Sylvester Stallone

Michael Sylvester Gardenzio Stallone

8,2
78 803 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sylvester Stallone

...a co do tych malin to przytocze tylko słowa jednego rapera którego niezbyt lubię, ale słowa
trafne. : ''Więcej wrogów niż przyjaciół znaczy ze odniosłem sukces''

Arleton

Masz rację, pokolenia, bo mało który aktor ma na koncie tyle ról kultowych, ale kultowych w taki sposób, że gdziekolwiek na świecie by nie spytać, kim jest Rambo albo Rocky, każdy to wie. Nawet nowe części obu tych serii były moim zdaniem zaskakująco dobre, a już scena z "jedynki" w Johnie Rambo to było kapitalne nawiązanie, a na "Let's get ready to rumble!!!" w Rockym Balboa od razu mam banan na twarzy :) Jego filmy niczego nie udają, i to jest w nich najlepsze: włączając np. Niezniszczalnych, spodziewam się rozwałki w gwiazdorskiej obsadzie i się nie zawodzę, bo to kwintesencja kina akcji lat 80-tych, a Sylwek to jedna z ikon i nikt tego nie zmieni. Moim zdaniem należy do Wielkiej Trójki kina akcji: Willis-Schwarzenegger-Stallone.

rider269

Ja bym jeszcze dodał Chucka Norrisa. Tak jak Stallone'a każdy zna jako Rocky'ego/Rambo, Arnolda jako Terminatora, a Willisa jako Johna McClaina, tak każdy wie kim jest strażnik teksasu.

Arleton

Jak poobserwować chociażby listy ukochanych filmów ze Sly'em na tym forum, to okazuje się, że - jeden i ten sam film - dla jednych jest majstersztykiem, a dla innych klapą. Więc oceny krytyków filmowych tym bardziej nie są ostatnim słowem. Dla mnie sprawdza się zasada: im więcej nominacji do maliny, tym większa szansa, że dany film obejrzę przynajmniej trzykrotnie :).