Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 574 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Czy spadnie powyżej 1000 miejsca?

użytkownik usunięty

przecież ten ranking i tak nic nie znaczy

użytkownik usunięty

W jego przypadku miejsce w rankingu odzwierciedla jego umiejętności aktorskie.

użytkownik usunięty

daj spokój ten ranking to jedna wielka bajka, a van damme też nie na lepszym miejscu

użytkownik usunięty

To jest ranking aktorski, nie umiejętności sztuk walk. Ranking owszem idealny nie jest, ale z wieloma miejscami się zgadzam.

użytkownik usunięty

na filmwebie jestem już 4 rok i na ranking spojrzałem może ze 3-4 razy... naprawdę nie obchodzi mnie to kto jest na jakim miejscu, seagal może być nawet na ostanim nie patrze na to

Ostatni również będą pierwszymi.

użytkownik usunięty
karoman4

a Ty Kasiu patrzysz na ranking?

Czasem zerkam, zwłaszcza na pozycję Willisa, kto go wyprzedza i kto jest za nim. Ale nie przejmuję się tym, bo to w sumie tylko liczba.

użytkownik usunięty
karoman4

Ale przyznaj, że Bruce w 100 jest całkiem zasłużenie.

Tak, bo to jest uniwersalny aktor, który już niejednokrotnie potrafił zademonstrować swój kunszt aktorski.
Nie w stówie, tylko w 40-stce.

karoman4

Willis jest zdecydowanie na wysokim miejscu na tym portalu, Jackie Chan z Jetem Li również. Ja jestem bardzo zadowolony z miejsca Scotta Adkinsa i Tony'ego Jaa(obydwaj powyżej 200 miejsca i ze średnią 8,7 ; 8,8). Na pewno wyżej powinien być Arnold Schwarzenegger i Jean Claude Van Damme, wraz z Dolphem Lundgrenem. Na pewno zasłużone , sprawiedliwe miejsce mają Sylvesterr Stallone i Steven Seagal.

karoman4

gibson zgwalcil swoja zone

Enkel91

Aha.

użytkownik usunięty

Co masz do niego?

Gość wciąga nosem niektórych szczochów z top100 którzy tam są tylko dlatego, że małolaty jarają się ich lalusiowatymi twarzyczkami.

Seagal jest świetnym aktorem KINA AKCJI - 100 razy lepszy niż Arnold Shwarzenneger, Kurt Russel nie mówiąc o jet Li, Bruce lee, Jasoni Strathamie, Chucku Norrisie, Van Damme czy takich kalekach aktorskich jak Vin Disel czy Tymothy Olpyphant (jakoś tak - nawet nie znam tych gości), tak samo jak Jim Carrey nadaje się tylko do komedii, a Sean bean do grania czarnych charakterów.

Seagal jest zaraz za Stallonem jeśli chodzi o kino akcji

Dobrze gadasz, w latach 90 zaraz po Stallonie to on wiódł główny prym i był największą gwiazdą kina akcji.

anonim7

Ja bym powiedziała, że był i jest jedną z największych legend kina akcji.

karoman4

Racja, ale latach 90 był aktywną ikoną, a teraz legendarną ;p

anonim7

No, tak jak cała reszta.

karoman4

To zbyt uogólnione stwierdzenie.

anonim7

No, chyba mi nie powiesz, że Arni, Sly, czy Norris nie byli aktywni w 90-tych latach?

karoman4

Byli, ale napisałaś cała reszta, więc równie dobrze można pomyśleć, że chodzi Ci też o takich gości jak Dudikov i aktorów jego pokroju z niszowej klasy kina, więc dzięki za sprostowanie. A Stev to kozak ;p

anonim7

Nie, przecież wiesz o kogo mi chodziło. Nie szukaj na siłę drugiego dna. A Dudikoff, Lamas, czy Blanks to druga grupa.

karoman4

hehe no wiem wiem :)

anonim7

Druga grupa, ale nie znaczy, że gorsza.

karoman4

Mniej popularna, grająca na ogół w słabszych filmach, uznawana na ogół za gorszą, choć aktorzy ją reprezuntujący też mogliby grać z powodzeniem w filmach z pierwszej grupy, ale i tak spełnili się w swojej ;p

anonim7

Ale ważne, że dobrze się piorą w filmach, a to akurat Blanks, czy Speakman potrafią.

karoman4

No wiadomo, naparzanka i akcja na pierwszym miejscu hehe ;p

anonim7

Otóż to.

użytkownik usunięty
anonim7

Jak widzisz Blanks, Lamas, Dudikoff byli dawniej drugą grupą kina akcji, a teraz w tej drugiej grupie mamy m.in. Seagala.

No wiem.

anonim7

W latach 90 prym w kinie akcji wiedli Stallone ,Schwarzenegger ,Wills a potem zaś Steven ,Jean -Claude ,Dolph .Natomiast Chuck w latach 90 odkrył telewizje i tam się stał gwiazdą .Natomiast w latach 80 rządzili w kinie akcji Stallone ,Schwarzenegger ,Norris ,Eastwood ,Bronson .Stevena czas panowania to lata 90 .,Podobnie jak Van Damma .

użytkownik usunięty

Większych bzdur nie słyszałem.
Kolejny fanatyk.

użytkownik usunięty

Jaki fanatyk ?

Po prostu gra Seagala idealnie pasuje do filmów w których grywał. Strasznie podoba mi się jego gra, ta gestykulacja, ten opanowany spokojny głos, pewne siebie spojrzenie, styl chodzenia - to wszystko gra, jest świetne, i Seagal idealnie pasował do tych filmów i z całą stanowczością i pewnością stwierdzam, że jedynym aktorem kina akcji lepszym od Seagala jest Stallone.

Arnold i reszta mogą się schować. Seagal jest zdecydowanie za nisko bo jest 100 razy lepszy niż kilku szczochów bez talentu z top100 jak np.

Will Smith, Joseph Gordon-Levitt, Vin Diesel (dno dna), Ian Somerhalder, Jensen Ackles, Tom Hardy, Michael C. Hall, Jim Parsons, Alexander Skarsgård , Benedict Cumberbatch, Mario Casas

Wszyscy mają u mnie notę 1. Seagal ich nosem wciąga.

użytkownik usunięty

Może przesadziłem ze słowem fanatyk, ale czasem tak reaguje widząc coś takiego gdyż jest tu wielu takich. Seagal jest nisko bo jest marnym aktorem z jedną twarzą na jeden film. W prawdzie ma kilka starych fajnych filmów gdzie da się go oglądać to teraz prawie każdy jest gniotem, najniżej upadł z wszystkich aktorów kina akcji jak widać.

Z tych aktorów co dałeś notę 1 to twoja osobista sprawa. Co do np. Toma Hardego to trochę niesprawiedliwe, bowiem gość jest niezłym aktorem, bardzo dokładnie przygotowuje się do ról, cały czas się rozwija.

użytkownik usunięty

Fakt... ostatni film Seagal który można obejrzeć to "Mroczna Dzielnica". Strasznie się stoczył to fakt, ale wydaje mi się, że on nigdy nie uważał się za artystę, tylko aktorstwo traktował jako zarobek.

Niemniej w jego starych filmach, do postaci jakich grał czyli "twardego człowieka ponad prawem, wymierzającego sprawiedliwość", jego jedna mina, jedna tonacja, gestykulacja była genialna i idealnie pasowała do tych postaci. W porównaniu z Arnoldem z Predatora czy Conana to Seagal jest świetny.

Zaś co do Toma Hardego - może i się rozwija ale nie podoba mi się to, że on i wyżej wymienieni panowie są w rankingu wyżej od Gibsona, Forda, Douglasa, Harrisa, Lindy i kilkudziesięciu polskich i zagranicznych lepszych aktorów, stąd ogarnięty czystą złością na chory system oceniania przez użytkowników, postanowiłem wymierzyć sprawiedliwość i wystawiłem tym panom ocenę 1 ;)

użytkownik usunięty

Tak tych co wymieniłeś są owszem lepsi od Hardego. ;)

seagal rzadzi,ale ty tego nie zrozumiesz!

użytkownik usunięty
damianho15

Nigdy nie słyszałem by Seagal był w rządzie Stanów Zjednoczonych.

heheh zal mi cie.

użytkownik usunięty
damianho15

Przecież to ty pisałeś nie ja. Czyżbyś miał sklerozę?

rzadzi w kinie akcji.

użytkownik usunięty
damianho15

Jak może rządzić kinem akcji. To on ustala kto w jakich filmach ma grać?

niechce mi sie z toba dyskutowac bo to jak mowienie do sciany.

użytkownik usunięty
damianho15

A zobacz kto do mnie pierwszy tutaj napisał, widać chcesz tego. :)

myszlalem ze kumasz baze,a jednak nie.

użytkownik usunięty
damianho15

Na twoją wieczną głupotę wolę odpisać głupotą. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
damianho15

Wulgarne słowa są tutaj zakazane. Zostałeś właśnie zgłoszony.

wzajemnie.

damianho15

Fajnie, że wasza miłość kwitnie hehe ;p