Thomas NewmanI

Thomas Montgomery Newman

8,1
9 431 ocen muzyki
powrót do forum osoby Thomas Newman

Jeżeli nie otrzyma Oskara za "Dobrego Niemca", to ja już nic nie wiem...

La_Pier

Powinien dostać wieki temu za "American Beauty"... A czy za "Dobrego Niemca"? Sam nie wiem.

Albertino

Ja bym powiedział, że bardziej za "Drogę do zatracenia". A jeżeli chodzi o tegoroczne nominacje, to Newman naprawdę powinien dostać w końcu statuetkę, bo muzyka z "Dobrego Niemca" jest po prostu piękna. Co innego gdyby oprócz Newmana nominowani zostali: Clint Mansell za "Źródło", Mark Isham za "Czarną Dalię" oraz muzyka z "Pachnidła" - wtedy bardzo ciężko byłoby mi powiedzieć kto najbardziej zasłużył na nagrodę.

La_Pier

8 nominacji do Oscara....zadnej statuetki... :( Powinien byl dostac juz wieki temu za chocby "Droge do Zatracenia".... Szkoda, ze go nie doceniaja:(

La_Pier

Macie racje, Newman juz dawno powinien dostac nagrode Akademii, chocy wlasnie za muzyke do filmow Mendesa. W tym roku Akademia nagrodzila Santaolalle, po raz drugi z rzedu, co jest przesada, mimo ze to znakomity muzyk-gitarzysta. Ale przynajmniej Newman znajduje sie w towarzystwie innych nienagrodzonych Oscarem kompozytorow, jak Ennio Morricone (honorowa nagroda to nie to samo) czy Danny Elfman.

użytkownik usunięty
Thommy

Oscar za Skazanych na Shawshank sie nalezal:)