Tom Hanks

Thomas Jeffrey Hanks

8,8
175 651 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tom Hanks

uwielbiam go i wszystkie filmy, w których gra. Ci co piszą głupoty, że jest do niczego albo, że
jest przereklamowany to bez urazy dzieci, które się na niczym nie znają, a na pewno nie na
aktorstwie. Zobaczcie na jego nagrody...:) Idealny aktor:)

enka_17

Bardzo lubię tego aktora, według mnie to on zasługuje na miano króla hollywood, a królowa to bez zastanowienia Meryl Streep . ( zobaczcie jej nagrody ) . : D

enka_17

Do szkoły gimbusy a nie w internecie się bawicie.

PININININI

Nie rozumiem twojej odpowiedzi na post enka_17.Z tego powodu,że uwielbia Toma Hanksa i filmy z nim ma iść do szkoły ?

enka_17

durny ,typowy post nieznającej się na kinie ignorantki i to odwołanie się do nagród .....typowe
jest wiele lepszych aktorów od Hanksa choćby Daniel Day Lewis,Philip Seymour Hoffman czy Geoffrey Rush

użytkownik usunięty
enka_17

za Filadelfię nie powinien otrzymać jakiejkolwiek nagrody

Obstawiam że według ciebie Liam Neeson wtedy powinien. Jeśli tak to się zgadzam bo to jeden z moich ulubionych aktorów i rola w Liście Bardzo Dobra. Hanksa nie lubię ale w rola w Filadelfii jest jego drugą najlepszą.

neo_angin

Liam Neeson ,Day Lewis czy Hopkins każdy był lepszy wtedy

lotr12345

Hopkinsa jeszcze w Okruchach Dnia jeszcze nie widziałem a już od dawna mam zamiar. Day-lewis był bardzo dobry ale na pewno nie najlepszy mimo że W Imię Ojca to mój ulubiony film z nim i jeden z tych które najbardziej lubię w ogóle. Neeson mimo wszystko chyba powinien był zgarnąć Oscara. To był jedna z tych edycji oscarów na których moim zdaniem mocniejsza była obsada nominowanych za drugoplanową rolę męską. Wszystkie kreacje wyśmienite.

neo_angin

rola we W imię Ojca jest wybitna nie bardzo dobra .Daniel grał postać bardzo rozemocjonowaną przez pierwszą część filmu potem ukazał jego przemianę za sprawa długoletniej odsiadki .Gerry dorósł i zmądrzał i to doskonale ukazał Day Lewis .Sugestywny i niezwykle przekonujący zarówno podczas scen przesłuchań i pod koniec filmu w sądzie .
McGregor myślał o porzuceniu aktorstwa oglądając Daniela w tym filmie bo stwierdził że nigdy nie będzie tak dobry

zresztą
http://www.youtube.com/watch?v=FwvjZXfHUbY

użytkownik usunięty
neo_angin

Według mnie raczej Oscara powinien powinien otrzymać Neeson, (choć nie oglądałem Okruchów dnia z Hopkinsem) ponieważ grał on jedną z najważniejszych postaci w jednym z najważniejszych filmów w historii. Day Lewis - jego rola również była na miarę Oscara ale miał już jednego na swoim koncie, więc można było go trochę skrzywdzić.
Rola drugoplanowa - tu Oscar powinien powędrować do Fiennes a nie do Tommy Lee Jonesa, ale widocznie Akademia nie chciał niemal wszystkich Oscarów wręczyć Liście Schindlera.