Steve Buscemi

Steven Vincent Buscemi

8,1
38 484 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steve Buscemi

Uwodzicielski uśmiech? Godna postura? Niski, męski głos? Piękna buźka..? Brak. Brak. Brak, brak, braaaak! Ale kto powiedział, że ten zestaw cech fizycznych musi charakteryzować świetnego aktora?

Steve jest jednym z najświetniejszych i by tego dowieść, nie musi być oszałamiająco przystojny. Cieszy fakt, że nie tylko ja tak uważam ;->

Ten facet nawet w cienkim jak żurek filmidle potrafi wykreować ciekawą i wartą poświęcenia czasu i uwagi na jej dalsze poznawanie postać. Zresztą, tych cienkich w jego dorobku jest naprawdę niewiele.

Jest King'iem ról epizodycznych, Mistrzem w odgrywaniu świrniętych 'złych' & nieszkodliwych świrów we wszelkich możliwych wariacjach.

Bez niego kinematografia straciłaby wiele: był tak genialny we 'Wściekłych psach', 'Fargo', 'Big Lebowskim'.. Nawet w efekciarskim 'Armageddonie' znalazło się dla niego miejsce i to właśnie on w spółce z innym 'świetnym' - Peterem Stormare - sprawił, że do tego filmu wracam raz na jakiś czas. Brawo Steve - jesteś WIELKI. Keep on rockin'!

caleena_ex_0ut

dokładnieee ;P
zgadzam się w 1000% ;D

.........................

paper_moon

podpisuję się rękami i nogami :)
...............................

użytkownik usunięty
cobra666444

No głos to on ma moim zdaniem cudowny :D:D:D

Jeszcze przynajmniej jedna kobieta musiała to 'zauważyć', a właściwie 'wysłyszeć' - jego żona ;D Gratuluję posiadania tego nadzwyczajnego zmysłu, ja niestety w tym przypadku jestem głucha.. ^^

Wow, Steve jeszcze niedawno był poza 200-tką, a teraz (w tej chwili) jest już w pierwszej setce, na 95. miejscu! Congratulations! Let's celebrate it (np. oglądając Fargo ;)

użytkownik usunięty
caleena_ex_0ut

A w poniedziałek Desperado ;-)

Nie wspominając o Con Air ;) Koleś jest świetny.

Kwic

Na temat Jego urody i męskości nie bęe się wypowiadał z oczywistych względów :D

ale bardzo mi się podobała Jego rola w "Armageddonie" i "Locie Skazańców" :D

ogólnie koleś z hmm wyrazu twarzy przypomina mi zawsze psychopate i zawsze z psychopata mi się kojarzy :D

ArteXus

Uwielbiam, uwielbiam. I tak zupełnie na marginesie - z wyglądu kojarzy mi się z Peją. :) No nic, mały Wielki człowiek.