Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 167 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

Najgorszy reżyser

użytkownik usunięty

Miejsce tego "reżysera" to jakaś kpina i absurd. Ten pan jest zerem w swoim zawodzie.
Każdy jego film to nieporozumienie, z wyjątkiem "Batmana". "Alicja", "Fabryka", "Planeta małp", "Edward", "Marsjanie" to kosmiczne nieporozumienia, filmy, które sprawiają, że kinematografia staje się nic nie wartą sztuką.
W swoich filmach przedstawia on bardzo ubogą filozofię życiową typu: bądź dobrym człowiekiem, a osiągniesz wszystko tak jak to było w "Charlie i fabryka czekolady". Bardzo prawdziwe "przesłanie". Ten film można odczytywać jeszcze pod wieloma innymi względami, które również są jałowe.
Ale nie to mnie niepokoi, w końcu każdy ma inne spojrzenie na świat i są tacy, którzy są skrzywieni. Niepokoi mnie to, że jego filmy oglądają w głównej mierze dzieci, a same te filmy mają oznaczenia PG, a powinny być R.
Jak można uważać "Charlie i fabryka czekolady", "Alicje" czy "Edwarda" za filmy familijne, odpowiednie dla dzieci? Świat przedstawiony w tych filmach jest zwyczajnym koszmarem, horror w najczystszej postaci, wszystko tam jest strasznie powierzchowne i nieprawdziwe i jednocześnie straszne. Oglądając każdy z jego filmów doznaję szoku, gdy myślę, że takie wybryki mogą oglądać dzieci, a później się dziwić czemu młodzież głupieje. Jedną z genez głupoty ostatniej dekady może być właśnie ten pan, Burton, który poprzez swoje filmy pierze mózg tym, którzy jeszcze swojego spojrzenia na świat nie wykreowali. Straszny gniot, 1/10 to za wysoka ocena. Powinien zostać skazany na dożywotnią banicję ze świata X muzy.

Zgadzam sie! Dodałbym jeszcze tą dziwną stylizację bladych postaci z podkrążonymi oczami w każdym filmie. IRYTUJĄCE

Brakuje tylko słów typu :

"Moim zdaniem"

"Uważam, że..."

"W mojej opinii..."

Jakby ludzie tego używali nie byłoby spięć. A tak ktoś zaczyna trollować, a potem ktoś się denerwuje i zaczyna się kłótnia. A brakuje tak niewiele. :)

Erna_Shorter

Nie brakuje... Istota forum polega na tym, że każdy wyraża własne poglądy, założyciel tematu dzieli się swoimi przemyśleniami więc "moim zdaniem", "uważam, że", "w mojej opinii" są absolutnie zbędne, gdyż istnieją w domyśle. Kłótnie zaczynają się tam, gdzie brak jest tolerancji dla faktu posiadania przez kogoś zdania odmiennego. Nie oszukujmy się, nawet gdyby real_ego zaczął swoją wypowiedź od wymienionych przez Ciebie słów dyskusja nabrałaby dokładnie tego samego charakteru.

użytkownik usunięty
Erna_Shorter

Tych słów nie powinno się dodawać nigdy. To oczywiste jest, że tak uważam, na tym polega konfrontacja opinii. Ktoś kto za każdym razem powtarza "moim zdaniem" sygnalizuje brak swojej pewności i nie chcę narazić się na krytykę, polemikę.

zdrowy na umyśle to ty nie jesteś

A ja tam bardzo lubię jego filmy . Nie podoba mi się za to co napisała real_ego "Świat przedstawiony w tych filmach jest zwyczajnym koszmarem, horror w najczystszej postaci, wszystko tam jest strasznie powierzchowne i nieprawdziwe i jednocześnie straszne." kochaniutka takie jest życie koszmarem i horrorem w najczystszej postaci. W fabryce czekolady Burton bardzo dobrze pokazał obraz dzisiejszych dzieci, w reszcie filmów zresztą też.