PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=786525}
7,8 141 tys. ocen
7,8 10 1 140523
7,3 58 krytyków
Ślepnąc od świateł
powrót do forum serialu Ślepnąc od świateł

Jeden z głośniejszych seriali ostatnich tygodni, trochę może przykryty przez 1983, mam wrażenie że niesłusznie, ale też nie chce porównywać póki nie widziałem tamtego. Serial który w świeży i ciekawy sposób ukazuje życie tak zwanej Warszafki, czyli można powiedzieć takich pseudo elit miasta. Historie Kuby śledzie się bardzo dobrze, od momentu pokazania go jako mega poukładanego gościa, przez stopniową utratę kontroli która była dla Niego mega ważna. Duży plusik za ukazanie wielowątkowości, B nie dzieje się, bo A, tylko mamy wiele małych elementów które składają się na skutki wydarzeń. Ogromny plus za świetne postacie, Kuba to osoba z która bardzo łatwo jest się zidentyfikować, no przynajmniej sam tak miałem, ale sam przekrój postaci, od psychopatycznego "Dario", do przerysowanego rapera, a po środku mamy kilka jak nie kilkanaście innych ciekawych postaci. Jak już jesteśmy przy postaciach to przydałoby się powiedzieć o aktorstwie i tu jest problem, bo z jednej strony mamy takiego Jana Frycza, czy Janusza Chabiora którzy według Mnie są po prostu świetni z drugiej strony jest masa po prostu solidnie odegranych postaci jak "Pazina", no i ta do której sprowadza się większość dyskusji, czyli Kamil Nożyński w roli głównej. I tu jest problem, bo tak gość jest dość drewniany, ale z drugiej strony też można to wytłumaczyć charakterystyką postaci, no i samemu jestem gdzieś po środku, to znaczy nie uważam że przez Niego serial jest niemal nieoglądalny, ale jednak mogło być lepiej i widać że czegoś tam brakuje. Na końcu zdjęcia które pochwale w każdym aspekcie, wizualnie WOW, do tego zmieniają się w trakcie serialu, z początkowych spokojnych ujęć, do późniejszych bardziej rwanych i szybszych.
Podsumowując nie jest ten serial bez wad, Nożyńskie to nie Gosling, czasem dialog wyjdzie dość sztucznie, a niektóre wstawki są Imo niepotrzebne,a le w ogólnym rozrachunku jest to bardzo dobry serial.