Moja najblizsza ciocia. Pracowala w telewizji epizodycznie, głownie jako aktor dubbingowy. Mozesz ja tez uslyszec w bajce Pszczółka Maja, bo podkladala w niej glos pani Biedronki...
Długo się zastanawiałem, oglądając Dzwonnika skąd ja ten głos znam. I w końcu mnie olśniło-Bunia! Ma naprawdę bardzo ciepły głos. Oby więcej takich osób w polskim dubbingu!
Właśnie słucham nagranej książki „Tomek Sawyer detektywem”, gdzie lektorką jest właśnie „Bunia”:)
A nie jest to moja pierwsza książka czytana właśnie przez nią (pierwsza, przy słuchaniu której złapałem się za głowę!, że to przecież „Bunia” była książka „E.T.”).
Wypożyczyłem książkę Twaina TEŻ ze względu na jej głos, niezwykle ciepły, charakterystyczny:)
Jeśli nadal korzystasz z filmwebu powiedziałbyś coś więcej o swojej cioci?
W internecie nie ma nawet jej zdjęcia
Jako wróżka Flora w Śpiącej Królewnie tworzy niesamowite trio razem z Haliną Chrobak i Marią Homerską. Polecam :)
w nowszej wersji dubbingowej. W oryginale były inne aktorki. Teraz Śpiąca królewna została wydana z następnym dubbingiem czyli w sumie są trzy dubbingi. Ja znam jej głos jeszcze z bajki Bouli