Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
104 009 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

większośc osób komentuje ze jest głupi i wogole żeby ocaniać tak człowieka trzeba go najpierw dobrze poznać a nie z telewizji albo ile miał żon co robi poza pracą jeju zacznijcie oceniac jego gre i czy wam sie podabyły filmy w których zagrał a nie cos odpier***acie jesteście żałośni szczególnie ta Sara czy jak jej tam

kasiolek1441

zgadzam się z Tobą :) dla mnie to też jest żałosne

kasiolek1441

Nigdy nie poznamy osobiście żadnej gwiazdy, więc oceniamy je na podstawie tego, co widzimy. i mamy do tego prawo, bo płacimy bilety w kinie więc Tom, Orlando czy inny Brad żyją miło, bo to my ich utrzymujemy.

I pamiętajcie o jednym: można się użalać nad biednym Tomem, że paparazzi go prześladują a w talk showach drą z niego łacha, ALE wszelkie zachowanie aktora POZA planem filmowym jest jego prywatnym wyborem. Niejeden gwiazdor nie jest przez nikogo wyśmiewany bo poza obowiązkowymi podróżami promocyjnym, siedzi na dupie w domu, nie obściskuje się przed kamerami z entą już MIŁOŚCIĄ SWOJEGO ŻYCIA, nie gada o swoim wyznaniu i nie łazi na każde przyjęcie, nawet jeśliby to była impreza z okazji otwarcia...lodówki. Tom robi te wszystkie rzeczy. Czy to mówi coś o nim? Wydaje mi się że tak. Życie prywatne aktora można wybaczyć tylko z jednego powodu: gdy na ekranie jest lepszym aktorem niż w życiu. W wypadku Toma Cruise'a tak nie jest. Nie dziwcie się więc dziewczyny, że gawiedź skupia się na tym, co bardziej spektakularne: na plotkach.

Jorjan

no dobra ale zdawało mi się ze to portal aby oceniać za wyczyny w branży filmowej a nie za prywatne zycie ...

kasiolek1441

No i ocene wstawiamy za jego aktorskie umiejętności. Tylko, że to średni aktor i ocena "1" nie jest w jego przypadku tak niedorzeczna jak by to było w przypadku aktorów z porkoju Hopkinsa czy Brando. A na temat prywatki to tylko sie tu dyskutuje.

Szajba

Do użytkownika Szajba. Średni aktor?! Moim zdaniem to świetny, a nie średni aktor. A ocena 1 w jego przypadku jest tak niedorzeczna, że szok. Widziałem na twoim koncie, że oglądałeś Wywiad z wampirem i po obejrzeniu tego filmu nadal twierdzisz, że to średni aktor? Obejrzyj jeszcze Vanilla Sky i inne świetne filmy, w których świetnie zagrał jak zwykle. Pewnie uważasz, że twój idol Keanu Reeves jest lepszym aktorem. Keanu Reeves to dobry aktor i lubię go, ale uważam, że Tom Cruise jest lepszym aktorem.

tomek141991

Tak. Keanu Reeves jest lepszym aktorem. Wg mnie jednym z najlepszych w swoim przedziale wiekowym. Tylko, że jego tragedie rodzinne(których było sporo ? i mało kto takich doznał) wpłynęły na jego aktorstwo i nie popisał się w kilku filmach ? zresztą zawiniły też kiepskie scenariusze, a Ci co go krytykują to, nie wiedzą o tym bądź nie zdają sobie sprawy z tego, że coś takiego wpływa negatywnie na wszystkie czynności, łącznie z pracą i krytykują go a jakby tak ich uświadomić to nie jeden by zmienił zdanie o nim na lepsze ? udało mi się to niejednokrotnie. Przykładem nawet mogę się posłużyć. Brando też po swoich tragediach nie popisywał się do końca swoich dni. Gdyby Keanu nie doznał tragedii byłby stawiany na równi z Deppem. Jednak wraca do formy i miejmy nadzieje, że w końcu go doceni więcej osób.
Co do twojej opinii do Cruisea to ją szanuje ale nie podzielam :).
Pozdrawiam.

Szajba

Chciałabym tylko powiedzieć, że zanim dokładnie obgadacie już jego życie erotyczne i prywatne (co niektórzy z was właśnie robią:)) moglibyście obejrzeć kilka jego filmów i popatrzeć na jego grę:/ Co do Deppa i Reevesa to dla mnie oni są na równi z Tomem. Ani jeden ani drugi w niczym go nie przewyższa:))
Bye:P

Mitrosia

A jak nie wiecie od którego filmu zacząć to proponuję Wywiad z wampirem:) albo wszystkie części Mission:) Dopiero potem możemy pogadać o jego grze.

Mitrosia

A jak nie wiecie od którego filmu zacząć to proponuję Wywiad z wampirem:) albo wszystkie części Mission:) Dopiero potem możemy pogadać o jego grze.

Ze 12 filmów z nim widziałem :)

Szajba

Może i Keanu jest na równi z Tomem, ale na pewno nie jest lepszy. Podaj mi przykłady filmów, w których Keanu zagrał tak genialnie jak Tom w Wywiadzie z wampirem, albo w Vanilla Sky. Dla mnie też Johnny Depp jest na równi z Tomem.

tomek141991

Drogi i szanowny Szajbo! Jeśli ogladales tyle filmów z Tomem to widocznie mamy baaardzo inny gust:/ Tak więc nie będę się z tobą spierała:) Dla mnie Tom to podstawa kina:))

Mitrosia

A co do filmów to Vanilla Sky dla mnie jest zupełnie bez sensu:/ Nie zbyt pojmuję i myslę, że jest...dziwny. I nie mogę obiektywnie ocenić jego gry tam:) Ale WYWIAD Z WAMPIREM jest boski:))

Mitrosia

Do czasu obejrzenia przeze mnie filmu "Jerry Maguire"uważałem go za średniego aktora ,teraz uważam za conajmniej dobrego.Świetna rola w tym filmie-zresztą sam film jest świetny.
Pozdrawiam

buczykij

Do mitrosi. Vanilla Sky to świetny film! Ale jak się go nie zrozumie to może wydawać się głupi. Pewnie go nie zrozumiałaś. Obejrzyj go jeszcze raz.
Pozdrawiam:)

tomek141991

Może, ale oglądałam go raz cały i raz połowę i dla mnie jest bez sensu:/
Buziaki:))

Szajba

A co 12 filmów to mało? Cruise nie ma bogatej filmografii. A z taką ilością mogę go jakoś ocenić. Stwierdzam niestety, że on jest bardziej gwiazdą filmową niż aktorem odgrywającym role. On gra siebie. Dobrze, że jest naturalny. Ale nie uważam, ze jest on jedyny w swoim rodzaju, bo jest też pełno aktorów którzy grają siebie a przykłady tych najpopularniejszych to Nick Cage, Bruce Willis, Cloney a nawet Ford i Connery.
W Wywiadzie z wampirem powala faktycznie swoją grą. To jest jego najlepsza kreacja w karierze. Pokonał nawet Banderasa. Natomiast Vanilia Sky to kolejna odegrana przez niego rola, która mogła być odegrana przez kogoś innego. Oscara pewnie miał dostać, za to, że pokazał dużo na ekranie ale to za sprawą bogatego scenariusza. Film widziałem dawno ale rolą mnie nie powalił.
Co do Keanu to jest pełno ról w których wypadł znakomicie a nawet genialnie. Moje własne Idaho, Mały Budda, Adwokat Diabła czy też ostatnio Przez Ciemne zwierciadło etc. Ale nie mam tutaj zamiaru porównywać Keanu do Toma dlatego, że nie lubię kontrargmentów, które oparte są na kunszcie mojego idola.
Pozdrawiam :)