Z tych co oglądaliście jaki jest według was najgorszy film Stevena i dlaczego ?
Van Damme miał świetny drmat Skazany Na Piekło oraz thriiler Aż Do Śmierci. Więc zastanów się, co piszesz :) Z resztą, w 2011r miał świetny Kryżowy Ogień ze Scottem Adkinsem! W 2012r. wystąpił w świetnym dramacie: Six Bullets, że o Niezniszczalnych to ja nie wspomnę!
Skażany na piekło to widziałem ,fajny film ale Wykonać Wyrok o podobnej tematyce zdecydowanie lepszy .Van Damme miał po 2000 roku fajne filmy ,to fakt ale żaden z nich nie był tak dobry żeby umieścić go do top 10 Van Damme Movies , ani też żeby konkurował z takimi hitami jak Krwawy Sport ,Kickboxer ,Cyborg ,Podwójne Uderzenie ,Uniwersalny Żołnierz ,Nieuchwytny cel ,Maksimum Ryzyka itp Te filmy to perły .Jedynie Niezniszczalni 2 i Strażnik Granicy ale oprócz Niezniszczalnych 2 wole te starsze hiciory .
Fajny ,ciekawy ,solidny film z Van Damme .Bardzo przypominający Szklaną Pułapke .Najlepsza akcja to walką Van Damma z Babą Pigwin .Pigwinica o mal by dokopała Van Dammowi .Ogólnie to na dobrym poziomie kinowa produkcja .Napewno ci się spodoba .Miłego Seansu .
Nagła Śmierć to pierwszy film z Van Dammem, jaki obejrzałem na kompie, a za razem 3 jaki zobaczyłem z Jean Claudem! Dla mnie to solidny dobry thriller o nieprzeciętnej fabule.
tak ci się spodobał Strażnik Granicy ?
to chłopie ciekawe co powiesz jak obejrzysz Krzyżowy ogień :)
dla mnie lepszy jest Skazany na piekła niż Wykonać Wyrok ale to są dwa rożne gatunki. Dla mnie najlepszy film z Van Damme w roli głównej po 2000 roku!
nie zapomnij zdać relacji :) Uwierz mi, Krzyżowy Ogień ma wszystko co powinien mieć dobry film akcji !
Skazany na Piekło i Wykonać Wyrok to tzw. dramaty więzienne. Oba to świetne filmy sensacyjne, spośród nich chyba lepszy In Hell. Trzyma bardziej z mapięciu, nieprzewidywalny, brutalny, świetne męskie kino z Jean Claude w roli głównej!
Kiedyś był w TV, to zatrzymałem się po 30minutach, ale skoro tak mówisz to obejrze na dowód tego, że filmy Seagala to wiadomo co jest :)
Nie wolno wrzucać starych i nowych filmów Stevena do jednego worka ,bo to jest nieodpowiedzialne i nieprofesjonalne . Dzisiejsza dzieciarnia może smiać się z filmów Stevena ,może nimi gardzić ,opluwać itp ale w latach 90 ten facet poprostu rządził w kinie akcji !!!http://www.youtube.com/watch?v=Yb6-8197ImM
Co Ty! Przeczytaj moją wypowiedź, nie wszystkie filmy jego nadają się na stratę czasu! Nieuchwytny będzi w TV niedługo, to sobie przypomnę ;)
A czym sam nie śmiejesz się z tym nowym jego gniotów? Mnie owszem te nowe filmy rozbawiają. :)
Te jego nowsze to rządko ogladam bo nie chcę sobie sam zadawać ból .Chyba że się coś fajnego trafi typu Gra o życie czy Sprawiedliwość Ulicy .Natomiast jeśli chodzi o śmianie się z filmów to podejrzewam ze wieksość dzisiejszych młodzików śmieje się z takich filmów jak Krwawy Sport ,Wygrać ze Śmiercią ,Komando czy Samotny Wilk McQuade .Zapewne razi ich prosty scenariusz ,nierealne sceny akcji oraz kicz lat 80 ..Nie mniej jednak kiedy te filmy powstawały były hiciorami i wyznaczały trendy w ówczesnym kinie akcji .
Maczeta nie jest zła powiewa kiczem i głupotą ale właśnie o to chodziło reżyserowi. Wyszło całkiem dobrze.
Niestety nie mogę powiedzieć,że filmy w których grał po 2000 roku były dobre ;/ Wręcz przeciwnie prawie każdy z nich to gniot i dziwię się,że facet taki jak Seagal,znany z takich świetnych filmów jak w Morzu Ognia,Nico ponad prawem,Liberator 1 i 2 czy the Glimmer Man nagle stacza się do tego stopnia ;/Większość jeśli nie wszystkie filmy nakręcone przed 2000 rokiem była bardzo dobra i z chęcią do nich powracam,ale te późniejsze są tragiczne.
szkoda ze w latach 90tych zamiast jednego mógł dwa filmy zrobic-wyjątkiem jest 1996 rok nieuchwytny i krytyczna decyzja ale w tym drugim i tak mała rólka i niezbyt długa
a film z nim pt. W morzu Ognia był naprawdę fajny choć wkurza mnie w nim to jak często widać tam kaskadera ;/ Nawet w tak banalnych scenach jak przeskoczenie przez jakiś niski klamot czy to,że na tańcach też jest pokazany kaskader!!! jak sobie stoi i buja się w rytm gitarowych dźwięków ;/inna sprawa,przypatrzcie się scenie w której szykują się do bicia z nim jak goście biorą kastety.Jeszcze się bić nie zaczynają a już leżą na ziemi ;/No litości,wszystko rozumiem,że w filmach mogą pojawić się błędy,ale to jest przesada ;/
Myślę , że Nico i Liberator najgorsze , choć zdarzały się perełki takie jak Siłą Rażenia i Naprzeciw Ciemności.