Skoro nie masz nic mądrego do napisania to po co tracisz czas na swoje głupawe posty. Czekam na konkretne odpowiedzi użytkowników co sądzą na ten temat.
hah ty tez raczej nie masz nic madrego do napisania,juz ci mówiłem zebys sie na tym forum nie udzielał....
Jeśli chodzi o mnie, to mam takie samo zdanie jak reszta, w dupie mam ten śmieszny i naciągany pseudo ranking :) Nie sugeruje nim w ogóle :)
To wiadomo że jest trochę naciągany, wiele utalentowanych aktorów nie ma w setce. Jednak co do kilku jak np. Seagal sprawdza się w 100 %.
Dla mnie szokiem jest to że Steven w rankingu jest dalej i ma niższą niż Chuck Norris .Steven może teraz kreci taśmowo gnioty( Po za kilkoma wyjątkami typu ,,Sprawiedliwość Ulicy ,,) ale pierwsze jego filmy typu ,,Niko ,,Wygrać ze śmiercią ,,Nażnaczony śmiercią ,Szukając Sprawieliwości ,Liberator 1,2 to były prawdziwe perły kina sensacyjnego .Do tego dochodzi bardzo widowiskowy styl walki ,sentymentalne wspomnienia z czasów VHS .,(pierwsze VHS -y w Polsce i filmy typu ,,Niko ,Wygrać ze śmiercią itp ) i myślałem że Steven pociągnie że sobą tłumy i bedzie miał w miarę rozsądne miejsce .Tym czasem Chuck też miał świetne filmy i jest legendą kina akcji ale w 2006 roku nastopił na niego zmasowany ,bardzo obrzydliwy atak w postaći tych chorych faktów z życia .Wiele osób myślało i pewnie nadal myśli że te dowcipy tyczą się jego filmów również ,a przecież on też miał świetne role filmowe jak choćby ,,Zaginiony w akcji czy ,,Kod Milczenia .Wiec jestem trochę zaskoczony tą oceną Stevena ,jak i Chucka .Chyba bardziej ciesze się z oceny Chucka ,bardzo go lubię a Steven no cóż ? W jego życiu i w jego filmach głównie chodziło o to żeby kośći trzeszczały ,nie koniecznie jego .
"Wiele osób myślało i pewnie nadal myśli że te dowcipy tyczą się jego filmów również "
Jego filmy są pośrednią przyczyną żartów. Zobacz jaki w swoich filmach Chuck jest Niezniszczalny, jak masakrował wrogów stąd możliwe, że teraz są te żarty jaki on jest wielki i wszechmogący. Jeszcze ten Strażnik Teksasu.
Chuck dobrym aktorem może nie jest, ale w porównaniu do Stevena nie ograniczał się wyłącznie do jednego gatunku. Ma kilka ról w filmach nie-sensacyjnych.
Aktorem zabójczym nie jest, ale jakoś nie mam potrzeby oglądania go np w dramatach :P Nawet jeżeli umiałby zagrać w czymś takim ;) Akurat co do Seagala to mam sprecyzowane oczekiwania :P
W Stevenach filmach chodzi tylko o jedno : O Dobrą Rąbankę !!! .Chociaż powiem szcerzę że chetnie bym zobaczył go w jakieś ciekawej komedi ,w sumie nawet nadawał by się ,bo w Nieuchwytnym pokazał kilka śmiesznych sytuacji i zabawnych tekstów .
Dlatego jest chu.jowym aktorem, więc nie dziw się jego niskiego miejsca. Dla mnie jest ono wystarczająco zrozumiałe.
JCVD też gra w jednym gatunku filmów, w tym samym co Steven, tylko niektóre filmy Van Damme'a są z domieszką innych gatunków, ale są to i tak filmy akcji, więc siedzą w tym samym gatunku, a Steven ma średnią 6,3 co wg filmwebu oznacza, że jest niezłym aktorem, a jakby miał 6,5 byłby dobrym więc mu bardzo niewiele brakuje, pozdro.
Od jakiego czasu masz konto na FilmWebie?
Powiem Ci nieprowokująco, że w 2011r(pod koniec) Seagal miał 6,5 i 7 gwiazdek, co oznaczało dobry. Van Damme ma niezmienne 7,6 i 8 gwiazdek - czyli bardzo dobry. Jeżeli chodzi o Van Damma - może on z kinem akcji nie do końca skończył, ale występuję w filmach innego gatunku(thrillery, dramaty, w 2013r. Welcome To The Jungle ma być komedią) . Seagal nie, co czyni go słabym aktorem. Proste?
Nie, trudne, Seagal grał już w komediach (Wiadomości bez cenzury, Mój Olbrzym, Maczete też można określić komedią) Zabójczy Cel to thriller, tak samo jak Gutshot straight, czyli grał w innych produkcjach niż filmy sensacyjne, ma średnią 6,3, czyli jest niezłym aktorem, to jest proste.
Grał także w innych thrillerach oraz dramatach z domieszką sensacji a także w horrorze, więc uspokój się.
No taa.. Tylko czy te filmy były udane? Naprzeciw Ciemności to horror, który powinno się wyłączyć po 30min oglądania. Średnia 4,0 idealnie to przedstawia. Maczeta to to samo, gniot, jakiego dawno nie było. De Niro chyba dla żartu wziął te rolę. Zabójczy Cel to raczej normalny film akcji, jakich Steven ma od groma. To samo pozostałe filmy Seagala - czym różnia się one od pozostałych?
Jest napisane thriller to thiller, tak dramat to dramat, Maczeta się jednym bardzo podoba, innym z kolei nie, zdania są podzielone, mi akurat nie bardzo przypadła do gustu, Van Damme'a filmy są głownie filmami akcji tak jak Stevena, tylko są z domieszką innych gatunków i już.
A jeszcze jedno: Seagal występował w filmach Sci-Fi? Bo akurat Van Damme ma takich filmów 7:- 4 części Uniwersalnego Żołnierza, Strażnik Czasu, Replikant i UFO.
Tak samo jak filmy JCVD, choć Adam próbuje mi wmówić, że Van Damme jest zajebistym aktorem, który gra w dramatach i innych poważnych filmach :)
No bo tak jest: obejrzyj sobie Skazany Na Piekło, albo Aż Do Śmierci. To nie są filmy akcji, a dramaty i thrillery, w których Van Damme wypadł znakomicie.
sikazany na piekło to tez słaby film wiec mogł sobie grac,a stev wystapił w wiadomosciach bez cenzury,mój olbrzym,maczeta,patriota,clementine,naprzeciw ciemnosci a to nie sa filmy akcji wiec nie gadaj ze nie grał w innych gatunkach,a pozatym aktor powinnien grac w tym czym jest najlepszy w przypadku ss to sensacja.
Skazany na Piekło to słaby film - prosze Cię.. Wskaż mi film Seagala, który ma średnią 7,3. Nawet takigo nie znajdziesz. A te filmy, które wymieniłeś nie mają średniej blizko 6,5 poza Maczety, w której Seagala było mało,, więc nie mamy o czym rozmawiać.
Dawno nie oglądałem tego filmu, muszę go sobie przypomnieć. W kategoriach na FilmWebie jest napisane: Thriller, Akcja - a nawet Kryminał!
Witam! Dajcie spokój z tym rankingiem Tom Cruise np Jest na miejscu 922 :P dobre sobie. Jak ma się oceniać aktorów to za całą filmografie a nie z 2 czy 3 ostatnie filmy. Może nagrać GNIOT ale i tak go obejrzę i tyle. pozdro.
Kontrowersyjny sekciarz scjentologiczny stąd masz niską pozycje Toma. Jak widać nie każdy ocenia aktorów pod względem umiejętności. :)