Spodziewałam się chyba trochę za wiele po tym serialu... Słyszałam gangsterski, myślę nareszcie, może nie będzie kolejny gniot, no niestety się zawiodłam. I nie chodzi już o dretwość głównego bohatera (dla mnie wygląda jak Craig, co totalnie traktuję jako plus) bo to nawet bardzo dobrze pasuje gdy już się pozna jego bohatera. Co mnie tu boli to spastyczność tego serialu, i jego łopatologiczność. Co do spastyczności, to od trzeciego odcinka miałam ochotę żygać, raz taka scena raz inna, niby pokazują krew, ale trupa to już tylko urywkiem, raz cię lubi ten obraz a raz chce z ciebie wyciągnąć całe śniadanie obiad i kolację... Dla mnie fatalna rozgrywka, miałam nadzieję na chociaż jakieś zagadki w tym, a jednak, nie było żadnych niespodzianek, jak dilujesz, robisz coś złego to cię w końcu ucapią, czy jedni czy drudzy oj! Oj! Oj! krzyczy serial, zobacz, jak będziesz zły i niegrzeczny to cię spotka kara... Wiele osób tu pisze że od dawna nie został zrobiony tak dobry serial w Polsce, no nie został, zgadzam się, serial w porównaniu z innymi z ostatnich lat, jest najlepszy, co wcale nie oznacza że jest dobry. Może mam za duże wymagania, nie wiem, ja się nudziłam, a skakanie z różnego rodzaju scen, od przyjacielskich rozmów, w psychodeliczne odloty, przez odcięte języki i jazdę po mieście doprowadziło mnie, jak już wspomniałam, do mdłości. Na prawdę akcją dla Polaków jest darcie mordy i lanie po ryjach? Dla mnie niestety nie. A poza tym, przecież ten serial trochę miał być niszowy, z tego co widać po scenerii - to dlaczego nie jest? Wygląda jak każdy ostatno wypuszczany serial, takie same klatki i klimat jak 83, klimat czołówki Pod powierzchnią, no ludzie... Na prawdę trzeba wykorzystać jakieś pomysły po ostatnią kroplę? Pozwólcie na kreatywność, a nie podążanie tą samą utartą drogą bo się sprzedaje. Niemniej są plusy: muzyka, obsada i świetna gra aktorska większości, ciekawe postacie (chociaż dość powierzchowny ich obraz). Co mnie zawiodło to brak pięknych samochodów XD ta beta, Porsche i Mercedes to na prawdę... Mało