William MoseleyI

William Peter Moseley

7,6
4 937 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby William Moseley

Gdybym był gwiazdorem, byłbym przystojniejszy. Wysoki itd. :)

Tatar

Ja nieczęsto to oglądałam. Ale śmieszne jest, nie powiem. Teraz lubię trochę inne seriale...

Julia_20

Oglądąłem już więc teraz, kiedy po raz któryś pod rząd leci na polsacie, jakoś nie chce mi się oglądać.

Tatar

A od września będzie "Lost" i "Prison break", nowe serie, które i tak już oglądałam, ale będę teraz też oglądać. Lubię coś po kilka razy obejrzeć. Jeśli jest fajne, oczywiście.

Julia_20

Ja też lubię "Lostów".

Tatar

Aha. no to fajnie;) dużo ludzi to lubi.

Julia_20

Nigdy nic nie jest pewne w tym serialu. Najbardziej nerwowe jest pytanie, kto następny zginie?

Tatar

oby nie Sawyer. Wg mnie sami fajni ludzie poginęli...

Julia_20

Nie wiem czy wiesz, ale według pierwotnych planów Jack mial zginąc już na samym początku serialu!

Tatar

Nie wiedziałam!... Za to słyszałam, ze taki los miał spotkać Sawyer'a... Swoją drogą to dziwnie byłoby teraz bez Jacka.

Julia_20

Jack to chyba najważniejsza postać wśród rozbitków. Mam nadzieję, ze nie usuną z serialu Sayida i Desmonda!

Tatar

Aprpos Sayid to moja ulubiona postać. a dlaczego? Ze względu na tą swoją przemianę z kata na kogoś, kto pomaga ucec i sam się postrzeliwuje by upozorować wyrwanie broni.

Tatar

Nawet na wyspie Sayid torturował ludzi. Np. Sawyera czy Bena. Ale widać było, że wcale nie jest mu z tym dobrze. Pamiętał z przeszłości każdą twarz torturowanej osoby. A o moich ulubionych postaciach możesz przeczytać u mnie na blogu, jeśli chcesz.

Julia_20

Już czytałem. Jak patrzę na tych odkrytych gwiazdorów...

Tatar

odkrytych, w sensie wejścia na szczyty.

Tatar

No wiadomo... Bo np. ci z OzN, HP czy Lost dopiero po wystąpieniu w tych filmach/serialu zaczęli być rozpoznawani. Czasem wystarczy jedna rola w jednym filmie.

Julia_20

Ważne by byc zauważonym na tyle dobrze, że jest się kojarzonym!

Tatar

No tak. Niektóre gwiazdy zawsze będą kojarzone z jedną rolą, np. Daniel R.

Julia_20

Przy takiej forsie jaką on zarobił to w razie niepowodzeń w świecie aktroskim z głodu nie zginie!

Tatar

Ja to bym pojechała gdzie dusza zapragnie!

Julia_20

Ja jakbym mół to bym pojechał do Skandynawii. zawsze ciekawiła mnie północ - kraina wikingów, sag i mitów o walecznych bogach, wilków biegnących przez ośnieżone górskie lasy...

Tatar

Hmm mnie to jakoś nie kręciło zbytnio... Ale jeśli miałabym jechać na północ Europy, to chciałabym w zimie!

Julia_20

Mnie swego czasu ciekawili wikingowie. Zwłaszcza ich kraina i mitologia. Ich bogowie: jednooki Odyn, wojowniczy Thor...

Tatar

Ja lubiłam słuchać takie opowieści, ciekawostki z historii... Bo historia to moja nienajlepsza dziedzina, bo wszystkie daty mnie się mylą!

Julia_20

jesli można wtrącić to nie wiem czemu strasznie dużo ludzi nie lubi historii :( Ja ją bardzo lubię, chociaż faktycznie daty są trochę irytujące. Ale mi za to wszystko rekompensuje starożytność, którą strasznie się interesuję i którą ubóstwiam :D

troll_3

Ja z wiadomościami z historii zawsze wyprzedzałem cąła moją klasę. Zarówno w podstawówce, jak i potem.

Tatar

U mnie w klasie mam takiego "historyka";) Ilekroć opowiada o czymś, to zadziwia mnie, że tyle zapamięta tego!

Tatar

no cóż. Niektórych to po prostu nie kręci. Niestety nawet nie staraja się poznać coś głębiej niż szkolne regółki :(

troll_3

O regułkach nic nie mów... Niedługo się zacznie... Ale w historii jest coś, co lubię: odkrycia geograficzne i różne wynalazki.

Julia_20

faktycznie takie rzeczy są ciekawe. Ja tam się modlę, żebym w tym roku miała historię z tą samą nauczycielką, co w ubiegłym, bo jest jeszcze jedna- nie dość, że wredna, to jeszcze dobrze nauczyć nie umie.

troll_3

O taak, dużo zależy od nauczyciela..

Julia_20

Apropos mitologii, szkoda że mitologia słowiańska została zapomniana... Z tymże, to nie było z tym tak jak mitologią Nordycką. To właściwie każde plemię miało swojego boga. na ten przykład Świętowit (znany również jako Światowid) Był czczony tylko na zachodniej Słowiańszczyźnie. Nie było jego kultu u Słowian wschodnich, gdzie najwyzszym bóstwem był Perun, przez wielu uważany za wpływ wikingów na tamtejse ziemie.

Tatar

Każde plemię wierzy w kogo innego.. Niby jedno plemię, ale podział wiary istnieje.

Julia_20

Słowianie nie byli tak jednomyślni w kwestii czczonych bogów jak wikongowie. To bardziej można nazwać lokalnymi kultami/wierzeniami niż religią.

Tatar

Tak samo jest i w obecnych czasach. Historia nie zaniknie tak całkowicie, coś przetrwa, w mniejszym lub większym stopniu.

Julia_20

dokładnie. Staramy się zapamiętać te chwalebne rzeczy, a hańbiące wymazać z pamięci.

troll_3

Haniebne rzeczy, często wynikające z błędów, moga przyprawiać kogos dumnego, czy wręcz dumnego, o ból i poczucie hańby.

Tatar

Chciałem powiedzieć "wręcz pysznego".

Tatar

no tak... zdarza się...

Julia_20

A wtedy to boli...

Tatar

Yhym... Zwykliśmy nienawidzić tych, którzy znajdują dla siebie szczęście w tym, co nas martwi...

Julia_20

Tych, co mają do czegoś dostęp...

Tatar

Hmm ja jakos nie nienawidzę np. aktorów z powodu sławy...

Julia_20

Prędzej to im czasem zazdroszczę.

Julia_20

Ja swego czasu, zywiłem zazdrość... a z drugiej strony wiedziałem, że to przecież coś normalnego.

Tatar

Aktor jak każdy człowiek. Tez żyje. Ma tylko sławę i pieniądze.

Julia_20

Tu akurat sława i pieniądze były związne z czymś jeszcze...

Tatar

Czyli?...

Julia_20

Coś bardzo cennego...

Tatar

Dla każdego cenne jest co innego. Ty to zawsze taki zagadkowy, i się wtedy domyślać o co ci chodzi w wypowiedziach... heh

Julia_20

Chodzi o gwiazdkę, o której sięgnięciu tak bardzo zacząłem marzyć...