Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 497 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

czy ktoś wymieni mi ze dwa najlepsze filmy z Seagalem??

użytkownik usunięty
bradock

Władcy wszechświata to badziewie takie. Znam ważniejsze postacie od niego, ale coś tam zrobił. Nie ujmę mu tego.

Z pewnością był jedną z najbardziej znanych postaci kina akcji .Aczkolwiek Stallone ,Schwarzenegger ,Van Damme ,Seagal i Norris bardziej odcisneli swoje pietno na histori kina akcji .

użytkownik usunięty
bradock

I Chan o którym zawsze zapominasz, albo chcesz na siłę zapomnieć.

To też prawda.

Zapomniałem o nim ,bo mało filmów z nim widziałem .Zresztą Jackie w latach 80 to on grywał w filmach chińskich ,jeśli nie mylę ? Dopiero ,,Draka w Bronksie ,, był chyba jego pierwszym amerykańskim filmem akcji .Wiec jest Legendą Kina Akcji Ale Azjatyckiego .

użytkownik usunięty
bradock

Mało widziałeś to nie znaczy, że nie jest legendą kina akcji. Raczej bym powiedział, masz braki.
No i co z tego że chińskich skoro i tak dzisiaj zaliczają się do klasyków kina akcji.
Np. Pijany Mistrz z lat 70 - to jeden z największych filmów o kopaniu.
Dalej np. seria Policyjna Opowieść.

Grywał w produkcjach z Hongkongu ale:

Wyścig Armatniej Kuli II z 84 roku bardziej amerykański.
Protektor z 85 roku też amerykański.

Draka w Bronksie amerykańska ale nie pierwsza.

"Wiec jest Legendą Kina Akcji Ale Azjatyckiego"

Nie tylko. Zapominasz o amerykańskich produkcjach. :)

Nikt mi nie wmówi, że Lundgren większą od Chana postacią w kinie akcji jest.

W Amerykańskich filmach Jackie to grywał po 95 roku kiedy klasyczne kino akcji zaczeło się sypać Tylko dwa filmy amerykańskie miał w latach 80 ,to za mało ..Przecież napisałem że jest Legendą Kina Akcji i to wiekszą od Lundgrena .Ale Dolph był bardziej kozacki !!!! : http://www.youtube.com/watch?v=qTejYpjqSCk

użytkownik usunięty
bradock

"Przecież napisałem że jest Legendą Kina Akcji i to wiekszą od Lundgrena"

Gdzie napisałeś? Ja tylko widziałem pominięte jego nazwisko.

"Ale Dolph był bardziej kozacki "

To twoje zdanie.

Nie tylko moje .Jackie miał tylko dwa akcyjniaki amerykańskie w latach 80 ,to za mało żeby był legendą Amerykańskiego Kina Akcji .Również możną powiedzieć że Patric Swayze jest Legendą Kina Akcji bo zagrał w ,,Wykijadło ,, oraz ,,Prawo Krwi ,, A nie jest .Tak samo Jackie ,jest legendą kina azjatyckiego lat 80 .

użytkownik usunięty
bradock

Zastanów się kino akcji to nie tylko Ameryka. Kino akcji to nie tylko lata 80.
Wymieniłem ci takiego Pijanego mistrza który jest o wiele większym klasykiem o takiego Lundgrenowskiego Czerwonego Skorpiona czy Ostrego Pokera i większej połowy jego filmów. Żeby było jasne to nie tylko moje zdanie.
Po co gadać legenda kina azjatyckiego? Dlaczego nie mówisz tak o np. Seagalu? Legenda kina amerykańskiego, tylko legenda kina akcji.

bradock

I oto właśnie chodzi.

No to zalży, pod jakim kątem. Bo moim zdaniem jeżeli chodzi o te nowsze produkcje to Dolph ma tu kilka lepszych pozycji.

AdamBayern01

Do 2000 roku jeszcze nie było tak źle, jak dziś.

użytkownik usunięty
karoman4

Dziś też nie jest źle. Mi się jego filmy od 2009 roku podobają + całkiem niezły serial kryminalny.

Dziś jest przeciętnie. Przynajmniej według mnie.

barzaw

Niko i Nieuchwytny moim zdaniem najlepsze.

barzaw

dziękuję wszystkim za odpowiedź ;-)
pozdrawiam

barzaw

Moje 2 typy, które mogę polecić to:
Nieuchwytny
Szukając sprawiedliwości