Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Z tych co oglądaliście jaki jest według was najgorszy film Stevena i dlaczego ?

damianho15

Van Damme miał świetny drmat Skazany Na Piekło oraz thriiler Aż Do Śmierci. Więc zastanów się, co piszesz :) Z resztą, w 2011r miał świetny Kryżowy Ogień ze Scottem Adkinsem! W 2012r. wystąpił w świetnym dramacie: Six Bullets, że o Niezniszczalnych to ja nie wspomnę!

AdamBayern01

Skażany na piekło to widziałem ,fajny film ale Wykonać Wyrok o podobnej tematyce zdecydowanie lepszy .Van Damme miał po 2000 roku fajne filmy ,to fakt ale żaden z nich nie był tak dobry żeby umieścić go do top 10 Van Damme Movies , ani też żeby konkurował z takimi hitami jak Krwawy Sport ,Kickboxer ,Cyborg ,Podwójne Uderzenie ,Uniwersalny Żołnierz ,Nieuchwytny cel ,Maksimum Ryzyka itp Te filmy to perły .Jedynie Niezniszczalni 2 i Strażnik Granicy ale oprócz Niezniszczalnych 2 wole te starsze hiciory .

użytkownik usunięty
bradock

Ja teraz ogladam Nagłą śmierć z jcvd. Oglądałeś i co sądzisz o tym filmie?

Fajny ,ciekawy ,solidny film z Van Damme .Bardzo przypominający Szklaną Pułapke .Najlepsza akcja to walką Van Damma z Babą Pigwin .Pigwinica o mal by dokopała Van Dammowi .Ogólnie to na dobrym poziomie kinowa produkcja .Napewno ci się spodoba .Miłego Seansu .

Nagła Śmierć to pierwszy film z Van Dammem, jaki obejrzałem na kompie, a za razem 3 jaki zobaczyłem z Jean Claudem! Dla mnie to solidny dobry thriller o nieprzeciętnej fabule.

bradock

tak ci się spodobał Strażnik Granicy ?
to chłopie ciekawe co powiesz jak obejrzysz Krzyżowy ogień :)

dla mnie lepszy jest Skazany na piekła niż Wykonać Wyrok ale to są dwa rożne gatunki. Dla mnie najlepszy film z Van Damme w roli głównej po 2000 roku!

prof_mateusz27

Ok ,to musze koniecznie nadrobić Krzyżowy Ogień .A dzisiaj idę na Uprowadzoną 2 .

użytkownik usunięty
bradock

Mamy nadzieję że dasz nam jakiś mały wykładzik po obejrzeniu Uprowadzonej 2. :)

bradock

nie zapomnij zdać relacji :) Uwierz mi, Krzyżowy Ogień ma wszystko co powinien mieć dobry film akcji !

prof_mateusz27

Skazany na Piekło i Wykonać Wyrok to tzw. dramaty więzienne. Oba to świetne filmy sensacyjne, spośród nich chyba lepszy In Hell. Trzyma bardziej z mapięciu, nieprzewidywalny, brutalny, świetne męskie kino z Jean Claude w roli głównej!

AdamBayern01

Wykonać Wyrok to film sensacyjny a Skazany na Piekło to prawdziwy dramat :)

prof_mateusz27

No tak jak mówisz. Chociiaż wykonać wyrok miał swój klimat taki z lat 90!

prof_mateusz27

"Cudzoziemiec".

robert2207

Racja!

bradock

"Cudzoziemiec"

bradock

Poważnie taki słaby?

bradock

Kiedyś był w TV, to zatrzymałem się po 30minutach, ale skoro tak mówisz to obejrze na dowód tego, że filmy Seagala to wiadomo co jest :)

AdamBayern01

Nie wolno wrzucać starych i nowych filmów Stevena do jednego worka ,bo to jest nieodpowiedzialne i nieprofesjonalne . Dzisiejsza dzieciarnia może smiać się z filmów Stevena ,może nimi gardzić ,opluwać itp ale w latach 90 ten facet poprostu rządził w kinie akcji !!!http://www.youtube.com/watch?v=Yb6-8197ImM

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=Yb6-8197ImM

bradock

Niem ówię o tych w latach 90 które były naprawdę dobre. :)

AdamBayern01

W porządku .Myślałem ze wszystkie miałeś na myśli .

bradock

Co Ty! Przeczytaj moją wypowiedź, nie wszystkie filmy jego nadają się na stratę czasu! Nieuchwytny będzi w TV niedługo, to sobie przypomnę ;)

użytkownik usunięty
bradock

A czym sam nie śmiejesz się z tym nowym jego gniotów? Mnie owszem te nowe filmy rozbawiają. :)

Te jego nowsze to rządko ogladam bo nie chcę sobie sam zadawać ból .Chyba że się coś fajnego trafi typu Gra o życie czy Sprawiedliwość Ulicy .Natomiast jeśli chodzi o śmianie się z filmów to podejrzewam ze wieksość dzisiejszych młodzików śmieje się z takich filmów jak Krwawy Sport ,Wygrać ze Śmiercią ,Komando czy Samotny Wilk McQuade .Zapewne razi ich prosty scenariusz ,nierealne sceny akcji oraz kicz lat 80 ..Nie mniej jednak kiedy te filmy powstawały były hiciorami i wyznaczały trendy w ówczesnym kinie akcji .

użytkownik usunięty
bradock

Te młodziki to pewnie w ogóle takich filmów nie oglądają mają czego żałować.

Zapewne nie ogladają ,przeważnie nowości .

użytkownik usunięty
bradock

Ja tam jestem różnorodny lubię zarówno stare jak i nowe filmy. :)

Te nowe filmy mogą Cię rozbwić poziomem, gdyż są naprawdę słabe!

prof_mateusz27

"Cudzoziemiec" lub "Siła rażenia"

prof_mateusz27

Clementine i Patriota

giovanni50

Nie ma takiego.

Tshabalala

Clementine
Patriota

giovanni50

Patriota to się zgadzam, 3/10.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Siła rażenia

Ci co piszą że Maczeta tylko się kompromitują

maczeta przy niewielkim budżecie jest bardzo dobrym filmem

prof_mateusz27

Zależy pod jakim względem. Rola Seagala tam za szeroka to nie jest!

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Maczeta nie jest zła powiewa kiczem i głupotą ale właśnie o to chodziło reżyserowi. Wyszło całkiem dobrze.

prof_mateusz27

Niestety nie mogę powiedzieć,że filmy w których grał po 2000 roku były dobre ;/ Wręcz przeciwnie prawie każdy z nich to gniot i dziwię się,że facet taki jak Seagal,znany z takich świetnych filmów jak w Morzu Ognia,Nico ponad prawem,Liberator 1 i 2 czy the Glimmer Man nagle stacza się do tego stopnia ;/Większość jeśli nie wszystkie filmy nakręcone przed 2000 rokiem była bardzo dobra i z chęcią do nich powracam,ale te późniejsze są tragiczne.

użytkownik usunięty
Tommy221

szkoda ze w latach 90tych zamiast jednego mógł dwa filmy zrobic-wyjątkiem jest 1996 rok nieuchwytny i krytyczna decyzja ale w tym drugim i tak mała rólka i niezbyt długa

a film z nim pt. W morzu Ognia był naprawdę fajny choć wkurza mnie w nim to jak często widać tam kaskadera ;/ Nawet w tak banalnych scenach jak przeskoczenie przez jakiś niski klamot czy to,że na tańcach też jest pokazany kaskader!!! jak sobie stoi i buja się w rytm gitarowych dźwięków ;/inna sprawa,przypatrzcie się scenie w której szykują się do bicia z nim jak goście biorą kastety.Jeszcze się bić nie zaczynają a już leżą na ziemi ;/No litości,wszystko rozumiem,że w filmach mogą pojawić się błędy,ale to jest przesada ;/

prof_mateusz27

Maczeta... gniot jakich mało...

prof_mateusz27

Hmmm... Siła Rażenia.

Lizmak

Film wczorjaszy! Niestety nie oglądałem, ale już się ściąga, to niebawem zaliczę ;)

prof_mateusz27

Myślę , że Nico i Liberator najgorsze , choć zdarzały się perełki takie jak Siłą Rażenia i Naprzeciw Ciemności.

accadacca

Naprzeciw Ciemności to wyjątkowo słaba produkcja Seagala, która miała nawiązywać do horroru..

prof_mateusz27

Naprzeciw ciemności, siła rażenia, Clementine to najgorsze popsostu słabe filmy.