Nico,
Szukając Sprawiedliwości,
Wybraniec śmierci,
Nieuchwytny.
Wiem, miały być dwa. Ale podałam cztery.
Steven nie ma 2 najlepszych filmów, jego najlepsze filmy to jego pierwsze 5 dzieł, a są nimi "Nico", "Wygrać ze śmiercią", "Wybraniec śmierci" , "Szukając sprawiedliwości" i "Liberator", potem wszystkie następne aż do "Mrocznej dzielnicy", poza "Patriotą".
Ok, "Na zabójczej ziemi" nie jest mistrzowski czy rewelacyjny, ale dobry na pewno, i zasługuje wg mnie na lepszą ocenę, jakoś lubię ten film i mam do niego sentyment, obsada, ładne Alaskańskie krajobrazy, dobra muzyka Basila Poledourisa i dzielny Steven w walce o dobro ekologiczne, to plusy tego filmu.
Nie twierdzę, że ten film jest niedobry. Sama dałam 7 i to chyba jest maksymalna ocena dla tego filmu nawet za atuty, które wymieniłeś.
Zobacz co znalazłem za zwiastun ! (Jak skączą się reklamy ) http://www.youtube.com/watch?v=YiJSdC_qsDU
Fajne te reklamy. A tego leku przeciwbólowego Saridon nawet nie pamiętam. ;-) Szamponu ''Schauma'' też już nie reklamują.
Nawet nie wiedziałam, że scenariusz ''Oddziału Delta'' jest na autentycznych faktach.
Tak ,jest na autentycznych faktach .Podobne porwanie samolotu miało miejsce w 1985 roku. A na początku filmu jest przecież pokazana nieudana operacja odbicia amerykańskich zakładników w Teheranie w 1980 roku .
Tak ? Tu mnie zaskoczyłeś bo myślałem że obaj idą łeb w łeb .W sumie od ,,Czerwonego Skorpiona do ,,Drzewo Jozuego ,, to są Lundgrenowskie Arcydzieła !!!
A nie? Zdecydowanie więcej. Znaczy mówię o latach 90. Później to obaj równo walczyli na dole. Jakie tam arcydzieła. Taki Liberator bije zdecydowanie Czerwonego Skorpiona. Red Scorpion - przyzwoity, ale dupska nie urywa. Tysiące lepszych od niego wtedy było. Powiedz co w nim widzisz?
Co w nim widzę ? Przedewszystkim orginalną fabułę : Tym razem bohaterem nie jest Amerykanin a dzielny ,twardy Rosjanin ,piękne klimaty Afryki ,no i to dlaczego oglądamy te filmy czyli Akcja ,Akcja i Akcja .Wiele dobrych scen akcji np pościg Transporterem ,Tortury Dolpha ,Finałowa Rozwałka no i ten charyzmatyczny Dolph !!! Po za tym lubię kiedy przeciwnikami są Ruski .Jasne że ,,Liberator ,, bije Czerwonego Skorpiona ,, ale bije ,,Uniwersalnego Żołnierza ,, ? z tego samego roku ? Albo ,,Ostry Poker w Małym Tokio ,, vs ,,Szukając Sprawieliwości ,, ? W sumie Steven miał wiencej dobrych filmów od Dolpha bo jeszcze po 1992 roku grał w kinówkach a Dolph już nie .Ale te 6 akcyjniaków Dolpha wymiata .
Bradock. Należy uszanować to, że ''Czerwony Skorpion'' może nie przypaść do gustu niektórym ludziom. Jednych porwał ten film, drugich, w tym Granata - nie porwał. Tak to czasami bywa. Mnie na przykład nie porwała druga część ''Transportera'' albo ten cały ''Raid''. Normalna rzecz.
Wiem .Rozumiem .Ale i tak ,,Czerwony Skorpion ,, wymiata !!!!!! : http://www.youtube.com/watch?v=X3AEFJlgTv8
Kasia : A idziesz do kina na nowego ,,Robocopa ,, ? Ja się przejdę raczej ,jak mi nic nie wypadnie .
Napewno na ,,Niezniszczalnych 3 ,, I może jeszcze na jakość dobrą komedię /horror .W sumie też mnie intresuje film ,,Porachunki ,, z Deniro ,, i Pfeiffer .
Na EX 3 też pójdę. A w tym tygodniu na Wilka z Walt Street. Interesuje mnie jeszcze bardzo Sin City.
Ok ,to podziel się zaś wrażeniami z filmu ,,Wilk z Walt Street ,, W sumie jak się coś ciekawego pojawi w ciągu roku też się wybiorę .
Jeśli mogę odpowiedzieć na pytanie, to ja czekam na:
Niezniszczalnych 3,
The Crossing,
The Monkey King,
Sin City 2.
A od dziś wracam znów do oglądania kina akcji ! Trochę się steskniłem .Dziś ,,Mściciela ,, obejrzę a potem morzę z ,,Poszukiwanego ,, Szczególnie ten drugi zapowiada się bardzo elektryzująco (Lata 90 ,kinówka to musi się udać ! ) :http://www.youtube.com/watch?v=jN9HqBtqWes
Ten trailer mi wystarczył, by móc oznajmić, że twórcy ''Strzelca'' z Wahlbergiem musieli oglądać ten film i trochę z niego zerżnąć. Normalnie, to [czytaj. Most Wanted] wygląda jak wcześniejsza wersja ''Strzelca''.
Jeszcze muszę wkrótcę obejrzeć ,,Motodiabły ,, bo się od dawno do tego przymierzam ! : http://www.youtube.com/watch?v=NzJSWMneWGs
6 akcyjniaków? Co jeszcze prócz tych co wymieniłeś.
Dolph miał tam parę kinówek, a potem taśmowo kręcił. A robią niego wielką gwiazdę kina akcji. A wszystko to dzięki Rocky'emu.
A co myslisz Kasiu o pierwszych filmach Chucka typu ,,Ośmiokąt ,, ,, Oko za Oko ,, czy ,,Mściciel z Hongkongu ,, ? One w sumie były budzetówkami ale leciały w kinach .Ja je lubię ale czasami one mi kojarzą się z tymi Seagalowskimi i Van Dammowskimi Gniotami typu :,, W strone słoncą czy ,,Korpus Weteranów ,,
To są dobre filmy. Norris w formie, urządza demolki i to jest najważniejsze. Nie porównuj tych trzech filmów Norrisa do słabych filmów Seagala, jak ''Zabójczy cel'', czy pożal się Boże, ''Siła rażenia'', bo to nawet nie wypada. Dzisiejsze kino akcji zrobiło duży krok do tyłu i tak samo jest z budżetówkami. W porównaniu z tymi z lat 80-90....to nie ma co porównywać.