Thomas NewmanI

Thomas Montgomery Newman

8,1
9 431 ocen muzyki
powrót do forum osoby Thomas Newman

Za "Zaklinacza koni" i "Joe Black" ma ode mnie wielkie ukłony!!

użytkownik usunięty
Ada

zgadzam sie w 100% :] polecam muzyke wlasnie z tych filmow!

dodam że jego muzyka z "człowieka ringu" też była UżEKAJąCA i wogóle piękna. mam nadzieję że dostanie za nią sowicie wynagrodzony.

Pin_up_Margolcia

W kazdym filmie wystarczają mi 3 pierwsze nuty żeby stwierdzic, ze to własnie on komponował muzykę...

Ada

ten facet to geniusz w swoim fachu. soundtrack z american beauty jest po prostu mistrzowski. inaczej nie da się tego nazwać.

green_agata

hm, często jak oglądam jakiś film i myślę sobie "ale fajna muzyka" a potem sprawdzam na filmwebie kto ją komponował i najczęściej okazuje sie że on:) genialny, ale trochę mało doceniany...............

Ada

Ja też go podziwiam. Ale rzeczywiście chyba nie został dostatecznie doceniony... Jak dla mnie naprawdę wyśmienity kompozytor:)

Fresh_lemon

acha, no i oczywiście piękna muzyka (z nominacją do Oscara) z "Serii niefortunnych zdarzeń"...

Ada

Gościu jest zarąbisty :) Wielki szacunek dla Niego za Skazanych na Shawshank i Zieloną Milę.

Ada

Szacun wielki dla niego, i za soundtrak z Jarheada. Fantastyczne

Krowa_5

Jeden z moich ulubionych kompozytorów którego styl tworzenia muzyki filmowej pokochałem od pierwszego usłyszenia. Uwielbiam jego muzykę z Fried Green Tomatoes, Little Women, Road To Perdition i oczywiście American Beauty choć stworzył on świetną muzykę do naprawdę bardzo wielu filmów a nawet seriali.

Ada

niesamowity kompozytor. narazie słyszałam tylko "szesc stóp pod ziemią , "zaklinacz koni" "gdzie jest nemo?" i muzyka jest naprawdę niesamowita.

Ada

właśnie ciekawe jest to, że potrafimy rozpoznać jego muzykę.. kiedyś w radiu na rmf classic puszczali taki utwór i pomyślałam sobie, że brzmi zupełnie jak Thomasa Newmana, ale się okazało, że jest Davida Newmana, czyli jego brata