udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 11 tytułów
średnia ocena: 4,0
Więc albo nie widziałem tych ponad 10 genialnych filmów z Cruise'm albo poziom filmu nigdy znacząco nie wykraczał poza umiejętności Cruise'a, czyli absolutne dno. Moim zdaniem, prawdopodobnie najbardziej przereklamowany aktor filmowy ostatniego ćwierćwiecza.
odpowiedź jest prosta, Cruise, który osobiście strasznie mnie drażni dostaje role w świetnych filmach i to role , które naprawdę trudno schrzanić.
Rewelacyjny aktor, mnóstwo bardzo dobrych kreacji, świetny występ podczas gali mtv jako les grossman i tutaj pytanie dlaczego taka niska pozycja w rankingu.... czy naprawdę tak mało ludzi zna się na dobrym aktorstwie i potrafią doceniać tylko przeciętniaków wykreowanych przez media takich jak Pattinson. Za chwilę okażę się że ci pseudo aktorzy będę wyżej w ranking niż De Niro ......
Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 29 tytułówśrednia ocena: 7,4
chcesz obejrzeć: 1 tytuł
masz ulubionych: 2 tytuły
10 tytułów - średnia ocena 7, ale talent aktorski Tomka (oceniłam na 9) o wiele bardziej przypadł mi do gustu, niż filmy w któych grał ( z wyjątkami oczywiście:))
30 tytułów, średnia ocena 7,2
Kiedyś, w czasach mego dzieciństwa, był megagwiazdą, obecnie jakby się ztoczył, tylko kasowa komercha przez którą mi osobiście ciężko jest przebrnąć, szkoda, że nie robi już takich perełek jak urodzony 4 lipca, rain man, jerry maguire, ludzie honoru, oczy szeroko zamknięte czy ostatni samuraj. Niektóre bardzo komercyjne produkcje z jego udziałem są dobre jak np raport mniejszości czy mission imposible (ale tylko 1) ale taka wojna światów czy późniejsze części mission impossible to już istna męka dla widza. Niemniej jednak jest legendą współczesnego kina i propsy dla niego za rolę w tropic thunder.
Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 12 tytułów
średnia ocena: 7,9
masz ulubionych: 2 tytuły
Czyli ogólnie rzecz biorąc nie jest tak źle
Filmów obejrzałem z nim jak na razie 23 (w tym jeden ulubiony).
Średnia z tych filmów - 7,6.
Ocena ode mnie - 8!
Jestem w szoku, że taki aktor zajmuję tak niskie miejsce w tym (mało rzetelnym) rankingu. Aż tak ludzie go nienawidzą za to, że należy do takiego, a nie innego Kościoła? Z Tomem Cruisem łącza się niezapomniane role szczególnie w XX wieku. Oczywiście znajdą się też role mniej ambitne jak i takie które są po prostu słabe. Ale czy aktor, który zagrał pamiętne role zasługuje na tak niskie miejsce?
obejrzane: 22
średnia: 6,5 (w moim przypadku bardzo duża)
Aktor świetny, tylko sprawy prywatne przysłaniają jego talent.