Władysław Pasikowski

7,5
5 717 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Władysław Pasikowski

Sensacja! Władysław Pasikowski nareszcie tworzy nowy film. Będzie to kontynuacja "Stawki większej niż życie" - "Kloss - podwójna stawka". A zresztą sami zobaczcie:

http://www.gazetakaszubska.pl/7067/nie-ze-mna-te-numery-czyli-brunner-i-kloss-w- czolpinie

I co o tym sądzicie? On zrobi z tego dzieło - moim zdaniem! Jeśli to będzie takie jak Psy, Kroll czy Demony wojny wg Goi , to już nie mogę się doczekać. Super, prawda?

poszukiwacz_xenon

Mam nadzieję że dojdzie to do skutku,bo w naszym pięknym kraju różnie to bywa.....jeżeli reżyseruje Pasikowski to możemy liczyć na dobre kino:-)

pawelotus

Dostał dofinansowanie z Pisfu na film "pokłosie" i teraz zastanawiam się, albo prawodpodobnie będzie to samo co Kadish ale pewny nie jestem, ponieważ jest to remisja poprzedniej dotacji, a Pasikowski w ciagu ostatnich latach dostawał pieniądze na wlasnie Kadish, Dywizjon 303 - aczkolwiek czytałem, że ten film będzie za drogi, więc wszystko na to wskazuje, że w ciagu roku p. Pasikowski wejdzie na plan filmowy.

użytkownik usunięty
poszukiwacz_xenon

No nareszcie, kurcze, zaczyna to nabierać kolorów widze. Koterski też wziął sie do roboty w 2011 ma sie ukazać ,,baby są jakies dziwne'', Ślesicki, także już wydal swoj genialny film ,,trzy minuty'' myślę że, ten rok, 2011 że z powodzeniem można nazwać ,,Odrodzeniem Polskiej Kinematografii'' nie wiem czy sie ze mną zgodzicie, :P.

Mam pytanie czemu nic nie ma na ten temat w bazie PISF jeśli dostał kasę ?

pointer_damian323

Jest, jest. Trzeba trochę poszukać:) jeśli wpiszesz " pokłosie, pasikowski, pisf" w google, to wyskoczy któraś z kolei strona pisfu gdzie będą pokazane wszystkie dofinansowania w sesji 1/2011. Film robiony w Apple Film Studio.

gustafson

Dziękuje :) będzie wkońcu na co iść do kina

pointer_damian323

Przez wiele lat krążą plotki o tym filmie.Może wreszcie to wypali ....Choć, mimo iż lubie Pana Władka za "Psy" ale nie wiem czy jest jakiś duży sens kontynuowania "Stawki ..."

Bondman

Ale Bondman czy znalazleś gdzies informacje, że "pokłosie" bedzie kontynuacja Stawki? Bo ja nie. I nie wiem czy p. Pasikowski będzie się brał za suqel tego filmu, jesli ma wiele niezrealizowanych swoich scenariuszy. Jeśli znalazles takie info to rzuć źródłem bo ja przeszukuje net w poszukiwaniu o czym będzie Pokłosie, ale oprócz informacji dot. obsady a w zasadzie tylko Macieja Stuhra to nic innego o tym filmie nie znalazłem.

gustafson

ze strony PISF wynika, że jest prośba o w znowienie promesy. nie dostał kasy jeszcze. A Pokłosie to to samo co kadish, czyli film o jedwabnem.

szczyx

Wreszcie jakiś film wojenny pokazujący że Polacy w czasie wojny też nie zawsze byli święci ;-))
Czekałem na coś takiego dniami i nocami.
Powodzenia, liczę na pana talent panie Władku !!!!

szczyx

wznowienie promesy to sugestia ekspertów jak już, dostał 3,5 Miliona dofinansowania a prosił o 4

pointer_damian323

Na tej stronie mówią że "Podwójną Stawkę" kręci reżyser "Pitbulla" Patryk Vega.Mam nadzieje że nie jest to prawda bo szczerze przyznam że jeśli chodzi o filmy sensacyjne to większe zaufanie mam do Pana Pasikowskiego.Dla mnie Vega po "Pitbullu" zaczął kręcić same kiczowate produkcje.
http://www.orange.pl/kid,4000002566,id,4001083318,title,Stawka-wieksza-niz-zycie -Tajemnicza-kontynuacja-serialu,article.html

Bondman

A kto dostaje dotacje razem z Pasikowskim?
Werble...
Polański! Z polskiej kasy finansuje bowiem swój najnowszy film z obsadą z Księżyca, scenariuszem Yasminy Rezy i zagraniczną ekipą - "Bóg mordu". Podobną kasę dostała Agnieszka Holland na "Ukrytych".
Czemu wykręca się od PISF-u 2 mln z budżetem 78 i finansowaniem we Francji? Czemu dotacje dostaje "Bitwa Warszawska", która zwróci się na 100 %? Czemu kasę zabiera się debiutantom i ludziom, którzy tej kasy potrzebują? Nie rozumiem tego.

Kogoś chyba trzeba naprowadzić na prostą.

Platton

nie rozumiem argumentów... przecież oni nie dostają tej kasy bezzwrotnie. pisf się spłaca. co prawda na końcu, ale spłaca.

szczyx

Są zdjęcia z planu z filmu "Kloss-podwójna stawka".Pasikowski napisał do tego filmu scenariusz a reżyseruje go Vega.Film będzie opowiadał o ponownym starciu Klossa z Brunnerem.Główne role ponownie zagrają Stanisław Mikulski i Emil Karewicz ponadto w filmie zobaczymy jeszcze min:samego Daniela Olbrychskiego !!!
http://www.youtube.com/watch?v=qLkcu_ny8so&feature=related

Bondman

Wszędzie Olbrychski.........

Vega to nie jest odpowiedni kandydat na reżysera tego filmu. Jedyne co mu wyszło to "Pitbull" - realistyczny, surowy, niemal dokumentalny... jak to się ma do leciwej, zachowawczej i bardzo teatralnej "Stawki"? No chyba, że w tym szaleństwie jest metoda. Ale Morgenstern wciąż jest na chodzie, czemu więc nie on...?

Te "przecieki" na yt.... słabo to wygląda.
Po co Brunnerowi wąsy? I to jeszcze farbowane?
Najlepiej wypada Mikulski. Chłop się po prostu nic a nic nie zmienił. Szacun!

Szem

Też jak już mówiłem Vega za kamerą trochę mnie zniechęcił gdyż również uznaje że "Pitbull" jest jedynym w dobrym serialem jaki stworzył.Za "Kryminalnymi" i "Twarzą w twarz" nie przepadałem o "Ciachu" już nawet nie wspomne ale pożyjemy zobaczymy.Jeszcze w dodatku jedną z ról ma zagrać Marta Żmuda-Trzebiatowska (?!) zaczynam więc powoli mieć takie obawy jak przy "Bitwie Warszawskiej 1920" Hoffmana.Ale cóż może Pasikowski dodał pisząc scenariusz jakiś swój smaczek z dawnych lat.Miło by było ;-).Pozostaje tylko czekać.Mam nadzieje że tego nie schrzanią strasznie bo bardzo lubie od czasu do czasu oglądać dawną "Stawkę...".Pozostaje nam tylko czekać.

Bondman

Tak, ma robić Vega.
"Do dnia 17 lipca 2011 trwają zdjęcia do fabuły w reż Patryka Vegi pt. Hans Kloss - Stawka wieksza niż śmierć, Wszystkich zainteresowanych statystowaniem prosimy o kontakt z nami."
http://www.grupaxxi.pl/

szczyx

Bo PISF powinien dopłacać do projektów, które nie mają szans w normalnym banku - taki Polański, nie dość, że i tak finansuje film w większości poza krajem, to mógłby w każdej instytucji finansowej ubiegać się o kredyt, podobnie "Bitwa Warszawska". Kasa powinna iść w projekty, które nie mają szans na dotacje gdzie indziej, ale mają szansę stać się Dziełami (filmy z dobrymi opiniami ekspertów).

Platton

Jest wiadomość. Nowy film jaki robi pan Władek to "Pokłosie".Będzie on dotyczył pogromu żydów w przez polaków.Klasnąłem w ręce.Dosyć mam patetycznych obrazów ukazujących nas w dobrym świetle.Czas na coś nowego i odważnego !!!!!.W dodatku w rolach głównych mają pojawić się
Maciej Stuhr i Ireneusz Czop mówi poza tym również o Jerzym Radziwiłowiczu i Zbigniewie Zamachowskim.Oby był powrót w wielkim stylu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)
Więcej na temat fabuły filmu znajdziecie tutaj

http://www.rp.pl/artykul/9146,690160-Wladyslaw-Pasikowski-zaczyna-zdjecia-do-fil mu-Poklosie.html

Bondman

W dzisiejszej GW w dodatki duzy format Pasikowski wspominał, że Karolaka, Szyca i Adamczyka nie zobaczymy. Też załuję!