Takashi Miike

7,3
608 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Takashi Miike

Który film tego koleżki uważacie za najśmieszniejszy i dlaczego?Poszukuję pokręconej komedii, a nic Mikkego jeszcze nie widziałem.

wojtas5000

Po pierwsze: nie Mikkego a Miikego.
Po drugie: Miike miesza gatunki i o żadnym jego filmie nie można powiedzieć horror, komedia, sensacja, dramat itp. Faktem jest natomiast, że nie zrobił jescze filmu bez śmiesznych scen.
Myślę, że najbliższy temu co szukasz będzie Katakurike no kofuku - Happiness of the Katakuris (komedia + musical + film familijny z dodatkiem tańczących zombie)
Jeśli chcesz czegoś baaaardzo pokręconego to polecam Bijitaa Q (Visitor Q), ale to bardzo czarna komedia.

A tak w ogóle to prawie każdy jego film jest zajebisty.

wojtas5000

Wg mnie najśmieśniejszy (z tych co widziałem) jest "Osaka tough guys" - parodia yakuza eiga - i wspomniany "The Happiness of Katakuris".

wojtas5000

Kilka scen z django - przy teście miecza tarzałem się po ziemi i "Gozu" pies zabójca jakuza, masakra, pokazywałem znajomym nie wszystkich to bawiło. ;)

wojtas5000

Ja osobiście spadłem z krzesła przy nekro-gwałcie z Visitora Q.

wojtas5000

"Zebraman"!! :DDD On w całości jest śmieszny - taka parodia filmów o superbohaterach. Fajtłapowaty nauczyciel zamienia się w człowieka-zebrę :D i to hasło "czarno-biała ekstaza" :D