Ville Valo

Ville Hermanni Valo

7,7
14 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Ville Valo

http://community.livejournal.com/valo_daily/4646553.html#cutid1

Kerrang z 01.12.

elliv_

Wywiad czyli JEDNO WIELKIE LANIE WODY :P Tyle lat grali to samo a nagle nie lubi się powtarzać, ciekawe jak inaczej można? Każdy zespół gra to samo. I zawsze na życie może zarabiać u tatusia w jego sklepie z "zabawkami", to łaski bez :PPP

villemaniaxD

Tak coś czułam, że zostanie usunięty ten post!!! Ale nie ze mną te numery!!!

"Has been a pretty quiet year for Him. Aside from a headline UK tour in February and March, and a slot at this summer's Download festival, the Finnish love metallers have been decidedly absent from our shores. And, given the fact that guitarist Linde, bassist Mige and keyboard player Burton are busy working on their Daniel Lioneye side- project, and drummer Gas Lipstick is touring with To Separate The Flesh From The Bones, Him fans are becoming increasingly worried that the band might be on the verge of splitting up. We contacted Him frontman Ville Valo to find out…
"We’re always falling apart, that's how we make a living" laughs the singer. "We did a few gigs in Europe a few in the UK and then we toured the U.S. which was fun and different.
"We could have toured until late next year, but I hate repetition" he adds " And, besides, it wouldn't have been fair for the audience to pay for tickets to see the same old people playing the same old stuff.
It's a good thing for everybody to do their side- projects, and then we can get together when they're done and see what new tricks we can come up with!"
In the interim, Ville has been working with the likes of The Mercyfvcks, Salem, Tiesto and Gavin Russom on SWRMXS, a remix version of the band’s album Screamworks…, which came out in February.
"We were talking about getting a couple of remixes going just for the sake of it. " explains Ville. "It's good for B-sides and stuff like that, but all of a sudden it extended into an album!”
"I'm a huge fan of Gavin Russom, Salem and all those weird acts" he adds "I think remixes can be a way of introducing new stuff to a lot of people."
SWRMXS will be released via HIM’s official website, www.heartagram.com, on December 7. "

villemaniaxD

Tatuś to Go tera do firmy nie wpuści xD
A jak powtórzeń nie lubi, to niech np. do Polski przyjedzie. I co On gada w ogóle!!!! Wydaje nową płytę i mówi, że nie ma koncertów bo byłoby nie fair grać te same stare rzeczy!!! A nawet, jakby zagrał te stare, to co by się stało?????
Booooże!!!! Co się z Nim dzieje!!!?

elliv_

the page was not found!
Kocham mój komputer :] nic nie działa ;(

her_3

Nowy wywiad udzielony dla niemieckiego magazynu. Tu jest tłumaczenie;
http://community.livejournal.com/valo_daily/4691913.html#cutid1
Przerwanie trasy, to Jego decyzja, ale akurat to, było do przewidzenia. I w ogóle...smutno, bo gada jak jakiś stary emeryt :( Wziąłby się w garść, wreszcie! :(

elliv_

Powinien, bo zdziadzieje :( Zachowuje się jakby miał 100 lat :( :/

villemaniaxD

Przetłumaczyłam sobie ten wywiad.. Faktycznie dziwny jest Ville;\! Te amerykanki go wykończyły:P!!! Mam nadzieje, że mu przejdzie.. Myślałam, że ma jakąś dziewczynę, ale raczej nie... Dokładnie zachowuje się jak emeryt... Jest bardzo smutny:-( Dobrze chociaż, że jest w FINLANDII hihi :D

elliv_

Gada jak depresyjny antyspołeczny pesymista który stracił nadzieję. To nie jest pozytywne. Emeryci są bardziej pozytywni. 2010 rok był taki, że i ja chcę go wymazać z pamięci, lecz tego się nie cofnie, niestety. TON jeśli coś nagra, to już i tak nie będzie ten sam zespół i to jest niesamowicie dołujące.
Nie wiem, jak to zabrzmi, ale wydaje mi się, że Ville jest osobą której całkowita abstynencja nie służy, jak kilku osobom jakie znam. (Zresztą jak izolowanie się od wszystkich może być dobrym rozwiązaniem?)
Ale to tak może nie brzmieć do końca poważnie (po imprezie jestem :])

her_3

ja zdecydowanie powinnam albo pic, albo pisac i nie laczyc jednego z drugim. :|

her_3

hm można jeszcze gdzieś ten wywiad zobaczyć??

MariaWu

Elliv podała link, wywiad można przeczytać

villemaniaxD

Nowy; http://community.livejournal.com/valo_daily/4738002.html

elliv_

Wolałabym nie wiedzieć jak powstały te remixy, mógł se to Ville zachować dla siebie, nie obraziłabym się :P

villemaniaxD

Cieszy się chłopak z techniawki i tyle...

elliv_

Nom, pewnie tańczy z radości xD :D

elliv_

Co tu tak przycichło dziewczyny :( Akurat jak zamierzam zapuścić korzenie na tym forum ;DD
A, że się tak wtrącę to rzeczywiście, kurde Ville coś się zamulił ostatnio strasznie :( Nawet sobie nie zdaje sprawy jaki ma to wpływ na psychikę kobiet no przecież my się przejmujemy ;DD

maja_19

Witam :)
Villego nikt nie widział od sierpnia, więc to może wykończyć psychicznie :)

elliv_

No i przycichło bo nie ma o czym pisać :(( ten chłop nas wykończy ;)

villemaniaxD

Kurde racja:( eh co za człowiek skończony egoista ;D Tęsknie za Ville sprzed kilku lat :(:( Znaczy on zawsze jest cudowny ale po po prostu chciałbym znowu usłyszeć jakiś ich nowy świetny numer albo chociaż mieć nadzieje na koncert xD bo teraz to nawet nadziei nie ma :( o.O

maja_19

Mamy nowe informacje o HIM
http://www.heartagram.com/news/2011/03/28/him-part-ways-sirewarner-music

użytkownik usunięty
elliv_

nie wiem jak wy ale ja się cieszę ;) zauważcie, że po przejściu do Warnera (Sire) zaczęli się promować w USA, może teraz wrócą do Europy?

Ja się bardzo cieszę. To najlepsza wiadomość od wielu miesięcy. Tym bardziej, że miałam nadzieję, że wreszcie skończą z Warnerem, a od czasu Screamworks no i tego... SWRMXS, szczególnie.
Czytałam też, że Seppo Vesterinen powiedział, że ogłoszą nową wytwórnie płytową wiosną lub latem i nie jest wykluczone, że zespół będzie chciał założyć własną wytwórnie. Ale niestety, powiedział też, że przerwa zespołu potrwa jeszcze co najmniej kilka miesięcy.

elliv_

Ja też się cieszę !! :D Było by super jakby sami mogli wydawać swoje płyty, ale to łatwe na pewno nie jest, chociaż niektórym zespołom się udaje :)
Nie zdzierżę tej przerwy ... :////

użytkownik usunięty
villemaniaxD

A miałam nadzieję,że wykorzystam pobyt w Niemczech w wakacje i wreszcie zobaczę ich na żywo.

Jest już skan do nowego wywiadu.
http://valo-daily.livejournal.com/4945784.html

Rok temu mówiło się że HIM ogłosi wytwórnie wiosną 2011. Niedługo wiosna 2012 a tu ani widu ani słychu :/ Ech...

elliv_

Dziwię się że nie mają jeszcze wytwórni ! Co to ma być?? :// Ale dobre jest to, że Ville wspomina o Rise above, tzn że marzy mu się ciężkie granie :D!!!

Ale Ville z suszarką, ogrzewający rury ... xD hahaha nie mogę, on nie wie że istnieje coś takiego jak dmuchawa ?? :D

villemaniaxD

To kara za grzechy xD
Ale ja sobie nie dam wmówić, że stanie z suszarką przy rurach o piątej nad ranem nie jest rockowe xDhahahaha

Ciężkie granie...szczyt moich marzeń! Tylko kiedy to bedzie??

elliv_

Jak nie jest jak jes xD haha <kwiczy ze śmiechu>

Oj, chyba się jeszcze naczekamy na tą płytę... :(

villemaniaxD

O tak! Coś mocniejszego! Błagam Ville nagraj coś mocniejszego xD Nie mówie że Screamworks było złe no ale wiecie xD

Hilarious2

Mam nadzieję, że już znaleźli swój dom xD Bo przy Screamworks byli w lesie, a przy SWRMXS w kosmosie!

elliv_

Z SWRMXS to oni byli w czarnej dziurze, albo w czarnej dupie xD!!! Na Screamworks nie mogę narzekać, gdyż to jedna z moich ulubionych płyt :)
Zobaczymy co ten Ville narobi, niech się lepiej za wytwórnią rozgląda, płyta w tym roku miała być, haha!!

villemaniaxD

Ja SW wciąż się uczę słuchać i powiem, że nawet mi nieźle idzie xD SWRMXS przesłuchałam raz i nie odważyłam się tego kupić xD Ale po przeczytaniu tego wywiadu jest szansa, że Ville nie miał z tym wiele wspólnego, przynajmniej ciągle mam taką nadzieję :)

A wywiad w Kerrangu jest boski, Ville spisał się idealnie, po prostu perfekcyjnie. Rozbawił, powiedział co być może się zdarzy, rozbudził nadzieję, zamydlił oczy i poszedł. A my dalej nic nie wiemy!

elliv_

Taka cisza przed niby wydaniem płyty niczego dobrego nie wróży. Szkoda.
Pozdrawiam