Tiësto

Tijs Michiel Verwest

7,8
12 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Tiësto

...ale jakos tak jest że kawałki Tiesto działają kojaco, naprawdę go cenię! Może dlatego że jego utwory to chyba w większości remixy...

MR_ciachciach

hahahahah, to ciekawe... tiesto nie produkuje techno...

pete_stan

Tiesto głównie tworzy Trance, Trance Clasic i Trance Symphony.

Oxygene

A jeden pies.

MR_ciachciach

Lubisz Tiesto, bo Ty lubisz trance, nie techno. Nie porównujcie tego komercyjnego artysty do ludzi takich jak Gregor Tresher, Westbam, DJ Rush i wielu innych, których nigdy nie usłyszycie w radio i TV!

radek198198

NIgdy nie usłyszymy bo są za słabi HAHAHA to co ty myślisz że oni specjalnie nie produkują dobrej muzyki bo niechcą być w TV ? .
Ogólnie to nic nie wiesz nawet o tych DJ których wymieniłeś , myślisz że jak Westbama nie słyszałeś w RMF FM czy innych Polskich stacjach to już oznacza że w radiu go niema ...

DannielNemesis

To, że Ty ich nie lubisz, nie znaczy, że są słabi. Ja ich lubię, bo lubię cięższą muzykę, np. minimal i schranz. Ty lubisz Tiesto, bo lubisz trance.
Ps.
Westbama kiedyś puszczali w radio, podobnie Coxa, czy Hardy Harda, ale tylko na planecie i esce jak puszczali jakieś eventy. A nie ma ich w radio typu RMF, bo wolą imprezy, niż siedzenie w studio, żeby nagrać płytę.
A tak poza tym, "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie.
Pozdro

radek198198

minimal jest ciężki? od kiedy?

radek198198

Lubię trance? Jak chcecie poopowiadać jakieś bajki na mój temat, to chociaż z polotem: że bije żonę, morduję sąsiadów, mam kontakty z obcymi cywilizacjami i jestem biskupem.
Drażnią mnie bity i to całe walenie jak głową o śianę. Wolę Vivaldiego, ale do gustów się z butami nie wciskam. Natomiast Tiesto ma fajne takie spokojniejsze kawałki, no i fajnie to brzmi. Ale to tyle, jeżeli chodzi o te dzisiejsze kawałki.

MR_ciachciach

"Drażnią mnie bity i to całe walenie jak głową o śianę". - Trance jest to jeden z kilkunastu odmian muzyki elektronicznej TANECZNEJ. No i tak się składa że w muzie tanecznej muszą być "te bity", bo inaczej byłaby to nietaneczna elektronika. Bity porywają do zabawy, do tańca, do skakania, dodają pozytywnej energii utworom. Jednakże w muzyce trance najważniejszy jest tzw. break down (moment w którym bity zaprzestają uderzać). Wtedy wchodzą piękne melodie, dźwięki i to jest esencja tej muzyki, a nie "te bity" i z to właśnie z tymi cudownymi melodiami powinien Ci się kojarzyć trance a nie z "tym całym waleniem o ścianę".

MR_ciachciach

Nie lubię techno... Ja prdl specjaliści.