie zasluguje na miejsce w top100
a juz o tym 16miejscu nie wspomne
(mowiac o nagrodach to jakas g*wno warta zlota kaczka i do tego przyznana 30lat po nakreceniu filmu sie nie liczy)

a ze amerykanie lepsi? nie tylko
taki herzog zjada naszego bareje na sniadanie
tego akurat faceta docenili i ma na koncie naprawde interesujace filmy i niue sa to filmy ktore interesuja tylko niemcow
bareja natomiast ma pare dobrych filmow ale nic wiecej i sa to filmy ktorymi zachwycaja sie TYLKO POLACY
jest jeszcze mnostwo innych rezyserow ktorzy kreca poza hollywood i odnosza sukcesy na calym swiecie

jesli bareja jest taki swietny to czemu nikt na swiecie poza polska tego nie dostrzega???
czemu jesli jest podobno 16najlepszym rezyserem na swiecie to wiekszosc autorytetow w tej dziedzinie czy ludzi ktorzy nawet kino studiuja itd nie zadalo sobie nawet trudu zeby pamietac jego nazwisko??

bo to tylko w polsce
tu sie glosuje na sentymenty
tu sie wmawia sobie i ludziom na okolo ze nasze stare polskie komedie sa najlepsze i zasluguja na 10/10 bo nie mamy nic czym moznaby sie pochwalic
udajemy ze kazdy nasz dobry film jest arcydzielem bo tak nas wychowali
moze dla naszych rodzicow taki mis byl genialny ale to glownie dlatego ze mieli tak naprawde ch*j nie wybor co moga ogladac i kazdy dobry film wydawal sie genialny w porownaniu z pro-radziecka propaganda

ale w mojej opinii
mysle ze dosc obiektywnej

nie, te filmy nie sa genialne, ci ludzie tez nie sa geniuszami kina
jest troche filmow dobrych, bareji sie udalo pare dobrych filmow ale nie jest mistrzem kina
nakrecil w tym ochu**lym kraju poprostu pare filmow ktore sa nawet dobre ale to wszystko

El_Magiko

mala rada dla ciebie:nie sugeruj sie rankingiem fw wszak na drugim miejscu jest depp (sic) przyjaciele gdzies na 250 .ranking niestety jest gowno warty.
mnie tam wali czy ma jakie snagrody czy nie wazne ze podobaja mi sie jego filmy,jakies zmierzchy/patisony i inne 'gwiazdy' maja na koncie sporo nagrod a wg mnie moga conajwyzej czyscic buty bareji.tez nie mowie ze to jakies absolutny mistrz ale jego filmy/seriale to dla mnie wysoka polka.
nie wiem co cie obchodzi co sadza o nim poza polska my zyjemy tutaj i to sie liczy.
kazdy film nie jest arcydzielem ale mis/alternatywy a nigdy w zyciu ,tylko mnie kochaj to niebo a ziemia.opamietaj sie!

jednym slowem straszne glupoty wypisujesz...

sanczopansa

ale tu nie chodzi o sugerowanie sie
chodzi o sam fakt i ta polska mentalnosc by polakow pchac nw gore ile wlezie
mowisz mi o zmierzchu i pattisonie ale to sa same zlote popcorny itp, mowilem wczesniej juz ze rozmowa jest na temat prestizowych nagrod typu oscar, zloty glob, bafta czy cokolwiek co ma jakies znaczenie gdzie indziej niz w kolorowym szmatlawcu

mowisz ze to roznica miedzy "tylko mnie kochaj"
no prosze, tlumaczylem caly czas ze chodzi o dobre filmy
wezmy yyyyrek kosmiczna nominacja i przy tym kazdy film bedzie arcydzielem

ale czy ja pisze ze kazdy polski film to arcydzielo?
mowie tylko o tym ze taki bareja czy jego mis itp ogolem sa dobre ale panuje taka dziwna mentalnosc przez ktora taki wlasnie bareja trafia w ranking jako 16 rezyser na swiecie, to samo tez z wieloma innymi polakami, jest rzesza ludzi ktora wmawia mi ze to geniusze
a mi chodzi o to: ldaczego jesli sa tacy genialni to nikt ich tak naprawde nie docenia? i pewnie nie doceni
to tylko w polsce/...

El_Magiko

Tylko Polacy go uważają za mistrza, ponieważ tworzył filmy o Polsce , o komunie, o absurdach co wtedy miały miejsce.
Kiedyś oglądałam Zmienników na yt z angielskimi napisami. Jakiś obcokrajowiec napisał , że mu się nie podoba , nie jest śmieszne i nie rozumie. Wnioski nasuwają się same.