Wojciech ZielińskiII

7,5
30 929 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Wojciech Zieliński

Świetny aktor, zajebiście odnajduje się w roli. W zasadzie, w każdym filmie / serialu w którym go trafię. Mega fajna postać Janusza w "Służbach Specjalnych" (jedna z nielicznych produkcji Vegi, której nie żałuję, że oglądałem).

Irytuje mnie tylko to, że ma tak dużo ról kibicowskich. Oglądam Furioze - gra dobrą postać Kaszuba. Oglądam Kibica - nagle antagonista (antagonista w stosunku do głównej postaci Kuby, aczkolwiek tam dobrej strony w ogóle nie było, wszyscy siebie warci) i pojawia się, jako Zyga. Nagle, człowiek musi się przestawiać. Zwłaszcza, jak podchodzisz do 'Kibica' z myślą jako takiego nieoficjalnego spin-off'a Furiozy. Co, w sumie nadaje więcej kolorytu i głębi dla tych dwóch produkcji (w sumie trzecj, bo Furioza 2 też powstała). Może to tylko mój problem.

Gdziekolwiek, go zobaczę na ekranie, to bije od niego taka energia, że chce się go oglądać. Dla mnie jeden z lepszych Polskich aktorów na obecnej Polskiej scenie. Aktualnie znajduje się na tym samym poziomie aktorskim, co Bartłomiej Tołpa i Sebastian Stankiewicz - według mojej opinii. Czyli, obecna topka Polskich aktorów.