ale Xavier jest niesamowity, jako aktor a przede wszystkim reżyser, jego filmy są naprawdę oryginalne,z ciekawym klimatem, idealnie dopasowanymi aktorami, muzyką.
W zupełności się zgadzam, jego filmy są właśnie takimi jakich szukam. Świetny scenariusz, historia, która mnie interesuje, świetna muzyka, bardzo dobrzy aktorzy (w tym przede wszystkim sam Xavier), cudowne zdjęcia, oglądając "Wyśnione miłości" cały czas zwracałam uwagę na przepiękne kolory. Tworzy produkcje wyraziste, trafiające w 100% w mój gust, takie które rozumiem ale przede wszystkim czuję, które tkwią w mojej głowie dniami lub tygodniami po ich obejrzeniu, pod których wpływem pozostaję i przez pryzmat których patrzę potem na różne rzeczy. Ciężko jest uchwycić w słowach "to coś", co filmy Xaviera dla mnie po prostu posiadają, chyba oprócz wszystkich atutów przemawiają po prostu do mojego poczucia wrażliwości i estetyki. Jedyne, co należy zrobić to dać się historii zarysowanej w filmie poddać. Niesamowite, że Dolan jest tak młody i potrafi robić takie kapitalne filmy