Jest sławny, gdyż trafił na wielkie role, ale jego gra aktorska nie jest wcale taka wspaniała. W forescie gumpie dobrze zagrał, a w większości filmach ma taką samą minę.
Ale tych wielkich ról nie dostałby, gdyby nie jego nieprzeciętne umiejętności aktorskie.
Nie mógł bym tego lepiej określić dla mnie Most overrated w hollywood a przynajmniej jeden z głównych kandydatów
podpisuje sie pod tym co napisales/as :) moze i ma nosa do rol, moze i rezyserzy go chca bo wiadomo, ze jego nazwisko przyciaga ludzi do kin itd, ale jest drewniany :) w paru filmach zagral niezle, ale sa lepsi od niego i to duzo jest takich. Pzdr i zapraszam do dyskusji, bo moze byc masa zdan :D
Kiedyś go ceniłem. Póki się nie "wyrobiłem" był jednym z moich ulubionych aktorów. Teraz moge powiedzieć o nim jedynie że gra "drewno" np w aniołach i demonach, zielona mila. Jego najlepsze role to Filadelfia i Forrest Gump. Jednak dawać mu oscara (notabene wyjątkowo gówniane nagrody) za filadelfie gdzie zagrał poprawnie ale przebili go DDL czy Neeson to szczyt lewactwa.
dokładnie, jak myślę o jego filmach to przychodzi mi do głowy tylko jeden notabene tępy wyraz twarzy
coś jest nie tak z jego mimiką
Ja go osobiście uwielbiam, nigdy mnie nie zawiódł jesli chodzi o filmy w jakich grał, dla mnie Hanks tak jak DiCaprio to marka sama w sobie i gwarancja dobrego filmu.
dokładnie, mi też podoba się Zielona Mila i nie tylko. Masz Wiadomość, Cast Away.. Da Vinci, wszystko to sprawiło że podbił moje serce swą grą aktorską. A czemu twierdzicie tu że ma taką samą minę nie wiem. Facet ma taką tważ od urodzenia i nie może jej jakoś drastycznie zmienić uśmiechem czy zdegustowaniem. Taką ma twarz i tyle, zmiany są widoczne jedynie przy mimice. Tyle ode mnie . POLECAM.
Nie zgadzam się z tą opinią, gdyż aby jakąkolwiek rolę nazwać wielką to najpierw ktoś musi umieć ją odpowiednio wykreować. Wszystko w rękach aktora i jego talentu. A Tom Hanks go ma.
taaaa jasne wszystkie jego filmy są dobre albo świetne ciężko znaleźć jakieś wpadki , a ty piszesz takie bzdety , cała jego kariera jak dotąd jest świetna , a nie jakieś tam jedno pierdnięcie i aktor wszech czasów i co najważniejsze trzyma poziom co jest dość rzadko spotykane i zarazem niedoceniane , a to wymaga baardzo dużo sumiennej pracy