The Beatles

9,5
66 ocen występów osoby
powrót do forum osoby The Beatles

którą plyt Beatlesów naj bardziej lubicie

Surine

Abbey Road

shady_88

Revolver ;)

użytkownik usunięty
Weroniqe_19

Rubber Soul <3

Johnny_Knoxwill

Wszystkie uwielbiam tak samo, ale dla ciekawości sprawdziłam na last.fm których płyt słucham najczęściej i pierwsza 5 przedstawia się tak:
1) Sgt. Pepper's
2) Revolver
3) With the Beatles
4) MMT
5) Rubber Soul

Semprini

Sierżant Pieprz oczywiście :)

użytkownik usunięty
Johnny_Knoxwill

Revolver

1Sgt.
2.Revolver
3.Abbey

użytkownik usunięty
Johnny_Knoxwill

Rozmyślanie, którą płytę The Beatles lubi się najbardziej można porównać do zastanawiania się nad tym, która kończyna przyda ci się bardziej, a która mniej. :) Jedynie po przez znajomość całej dyskografii Fab Four możemy zrozumieć ich geniusz.

Nie prawda. Przeważnie jest tak, że pewne rzeczy bardziej podobają nam się od innych. W muzyce jest podobnie. Ja nigdy nie miałem problemów w stwierdzeniu, która płyta z dyskografii danego zespołu podoba mi się najbardziej. W przypadku The Beatles bez dwóch zdań jest to "Abbey Road". Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Johnny_Knoxwill

"Revolver"

Johnny_Knoxwill

The Beatles
Abbey Road
Revolver

użytkownik usunięty
Johnny_Knoxwill

Albo Help! albo Sierżant Pieprz... albo mieszanka Magical Mystery Tour

Johnny_Knoxwill

Ten ranking wkrótce się zmieni, ale na dzień dzisiejszy:
1. Abbey Road
2. Magical Mystery Tour
3. White Album
4. Revolver
5. Help!
6. Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band (tej płyty w przeciwieństwie do wcześniej wymienionych nie lubię, poza kilkoma perłami bardzo przeciętny album)

Johnny_Knoxwill

nie mam pojęcia :D
Bardzo podoba mi się "A Hard Day's Night", chyba jeszcze nikt nie wymienił tego albumu, ale powoli ustępuje "Help!". Mam też duży sentyment to Rubber Soul ponieważ był to pierwszy album Żuczków, który przesłuchałam w całości. Zachwycające są też "Abbey Road" i Sierżant Pieprz.
Za to jedynym albumem, który nie wydawał mi się powalający, jest "With the Beatles". Pierwsze 3 piosenki są bardzo dobre, a reszta moim zdaniem nie wyróżnia się za bardzo.

_Renifer_

Ameryki nie odkryje, kazdy album od "Help", do "Abbey Road" wlacznie sa u mnie nieomal na jednej pozycji, z delikatnym wyroznieniem dla "Abbey Road" i obecnie rowniez "Revolver", sa to jednak takie "dziesietne" roznicy. Takze moim ulubionym albumem The Beatles jest "Helprubbersoulrevolversgtpepperslonely heartsclubbandwhitealbumyellowsubmarineabbeyroad".....tak wiem, ze troche dlugi ten tytul i trudny do wymowienia, no ale coz ....:D ...Jesli chodzi o pierwszy okres dzialalnosci tej "firmy", to na uwage zasluguje bardzo melodyjny i urzekajacy "Beatles for Sale"...