PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=812001}

Ślad

2018 - 2020
5,3 2,9 tys. ocen
5,3 10 1 2898
Ślad
powrót do forum serialu Ślad

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale ten serial to kalka rosyjskiego serialu След emitowanego od 2007 r. Nawet niektórych nazwisk nie zmienili (np. Majski u nich major GRU).

ocenił(a) serial na 1

Nawet znajomi Rosjanie mówią, że "etogo gowna nie wozmożno smotret'"...
Przez jakiś czas (jakieś 600 odcinków) oglądałem tego gniota (bo tak długo i cierpliwie liczyłem na to, że jednak POD KONIEC KAŻDEGO odcinka (a nie na początku!) "rozwiążę >>zagmatwaną<< zagadkę"! Obecnie jest już ich gruuuubo ponad 1000... W "polskiej" (a raczej "polszmatowej" kalce jest równie "fascynująco"! ŻENADA!!! Choćby w 12. odc. fraza "wystrzelony nabój" LOL Nabój składa się (z grubsza) z łuski, ładunku prochowego i pocisku, który jest właśnie WYSTRZELIWANY! To może być COKOLWIEK, CO WYLATUJE Z LUFY, ALE MUSI BYĆ MIOTANĄ CZĘŚCIĄ NABOJU!!! NIE CAŁY, Q, NABÓJ!!!!!!!!!!!!!!! Jak można być takim ignorantem, żeby tego nie zweryfikować?!? (może jacyś konsultanci - NAWET Z PRZEDSZKOLA!?) Już sama nazwa wskazuje, że to jest jedynie "nabój", czyli coś, co się "nabija" do lufy (a później do komory "nabojowej", lub), a nie jest W CAŁOŚCI MIOTANE!!! TU NIE CHODZI O MOŹDZIERZ CZY TORPEDĘ!!!!!!!!!!!! I jeszcze ta jednocześnie ignorancka i "dziadobrzmiąca" fraza: "siedem-szejdziesiont-dwa-milimetry"! Nie czepiam się wymowy, ale chodzi mi o MILIMETRA, a nie jakieś milimetry"! Na mój chłopski rozum należy się określić: chodzi o 7 czy 62 milimetry! Bo odnośnie do kalibru broni mówi się: "7,62 MILIMETRA" (zgodnie z POLSKĄ gramatyką!!!) I logiką...
O tym, że po paru minutach zajarzyłem, że to ta... - nie muszę wspominać?! To odnośnie do tego 12. odc.... Nie będę spoilerować...
Zatem "ja siem zapytowywujem: dlaczego nie można było kupić licencji np. na "CSI"?! Przecież te "gówno" jest duuuuuuuużo lepsze! Wiem! Zabrzmiało to tak, jakbym "degustował gówna"... W pewnym sensie tak jest, bo "degustowałem" (i permanentnie "degustuję") gówniane serialowe... I te "natychmiastowe analizy DNA" LOL Skoro to jest "możliwe" w filmie, to dlaczego nie jest możliowe "w realu"?!? Czy film nie powinien "odzwierciedlać" rzeczywistości?! Przecież to chyba nie jest serial sci-fi?!?

ocenił(a) serial na 1

Aha! Pojęcia nie mam, czy ty jesteś wsiokiem czy PiSim "wieśniokiem", ale nawet PIERWSZOKLASISTA napisałby mniej więcej tak: "Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na to, że ten serial to kalka rosyjskiego "След"-a, (emitowanego od 2007 r. do dziś). Nawet niektórych nazwisk nie zmieniono... (np. "Majski" - to w oryginalnej wersji "major Majskij", z GRU)...