... przypomina Hyun-joong Kim ( http://www.filmweb.pl/person/Hyun-joong+Kim-1006876) z Korei? Szczególnie w tej fryzurze z serialu i filmu Kurosagi! :) Podobieństwo kończy się niestety na wyglądzie bo umiejętności aktorskie już są bardzo różnie :( a szkoda :(
kilka rzeczy ich łączy, obaj są zabójczo przystojni (chociaż moim zdaniem nikt nie może się równać z Yamapim ^^) i zarówno Hyun Joong jak i Yamapi śpiewają. Moim zdaniem każdy z nich jest utalentowany.
I myślę, że Hyun Joong trochę się poprawił, niedawno skończyłam oglądać Playful kiss i już coraz lepiej gra, chociaż jak dla mnie nadal trochę przypomina kłodę.
Zgadzam się z podobieństwami w życiorysie i zainteresowaniach ale mi chodziło bardziej o typ urody. Oni mają podobny kształt twarzy i ust ...
A "zabójczo przystojni" to chyba za słabo powiedziane! :)
Wchodze sobie ostatnio na profil tego aktora na asianmediawiki.. i aż musiałam przetrzeć oczy ze zdziwienia bo z początku myślałam, że przekierowało mnie na Kim Hyun Joonga. Niesamowite podobieństwo! moglibyby być blixniakami ;)
A co do gry aktorskiej to faktycznie różnica jest spora. Trudno mi powiedzieć czy KHJ faktycznie się poprawił w Playful Kiss - jestem gdzieś dopiero na 3 odcinku, ale jak dla mnie wciąż ma momenty tak sztuczne i drewniane, że aż wióry wkoło lecą.
A Yamapi po prostu mnie zdobył swoją grą w Nobucie :)