Steven Seagal na chwilę obecną jest chyba jednym z najlepiej rozpoznawalnych aktorów kina akcji! Filmów, w których wystąpił było wiele. Jedne były lepsze, drugie były gorsze, lecz niestety tych drugich było więcej. Seagal z początku lat 90 dawał sobie znać w filmach sensacyjnych, akcji i kryminałach. Lecz niestety te filmy znacznie niczym się od siebie nie różniły, jedynie poważny wątek był zawarty w Wygrać Ze Śmiercią(śpiączka Masona Storma!). Generalnie w pierwszej połowie lat 90 Seagal kręcił naprawdę dobre filmy akcjo-sensacyjne, któych nie mogło się postawić ocenę niższą niz 7. Filmy takie jak Nico, Szukając Sprawiedliwości, Wygrać Ze Śmiercią, Liberator, czy też Wybraniec Śmierci. Te filmy były kręcone w latach 1990-1995 i jak wspomniałem były jak na te lata bardzo dobre i cieszyły się dużą popularnością i oglądalnością. Lecz później, Seagal podobnie jak Van Damme zaczął występywać w filmach, który już były o wiele niższej klasy, niż te z początkowej kariery Stevena. Jedynie za wyjatek mogę uznać film z 1996r. pt. Nieuchwytny czy też W Morzu Ognia, który był nominowany do Złotej maliny! Filmy takie jak Patriota, Krytyczna Decyzja, czy Terrorysta były o wiele gorsze od jego fenomenalnych poprzedników. Oglądając następny film Seagala z 2001r. pt. Mroczna Dzielnica, przypomniały mi się słynne klasyki Stevena z poprzednich lat, film stał na naprawdę niezłym poziomie, oceniając na tamtą chwilę ten jego film. Lecz później coś pękło, od filmu Wpół Do Śmierci, który moim zdaniem zasługuję na wachające się 5/10 Seagal zaczął podróżować po świecie i robić tzw. gnioty na terenie Polski czy też Rumunii. Wtedy zaczął się jego najgorszy okres(moim zdaniem) i generalnie nie widzę powodów, aby miał się on zakończyć. Filmy takie jak Cudzoziemiec czy też Poza Zasięgiem są dosłownie mówiąc stratą czasu. Steven od roku 2002 nakręcił kilka nielcznych filmów, które nadają się na ocenę 6 lub 7, ale nie wyżej. Takimi filmami były np Protektor czy też Sprawiedliwość Ulicy. Ale to za mało, żeby nazwać Stevena prawdziwą gwiazdą kina akcji, jaką jest Van Damme, Schwarzenegger, czy też Stallone! Na chwilę obecną Steven Seagal waży ponad 100kg, dawno nie zagrał w żadnym dobrym filmie, któy nadawał by się na ocenę wyższą niż 7! Dlatego tej postaci w 3 części Niezniszczalnych nie specjalnie widzę. Jeżeli by schudł, choć trochę, generalnie nie było by źle, ale z aktorstwem to jest u niego kiepsko, co z resztą pokazuje średnia 6,3 ciągle spadając(jakieś pół roku temu miał 6,5). Jeżeli by wystąpił w roli czarnego charaktera to wypadł by moim zdaniem delikatnie mówiąc słabo. Na pewno nie porównając go do Robertsa, czy też Van Damma. Ogólnie Seagalowi postawie 6/10. Jego filmy kiedyś były genialne, a teraz to prawdziwa katastrowa - tak jak w temacie z resztą to opisałem!
Ja do Damiana akurat nic nie mam, fakt wkurza jego trolling z Seagalem, ale jakbym się miała tak tym przejmować... ;-)
sory,ale mam cie delikatnie mowiac dosc,nawet jak ci wymienie,potem bedziesz pierd***** dalej o innym.
No na pewno nie ja. Nie mówię np. że Van Damme był najlepszy w latach 90, bo miał między innymi wielu konkurentów w tych latach. Więc, jeżeli chodzi o tym, kto jest lepszy od kogo, jestem na neutralu, w przeciwieństwie do Ciebie :P
Dobra koniec. Do Ciebie i tak nic nie dotrze. Nie mogę się doczekać momentu, jak Cię zablokują na tym portalu, bo naprawdę do tego nie wiele brakuje. Szkoda czasu na takich, jak Ty.
A i jeszcze mnie obrażasz i innych też przy okazji. Pewnie nie tylko prze ze mnie jesteś nie lubiany na tym portalu!
Dobra Panowie, dajcie sobie na luz. Jest weekend, sobota, spotkania z przyjaciółmi, dżamprezy itd. Seagala zostawcie na potem.
A no rzeczywiście, nawet nie skojarzyłam ;-D Damian - przedstawiciel Seagala, vs. Adam - przedstawiciel JCVD.
Bradock spostrzegawczy jesteś ;-) Ale żeby tak na żywo ci dwaj wielcy panowie spotkali się, by wypróbować swych sił - to byłoby coś. Mieli okazję i szkoda, że jej nie wykorzystali.
zastanawiasz się czemu filmy Stevena Seagala z młodości są lepsze niż te w których grał jako 50, 60-letni dziad? jesteś upośledzony?
dziadki to mogą się cieszyć jak w ogóle jeszcze ktoś ich zatrudni, widzowie wolą kolejnych 30-latków jako gwiazdy kina akcji, nikt nie chce dziadków oglądać, no chyba że symbolicznie w tych całych Niezniszczalnych
no czasy leta,stev juz nie bedzie mial tak dobrych filmow jak kiedys,ludzie przestawiaja sie na adkinsa i stathama.
Dokładnie ,tak jak piszesz ..Steven był wielką postacią w sztukach walki ,jak i w kinie akcji ale latka lecą ,nie da się oszukać biologi ,natury nawet taki twardziel jak Steven .Nie ma co się łudzić ,Drugiego,, Niko,, czy Kolejnego ,,Wybrańca Śmierci,, to on już nie nakreci ,jedynie pożegnalny ,sentymentalny wystep w Niezniszczalnych 3 .Ja już dawno przeżuciłem się na Adkinsa i Stathama .Niemniej jednak czasami wracam do tych starych pereł Stevena typu :Niko czy Szukając Sprawiedliwości .
To, że miał stare filmy akcji i to na naprawdę dobrym poziomie, nie oznacza tego, że teraz jest świetny, bo nie ejst i wszyscy o tym doskonale wiemy, jak zaczął od 2003r kręcić badziewia w Polsce i Rumunii.
w rumuni i polsce to juz dawno nie byl od 2006 ma filmy na bardzo przyzwoitym poziomie,mial chwile slabosci i tyle,przynajmniej nie bral jak van damme,ma jeszcze jakis argument? nie sadze wiec moze nie wypowiadaj sie.
Van Damme w roku 2003 wystąpił w świetnym Skazany Na Piekło, Seagal takiego filmu nie ma! W 2011 i 2012 roku wystąpił w świetnych filmach sensacyjno-kryminalnych: Six Bullets, i Krzyżowy Ogień. Seagal ma jakieś filmy przyzwoite po 2002 roku? Chyba po za Protektorem i Sprawiedliwość Ulicy nic nie można wymienić. A do Van Damma dorzucę jeszcze wymieniony przez Bradocka strażnik granicy i Mścicel na pewno. Coś jeszcze wymienić?
Van Damme też po 2000 roku nie zagrał w niczym niezwykłym ,jedynie Strażnik Granicy przypominał stylem ,klimatem ,formą Van Damma i wykonaniem te stary filmy Van Damma typu Krwawy Sport czy Uniwersalny Żołnierz .Dobre jeszcze było Aż do Śmierci ,choć to bardziej kryminał niż film akcji .Ja kariery Seagala i Van Damma nie uznaje po 2000 roku ,to tak samo jakby powiedzieć że Mike Tyson nie jest wielkim Bokserem ,bo przegrał z kelnerami typu Danny Wiliams i Kevin McBrain .Chybą łapiesz o co chodzi ?
Prawda jest taka, że te filmy co Seagal wyprodukował po 2003r. były tylko dla kasy. Seagal z roku na rok dostawał co raz więcej ról w kiczowatych filmach. Później zaczął "więcej" jeść, co zastało zauważone przez słynnych producentów typu Lerner, który do swoich produkcji go nie brał. I zaczęły się Seagal tzw. schody!
DLaczego Seagal powinien zagrać w Ex3? To jest ważny argument: http://pl.memgenerator.pl/mem-image/jezus-chrystus-kocha-takze-stevena-seagala-p l-ae0808/d
Między innymi Lundgren i Van Damme mają pełną listę na 2012 i 2013 rok i są to filmy akcji, więc tutaj się mylisz, nikt nie zapomina o takich gwiazdach kina akcji! To, że Seagal ma więcej lat niż oni i późno zaczął karierę to już jego problem! Van Damme nieźle zaczął się napier.dalać jak miał blisko 30 lat, czasami mniej. Z Dolphem Lundgrenem jest to samo. Nie da się ukryć, że oni są zdecydowanie lepsi na chwilę obecną od Seagala, co udowodnili między innymi w Expendables2, ale też mieli swoje świetne filmy indywidualne, jak Dolph: Killing Machine czy Van Damme: Krzyżowy Ogień czy Six Bullets, biorąc pod uwagę czasy obecne! I powiedzmy sobie szczerze, czy Seagal posiada w tej dekadzie jakiś dobry film?
Lundgren trzyma się rewelacyjnie co widać w Niezniszczalnych i owszem ma zaplanowane filmy na 2013, ale to mogą być małe role. Tymczasem Seagal jak sam zauważyłeś roztył się i zapuścił, nie zaproponują mu więc nawet małej roli. Sędziwy wiek jest jednak sporą przeszkodą w filmach akcji.
I tu się zgadzam, nawet z uśmiechem na twarzy! Seagal po prostu powinien wziąć się za siebie i schudnąć, przynajmniej 10kg. To mu na pewno nie zaszkodzi!
no posiada,oni sa mlodsi seagal juz powoli konczy,nie zmienia to faktu ze byl najwiekszym gwiazdorem kina akcji,van damme w jakims stopniu dorownuje seagalowi,ale dolph heh kto tu nie mysli.
hah w wiekszosc z tych nowych ich filmow to same tanie gumioty,wiec nie lepiej nie krecic woogole niz sie kompromitowac.
Ciężko powiedzieć czy zwyżkowa skoro ostatnio bardzo mało gra. Ostatni jego przyzwoity film to jedynie Protektor, no może Maczeta ale nie liczę bo mało go było.
Serialu nie widziałem może jakiś odcinek zobaczę.