Ktora z rol Toma byla, wg was najlepsza, najlepiej zagrana?? Ja mysle, ze rola Forresta Gumpa jest po prostu fenomenalna, Tom zagral tam rewelacyjnie. A wy jak uwazacie??
Ja myślę, że do fenomenu można zaliczyc także geja Andrew, za którego przecież otrzymał Oscara, strażnika z "Zielonej mili". Pozdro dla Toma-:)
Moim zdaniem to w ogóle najlepszy film, w jakim mogłam zobaczyć Toma.Myślę, że roli Forresta nie mogli powierzyć nikomu, kto zagrałby go lepiej, ponieważ takiego aktora nie ma!!! A swoją drogą faktycznie jest on wspaniałym aktorem;pomimo udziału w niektórych(powiedzmy sobie szczerze)niezyt udanych i ciekawych produkcjach swoje role odegrał tak jak należało.Pozdrawiam:)ANIA O.
Ja myślę, że do fenomenu można zaliczyc także geja Andrew, za którego przecież otrzymał Oscara, strażnika z "Zielonej mili". Pozdro dla Toma-:)
Tom najbardziej wzruszył mnie w "Zielonej Mili", ale być może wpłynęła na to atmosfera filmu... Ostatnio oglądałam Termilnal i uważam, że rola Victora była niesłychanie trudna i Tom się tego podjął i wypadł świetnie... Ale i tak jestem za "Zielona Milą"...:)
Heh, nie będę oryginalna, ale najlepsze jego role są dwie... "Forrest Gump" i " Zielona mila"... pozdro :P
a ja myślę, że wyśmienicie wypada w każdej roli, jednak moje faworyty to:
forrest gump
cast away
zielona mila
filadelfia
Jak dla mnie jego najlepszą rolę miał w "Szeregowcu Ryanie". Ale przyzanję też, że w innych filmach również był świetny.
A ja was zaskoczę i powiem że najlepszy był w... "Forrest Gump",
"Zielonej mili" i "Szeregowccu Ryanie" :-) heh nietrudno zauważyć że to dobre filmy (m.in. dzięki Hanksowi)
Forrest Gump to mój ulubiony film a Hanks zagrał fenomenalnie oglądałem wszystkie filmy z Hanksem tylko ten ostatni terminal nie zachwycil mnie może dlatego że Hanks tylko w nim dobrze zagral a reszta kiczowato
chyba troszkę pomyliłeś składnię, skoro film cię "nie zachwycił dlatego że Hanks tylko w nim dobrze zagrał"
tydzień temu oglądałem terminal i podobała mi się jego gra, można było zauważyć cień Forresta, nie wiem który aktor zagrałby lepiej biednego, zagubionego, ha - nawet Głupiego człowieka z Krakozji
role Hanksa mnie powalają, bo zauważyłem że bardzo dobrze dobiera je dla siebie
Ja lubie "Philadelphie". Bardzo. Podziwiam odwage Toma, ktory zagral geja i to jeszcze 11 lat temu. Slyszalam, ze polscy aktorzy za nic sie nie zgadzaja grac gejow, choc scenarzysci maja takie pomysly. Strasznie sie boja reakcji. Poza tym ta rola pokazala, ze Tom nie jest tylko aktorem komediowym.
Road To Perdition!!!
To jest Swietny film i zarazem swietna gra TOMA!!
Dziwie sie ze nikt jeszcze o tym nie napisal.
Ja Tom'a Hanks'a szanuje za wszystkie jego filmy, te w ktorych gral, ktore rezyserowal, etc... Ale do "perelek" zaliczam:
*) Philadelphia
*) Apollo 13
*) Forrest Gump
*) The Green Mile
*) Sleepless in Seattle
*) Saving Private Ryan
Pozdrawiam WSZYSTKICH FANOW Tom'a!
Najlepsza rola toma to "Forest Gump"i"Zielona Mila"chodzaisz w "Terminal"też zagrał super
Najlepsza rola toma to "Forest Gump"i"Zielona Mila"chodzaisz w "Terminal"też zagrał super
Co myslicie o przyszlej roli Langdona w Da Vinci Code? Nie pasuje on mi do tej roli, choc go bardzo lubie. Dziwie sie dlaczego Ron Howard go wybral. W internecie sa grozby, ze jesli Hanks zagra te role, to pewna grupa ludzi zbojkotuje wszystko co on kreci i co produkuje i w ogole straszne rzeczy. Nie wiem, po co on sie w to wplatuje, przeciez ma nieskazitelna reputacje. Kiedys dobieral role z wielka precyzja, a ostatnio troche sie pogubil. A moze sie myle?
Wszystkie dobre, ale w Forrescie on po prostu wyszedl poza ekran. Stal sie czyms w rodzaju symbolu. Amerykanskim Everymanem. Dla Europejczykow to nie jest bohater bliski sercu, ale dla Amerykanow jest uosabieniem tego co cenia w ludziach. To byl kolosalny sukces. Koszulki za Smiley szly jak gorace buleczki. Powiedzonka weszly do obiegu. P.S. Gdzie on trzyma te wszystkie nagrody? Pewnie ma oddzielny pokoj. Sprzataczka sciera kurz i sie wkurza:) Ostatnio znow cos dostal w Europie.
Rola w "Filadelfii" była świetna, ale szczerze powiem, że najbardziej podobała mi się jego rola w "Zielonej Mili" On jest geniuszem, a jego role są genialne... W końcu Hanks jest fenomenalnym aktorem... Pozdrawiam fanów...
Oczywiscie, on ma mnostwo swietnych rol i w ogole, a ja o czym innym chce powiedziec. Wszystkim fanom Hanksa polecam nowe DVD z jego pierwszym filmem z 1984 r. "Splash" (po polsku "Plusk"). To jest czysta rewelacja. On tam jest mlody (28 lat) i piekny, film jest naprawde dobry, choc i o syrence, ale najlepsze sa materialy dodatkowe. Na przyklad sa przesluchania Toma z castingu. Bardzo fajnie jest ogladac go w roli absolutnie nikomu nieznanego chlopaczka, ktory ubiega sie o role, a nie w roli wielkiej hollywoodzkiej gwiazdy. Sa tez komentarze rezysera Rona Howarda(tego od Apollo 13 i Pieknego umyslu i przyszlego Kodu Leonarda),wszystkich akatorow, fajne zdjecia, nawet fragment wystapiena Toma ( w kimono:) z jakiegos sitcomu "Happy Days"strasznie starego.. Przeciez on on w telewizji zaczynal kareiere. Ja, bron Boze, nie jestem zadnym dystyrbutorem, ale po prostu powinnisci to ludzie obejrzec zeby uzmyslowic sobie droge ktora on przeszedl.
Moim zdaniem najleprza rola toma to "Szeregowiec Ryan" oglodałem ten film ponad 8 razy
Moim zdaniem najleprza rola toma to "Szeregowiec Ryan" oglodałem ten film ponad 8 razy
Hanks miał mnóstwo świetnych ról, bardzo trudno wybrać... Forrest Gump, Filadelfia, Zielona Mila, Cast Away, Szeregowiec Ryan i jeszcze kilka innych :) Hanks jest jednym z niewielu aktorów, który nie schodzi poniżej wysokiego poziomu.
Moim zdaniem jego najlepszmi rolami są role w filmie Forrest Gump i Szeregowiec Rayan :)
Ja jestem pod dużym wrażeniem "Zielonej mili"-wg mojej skromnej osoby-świetnie tam zagrał.Pozdrowionka:))
zdecydowanie "Forrest Gump", "Filadelfia", "Zielona Mila" oraz "Droga do Zatracenia"...zresztą lubie go w praktycznie każdym filmie ale te 4 sa najlepsze.
Mysle ze dobra byla jego rola w filmie Forrest Gump i zeczywiscie trudno sobie wyobrazic kogos innego w tej roli. Bardzo lubie Toma H. ale niestety po Gumpie gral juz tylko Gumpa. W kolejnych produkcjach majestatycznie przewijal sie po ekranie z tym samym wyrazem twarzy. Troszke od tego odszedl w Cast Away i zeczywiscie wyszlo mu to na dobre. Najwieksza odmiana to Ladykillers i tam zeczywiscie zagral fenomenalnie i stworzyl cos oryginalnego co juz dawno mu sie nie udawalo.
Gral tylko Gumpa? W"Zielonej Mili"? W "Apollo13"? W "Szeregowcu Ryanie"? Ciekawe. Bardzo ciekawe.Skad ten pomysl? Nie zgadzam sie.
1.Yielona Mila
2.Syeregowiec Razan
3.Masy widomosc
+najlepsya jednak bza yielona mila poydrowionka dla ciebie tom
Moim zdaniem najlepszy filmy z Hanksem to "Zielona Mila" w której zagrał role Paula Edgecomba.I komedja romantzcyna pt.Masy wiadomosc.
bardzo oryginalnie
Forrest Gump!!
dalej mamy Szeregowca, cast away, filadelfia, zielna mila,
talent komediowy - złap mnie jeśli potrafisz
i jeszcze bezsenność w seatle. Oglądałam... hmm. już nawet nie wiem ile razy :)
ja zaś nie będę oryginalny:
1. Forrest Gump
2. Zielona mila
3. Filadelfia
4. Cast Away
5. Szeregowiec Ryan
jeszcze rewelacyjne role w filmach : Apollo 13,Terminal (ale tylko Hanks)
ale ogólnie on i filmy w których wystąpił są zajebiste!!!
NIE ZAPOMINAJCIE O TOY STORY :D w którym podkładał głos Chudego