Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 416 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Wie ktoś może czemu w niektorych filmach np Firma ma włosy falowane w w innych np mission impossible 2 czy ostatni samuraj ma proste?
I w jakim filmie mial najfajniejsza fryzure?

freeq

No jak dlaczego? Po prostu ma taką fryzurę jaka pasuje do jego roli w filmie.
a która najfajniejsza? a bo ja wiem... nieźle wyglądał w Vanilla Sky - takie włosy chyba najbardziej mu służą

Eleonora

chodzilo mi bardziej o to czy stosuje cos zeby jes wymodelowac?

freeq

hehe śmieszne masz te problemy:) wiesz no myślę, że na filmach to na pewno stosuje przeróżne kosmetyki i na pewno mnóstwo ludzi nad tym pracuje żeby mu się włosy układały tak, a nie inaczej - ale to co im się udaje w filmie to wcale nie musi przetrwać w życiu - w sensie te fryzury, przynajmniej niektóre, na pewno są nietrwałe. Zwłaszcza, że jak się tak na Toma patrzy na zdjęciach (nie jakichś studyjnych cz z filmów, tylko z takiego zwykłego życia) czy jak jest jakiś wywiad, czy coś, to nie ma jakiejś super fryzury więc psuje mu się to ułożenie jak każdemu normalnemu człowiekowi. A Ciebie on tak pasjonuje czy po prostu chciałbyś znać jakiś wypróbowany kosmetyk do włosów?

Eleonora

no wlasnie chcialbym wiedziec jak je rozprostowac ale tak na stale

freeq

No to idź do fryzjera to najlepiej Ci poradzi - można termicznie, albo chemicznie prostować (albo i jedno i drugie chyba też można), ale nie wiem na jak długo to starczy. I to dosyć niszczy włosy - też chyba ważne jest czy fryzjer jest dobry - żeby dobrał odpowiednią temperaturę, czy chemikalia, w stosunku do grubości włosów.
Pochodź do fryzjerów i popytaj o ich opinie - wybierz jakiegoś najlepszego, żeby Ci nie spaprał włosów (czyli żeby w ogóle dosyć uważał na włosy klienta). Tom generalnie zawsze miał bardziej proste włosy więc jemu to może i jakiś balsam czy coś wystarcza.
Farbowanie też dosyć rozprostowuje.