PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747889}
7,8 435  ocen
7,8 10 1 435
Çilek Kokusu
powrót do forum serialu Çilek Kokusu

ogólnie o serialu, odcinkach, wydarzeniach i bohaterach ;pp

mistrzyniF1

Ja za to jestem we wszystkich serialach, na bieżąco, bo jeszcze dzisiejszy odcinek kontraktu ogarnę.... urlop jednak daje możliwości nadrobienia zaległości ;))) hehehe ale rymuję ;)
Po weekendzie już nie będzie tak dobrze ;) powrót z urlopu będzie masakrą;)
A jeszcze ciekawostka nadmorska...dziś miałam wieczorem spacerować a tu deszcz pada no cóż nie ma co narzekać, raz, że deszcz potrzebny, dwa i tak miałam fajną pogodę ;)

Margoargo

urlop oczyszcza umysł to i rymy się pojawiają :D
u mnie miało padać wczoraj, ale spadło jak zwykle pięć kropel na krzyż i tyla ;p

Margoargo

Ja za to ostatnio na nic nie mam czasu i ze wszystkimi serialami jestem tak w tyle że masakra :D na dobre nadrobię wszystko dopiero po 15 września :(

dariah

Ja po powrocie z urlopu już nie mam tyle czasu i nawet 11 odcinek cilek mam do połowy obejrzany ;)
Volkan obciął włosy i zgolił zarost .... hmmm wygląda na jeszcze większą ciotę ;)

A do tego wszystkiego jeszcze oglądam kiralik ask.... już całkiem zakręciłam się na punkcie tych tureckich seriali;)

Margoargo

w Cilek kokusu mam spore zaległości, ale weekend teraz, więc może wygospodaruję trochę czasu :D
a Volkan hahhaahahhaha, jedyne co ma w sobie intrygujące to tatuaż, a reszta to jedna wielka ciapa ;p

mistrzyniF1

Co fakt to fakt tatuaż ma fajny;)
Natomiast do kompletu oglądam jeszcze tysiąc i jedną noc;)
Co prawda akcja trochę rozwleczona, ale ten serial jeszcze daje radę ;)
Jak popatrzyłam na ramówki poszczególnych stacji, to naprawdę nie ma co oglądać , jak nie powtórki seriali, to powtórki filmów,
dobrze, że seriale tureckie to chociaż jakaś odmiana no i " O mnie się nie martw" .... Krzysiu jednak wymiata dalej ;)

Margoargo

tak, same powtórki, chociaż ja mimo wszystko lubię seriale na TVN7, bo zawsze coś ciekawego puszczają, ale z kilkuletnim opóźnieniem

Krzysio mistrz :D
dzisiaj jak talerzami po restauracji rzucał ;)

mistrzyniF1

O tak ;) na miejscu Poli wylałabym na niego szklankę wody ;)
byłoby zadziornie, ale trzeba przyznać, ze teksty dalej ma odjazdowe ;)
Mnie osobiście wkurza stary kaszuba, niby ma namieszać, ale kompletnie nie ma stylu ;)

Margoargo

taki stary kobieciarz ;)
dla mnie aktorsko w porządku, a wątek może być ciekawy: "nie jesteś moim ojcem" niespodziewane ;>

mistrzyniF1

To zdanie też mnie zaintrygowało, czyli jednak będzie ciekawie w III sezonie, a już myślałam, że zamęczą ten serial, bo w polskich produkcjach tak czasami bywa, że niby serial fajny a ilość sezonów zabija fabułę.
Ja osobiście mam na myśli lekarzy..... pierwsze sezony ok a potem równia pochyła, ostatniego to ja już prawie w ogóle nie oglądałam- dopadło mnie zmęczenie materiału ;)

Margoargo

albo Przepis na życie, to był świeży serial, do póki nie dobili go zawiłościami rodem z telenoweli ;>

mistrzyniF1

Dokładnie czasami duża ilość sezonów nie wychodzi serialowi na dobre.
Ja na przykład cieszyłam się, ze skończyło się Prawo Agaty,
pozamykali wątki i koniec. Dalsze części byłyby męczące ;)

Margoargo

akurat tego nie oglądałam, ale zgadzam się ;)
przykłady można i z zagranicy przywołać, np. Grey's Anatomy, Supernatural ;P

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Jest 1 odcinek na YT przetłumaczony :-D

sloneczkO_1

widziałam właśnie że dziewczyny planują tłumaczenia ;)
a ktoś śledził kolejne odcinki, Margo?

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Ja pierwszy widziałam :-D

Kolejne odcinki tez tłumaczą
Z tego co ostatnio pisało to kolejny ma być jutro.
Na fb jest stronka z serialem.
Niestety nie dam rady jej wkleić.

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Ja z początku oglądałam do 10 odcinka. Potem przestałam z braku czasu i zrozumienia tekstu.
Zobaczymy może dziewczyna przetłumaczy to będę sobie oglądać.

sloneczkO_1

ja chyba pierwsze kilka też widziałam ;)
ale nie pamiętam co tam się dokładnie działo już

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

1 odcinek Cilek

https://youtu.be/gXQmFtdAnWc

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Jest 2 odcinek :D

https://youtu.be/NJqW8uERudc

sloneczkO_1

Właśnie niedawno obejrzałam sobie 1 odcinek z tłumaczeniem. Miło było wreszcie coś zrozumieć. :D
A w Turcji poleci w najbliższym czasie chyba 23 odcinek i z tego co wiem to już bedzie finał. Nie wiem czy planują jakąś drugą serię.

ocenił(a) serial na 7
dariah

Ja też oglądałam 1 i mam zamiar zobaczyć 2 odcinek

Trzeci odcinek ma byc za ok. 2 tygodnie :D

Co do 2 serii to nic narazie nie wiem :D

sloneczkO_1

A ja sobie zapomniałam, że tak się tu udzielałam na początku ..... ot głowa już nie ta;))) no ale ogarniać 2 seriale tureckie to trzeba mieć z głową ;))) hahhaha

sloneczkO_1

Obejrzałam zwiastun ostatniego odcinka bo nie mogłam się powstrzymać. :D powiem Wam że nie spodziewałam się takiego finału ale całkiem fajnie to wymyślili :D
i moim zdaniem dobrze że zrobili tylko 23 odcinki bo nawet jak by była druga seria to te ich przygody nie były robione na siłę byle by było 50 odcinków jak w przypadku Sezonu na miłość.

ocenił(a) serial na 7
dariah

Przeczytałam informacje na fb , że strona z angielskimi napisami z której ta dziewczyna tłumaczyła Cilek juz nie istnieje.
Nie wiadomo czy powstanie znowu.
Jesli nie, to będą przetlumaczone tylko 3 odcinki.
Szkoda .

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Trzeci odcinek :D

https://youtu.be/2grCbPw5FaM

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Cilek najprawdopodobniej będzie kontynuowany,bo zgłosiła sie osoba do tłumaczen :D

mistrzyniF1

Witam! :)
Niedawno skończyłam oglądać Cilek Kokusu i powiem, że podobał mi się ten serial :) Na początku oglądałam jak oglądałam, dopiero później zaczął mi się coraz bardziej podobać. Początkowo nie przepadałam za Burakiem, ale potem przekonał mnie do siebie, ale później miał 2 takie akcje, którymi mnie rozzłościł... Ale koniec końców serial zaliczam do udanych, ale w końcówce coś bym zmieniła.

Aaa i jest 4 odcinek.

jagodajulia

Mam nadzieję że pojawi się piąty odcinek bo te cztery pierwsze z tłumaczeniem już obejrzałam i chciałabym dalej, bo serial dosyć fajny.:D
Ciekawe czy planują w ogóle robić drugą serię.

dariah

Z tego, co się orientuję to dalsze odcinki mają być tłumaczone.
Wg mnie nie będzie drugiej serii, gdyż serial zakończył się tak, że kontynuacja jest niepotrzebna (powiedzmy). Poza tym rating spadał, dlatego zdecydowano się o szybszym zakończeniu serialu.

ocenił(a) serial na 7
dariah

Następny odcinek ma byc w tym tyg. i z tego co wiem to będzie cały tłumaczony :D

Życze miłego dnia :D

sloneczkO_1

Już się nie mogę doczekać bo nie powiem, wciągnął mnie :D mam nadzieję że będzie jak najszybciej :D

dariah

Trzeba pamiętać, że serial tłumaczy jedna osoba i takie tłumaczenie jednak zajmuje dużo czasu ;)

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Dokładnie :-D
Juz wczoraj napisała , że będzie małe opóźnienie.
Ja poczekam cierpliwie .

sloneczkO_1

Tak? To nawet nie wiedziałam, ale najważniejsze, że tłumaczy, a opóźnienia są wpisane w taki wolontariat ;)

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Otóż to.
Każdy ma swoje życie i każdemu może się coś zdarzyć.
A z tego co wiem to dziewczyna również tłumaczy Kiralik.
Przetłumaczenie 2 godz. Serialu gdzie aktorzy mówią z prędkością światła to nie lada sztuka.

sloneczkO_1

Dokładnie. Najlepiej to tylko czekać, oczywiście mówię ogólnie i na podstawie wpisów niektórych osób oglądających KA. Taki tłumacz nie żyje wyłącznie serialem, ma dom, pracę, a nawet rodzinę. Tak, ja też czytałam, że tłumaczy również KA.
Ja jak kiedyś tłumaczyłam 10 minut z rosyjskiego to mi zajęło to jakieś dwie i pół godziny... Tłumaczowi pewnie idzie to szybciej, ale i tak musi to zapisać, przetłumaczyć tak, aby to było zrozumiałe. Nie zawsze można tłumaczyć dosłownie. Z tego co się orientuję to tłumaczone jest z rosyjskiego.

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Właśnie tak :-D

sloneczkO_1

Ja też poczekam cierpliwie. I tak już myślałam że nikt nie będzie tego tłumaczył więc to i tak jest fajnie że się ktoś tego podjął. Szkoda że nie znam rosyjskiego na tyle żeby pooglądać z rosyjskimi napisami, ale zanim ja nym jedno zdanie przeczytała i sobie przetłumaczyła to by mi pół dnia zeszło. :D

ocenił(a) serial na 7
dariah

Ja tez niestety nie znam na tyle.
Kiedys sie uczyłam przez 2 lata,ale nie dużo z tego zapamiętałam.

Fajnie,ze dziewczyny tłumacza,bo nasze stacje maja nas gdzieś i puszczaja tylko telki latynoskie,ktore są na jedno kopyto.

sloneczkO_1

To ja się uczyłam przez 6 lat i niewiele umiem. Gdyby nie te ich litery to byłoby o wiele latwiej się rosyjskiego uczyć.
Właśnie mi już też jakoś się znudziły te latynoskie telenowele i jakoś tak sztucznie grane są, a Turcy akurat mają bardzo dobre seriale.

ocenił(a) serial na 7
mistrzyniF1

Kochane niespodzianka :D

5 odcinek " Cilek "

https://youtu.be/s29LAqoqoLA

mistrzyniF1

Pojawił się piąty odcinek :D a tak swoją drogą spodobała mi się końcowa piosenka, ale jakoś nie mogę jej zbaleźć :(

ocenił(a) serial na 7
dariah

Dziewczyny napisały , że następny będzie za jakieś 2 tyg.

sloneczkO_1

Cieszę się że komuś się chciało w ogóle tłumaczyć ten serial i teraz odcinki pojawiają się w podobnych odstępach czasu. Już czekam na następny bo jak oglądam i rozumiem to się wciągnęłam jeszcze bardziej. :D

dariah

6 odcinek już jest, więc pojawił się wcześniej niż było mówione :)

jagodajulia

Serio? Super. To faktycznie coraz szybciej to idzie. Zaraz zabieram się za oglądanie :D

dariah

Oczywiście, że tak :P Godzinę temu został dodany, albo i więcej. Ja wiem od godziny :)

ocenił(a) serial na 7
jagodajulia

Dzięki za info,bo jeszcze nie byłam na fb to nie wiem :D

sloneczkO_1

Nie ma za co :)