Xavier Dolan

8,4
7 454 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Xavier Dolan

Piękno w jego filmach.

użytkownik usunięty

On jest piękny. To piękno widać nie tylko na jego ślicznej buzi, ale również w tym co robi. W ogóle nie przeszkadza mi jego orientacja a już na pewno nie to, że tak często porusza jej tematykę w swoich filmach. Robi to idealnie. Jeśli w ten sposób spełnia się jako człowiek i jako reżyser, to nikt i nic, żadna siła na tym świecie nie przekona mnie że jego filmy nie mają sensu.

Czemu ma sluzyc ta manifesto-egzaltacja?

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Każdy czuje inacze. A może dla homoseksualistów każdy kolejny film o wyidealizowanej miłość chłopaka do dziewczyny jest czymś przesadnym. To jest jego świat i może on chce sie tym z innymi podzielić. A jeśli komuś to przeszkadza to sprawa jest prosta: niech najzwyczajniej w świecie nie ogląda jego filmów. A tak nawiasem, jego orientacja nie jest w tych filmach jedynym tematem, porusza mnóstwo innych, bardzo ważnych jak miłość do rodziców czy przyjaciół, a w szczególności temat tej trudnej miłości. Poza tym uważnie oglądając jego filmy, można wyłapać bardzo dużo, nie tyle co ciekawych ale mądrych sentecji i złotych myśl Ja osobiście uważam że Xavier Dolan wie co robi w swoich filmach, i robi to bardzo dobrze.

A przeglądając inne komentarze i czytając różne artykuły, to muszą powiedzieć, że jestem poważnie przerażona. To wprost nie do wiary, że w cywilizowanym świecie w XXI w jest tyle homofobów. To okrutne. Można się z tym nie zgadzać i tego nie popierać, ale trzeba to tolerować i zaakceptować fakt, że z czasem coraz więcej homoseksualistów będzie sie ujawniać w wierze że ludzie w końcu się ogarną!

"A może dla homoseksualistów każdy kolejny film o wyidealizowanej miłość chłopaka do dziewczyny jest czymś przesadnym."

A moze dla pedofila film o zoofilach, ktorzy spuszczaja sie na widok kory?

Nie jestem homofobem, lubie Dolana, ale po co pieprzyc takie glupoty niezwiazane z kinem? Watpie, zeby Dolan chcial byc zapamietany jako ten-od-gejowskich-ckliwych-filmow.

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Po pierwsze ja nie zamierzam sie wdawać w bezsensowne dyskusje, bo każdy ma prawo do swojego zdania.
Po drugie nie chcę niejasnych sutuacji i nie stwierdziłam ze jesteś homofobem.
A po trzecie, tak z innej paki, to muszę przyznać ze Filmweb to serwis wyjątkowo jadowity. Na serio. Może i nie sama strona to raczej jasne, ale po komentarzach odwiedzających można to stwierdzić. Jakieś 90% komantarzy to komentarze (pomijając zemszczenie) negatywne, a prawie pod wszystkimi pozytywnymi toczą się rozwlekłę dyskusje w sumie o niczym. To nie jest konstruktywna krytyka tylko zwyczajne krytykanctwo.
Ja na tym skończe, bo właśnie takiej jałowej dyskusji chcę uniknąć.
:-)

Skarbie, dyskusje o niczym zaczelas ty wlasnie, mowiac o 5 rzeczach naraz. Krytykantem nie jestem, ale jezeli juz jestesmy przy tych kwestiach, ty masz odchyl w druga strone: "Dolan ma piekna twarz i jest piekny" to wg ciebie argument do dyskusji? O jego pieknej twarzy? Czy o homofobii w czasach wspolczesnych?

Powodzenia w zyciu:)

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Ja nie zaczełam dyskusji tylko napisałam komentarz. I nie ma nic złego ja w jednym komentarzu napiszę o kilku rzeczach.
Nie podoba sie, nie komentuj.
I Wszystko w tym temacie!

I smiesz jeszcze komukolwiek zarzucac "jalowosc dyskusji"?

Oczywiscie, ze mozesz. Z tymze nie licz, ze ktos zrespektuje taka bezsensowna papke; chcialem wydobyc od ciebie wiecej informacji, porozmawiac, ale kiedy trzeba popracowac mozdzkiem nad argumentami, konczysz rozmowe zarzucajac mi krytykanctwo, homofobie. Tak, krosty tez mam. I malego.

Masz prawo pisac bezsensowne komentarze i prawo do bycia glupiutkim tez masz:) Hej!

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Słuchaj, bo pisze to po raz ostatni. Nie stwierdziłam że konkretnie Ty jesteś homofobem czy krytykantem, tylko że wiele ludzi takich jest i że widać to po komantarzach, chociażby na tej stronie.

A po drugie, to zjechanie czyjegoś komantarza to nie jest "wydobywanie informacji" i nie pokazuje chęci do rozmowy, tylko jest problemem z akceptowniem odmiennego zdania kogoś innego i tego że ktoś myśli inaczej niż Ty.

Po co Ty w ogóle czytasz cudze komentarze, skoro nie masz w sobie na tyle siły żeby ich nie negować i wyśmiewać!

Po co ty w ogole piszesz na forum, skoro nie masz w sobie na tyle autodystansu, zeby nie reagowac na cudze opinie wybuchem goracego idiotyzmu? Cmok.

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Człowieku czy Ty wiesz co piszesz?!

użytkownik usunięty
Chaczeridi

Ej wiesz Ty co ? Masz racje, jestem PONAD TO, żeby ci odpisywać ;-) Mało mnie satysfakcjonuje rozmowa z Tobą.