Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother IV

8,3
103 309 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Cruise

Przecież jest brunetem (a jak znak tych z Hollywood, włosów mu nie pofarbują), no i jest za niski o 25 centymentrów od postaci, którą ma zagrać (ma 170 cm, a Jack Reacher ma 195). Naprawdę nie znalazłby się wysoki blondyn do tej roli?

Shiloh

czyli kto? depardieu?
kolor wlosow i roznica we wzroscie nie jest dla mnie istotna

El_Magiko

Ależ jest istotna! Znając dzisiejszych filmowców, nie uda im się podobna sztuczka, jaką przez wiele lat stosowali, filmując Slallone'a, który ma 160 centymetrów wzrostu. I wierz mi - w wielu przypadkach zaakceptowałbym inny kolor włosów (z Bondem się już pogodziłem), ale w przypadku Jacka Reachera, mojej ulubionej postaci ze świata literatury, człowieka charyzmatycznego i charakterystycznego ze względu na każdą swoją cechę - nigdy. Co zaś do Depardieu, to przesadziłeś - wszak jest puszysty, a to stanowi jego znak charakterystyczny i za nic w świecie nie zgodziłbyby się poddać diecie. Tak więc nie - żaden aktor, który nie jest blondynem i który jest niski l/lub gruby.

Czy taka odpowiedź ci wystarcza? Pytam, bo howgh i więcej tłumaczyć nie będę.
Pozdrawiam

Shiloh

czy wystarcza? no ale do czego:)
ja sie przeciez nie sprzeczam ani nic, wyrazam tylko swoja opinie ze takie szczegoly jak kolor wlosow czy wzrost nie sa dla mnie zbyt istotne, wazniejsze jest to zeby dobrze oddac charakter postaci niz takie szczegoly wygladu
mysle, ze wazna jest na przyklad wlasnie ta charyzma, a charyzmy tomowi nie brakuje
mysle ze zdecydowanie lepiej "odda" charakter postaci nizszy ale utalentowany i charyzmatyczny brunet niz slabszy aktor ale o odpowiednim wzrosci i kolorze wlosow
zreszta pamietam wywiad z wampirem i tam facet byl prawie blondynem wiec czemu mieliby go tutaj nie pokolorowac na blond?
mysle ze da sie tez tak to zrobic zeby cruise wydawal sie wyzszy, kwestia tylko tego czy tworcy uznaja wzrost i kolor wlosow za istotne dla tresci
rowniez pozdrawiam

El_Magiko

Zgadzam się z założycielem tematu, wybór Cruise to kompletna kpina. Wzrost Jacka Reachera to jeden z jego głównych cehc charakterystycznych i w książkach jest wiele razy podkreślany.

Aktor musi być wysoki, już niekoniecznie te 195, ale wysoki i dobrze zbudowany. Ach, obawiam się, że już zepsuli film.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
mrkrys

Od czego mamy teraz komputery? Brakuje 20cm? Poradzimy sobie z tym. Brak blond włosów? Żaden problem.