PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=786525}
7,8 141 tys. ocen
7,8 10 1 140523
7,3 58 krytyków
Ślepnąc od świateł
powrót do forum serialu Ślepnąc od świateł

Swietny serial, dobry scenariusz, trzyma w napieciu. Sporo calkiem niezle zrealizowanych pomyslow, swietne postaci za wyjatkiem Kuby (sposob zagrania). Wydaje mi sie ze to az niemozliwe zeby Kamil tak zle gral. Mam wrazenie ze jego dialogi sa po prostu skopane, marne tlumaczenie jakby slowo w slowo z angielskiego, kto tak mowi? Postac nie trzyma sie kupy, w jednym momencie stoi sztywno zeby za chwile nabrac kompletnie nie uzasadnionej dynamiki, lub rzucic jakims tekstem ktory nie pasuje w tym momencie a przynajmniej nie w wypowiedziany w ten sposob. I tu nie chodzi o niedopasowanie spolecznie bohatera, to po prostu wyglada shot wyciety z innej sceny gdzie emocje zostaly zbudowane na jakiejs podstawie. Do poprawki to plus wrazenie ze czasem niektore sceny zostaly na sile wcisniete, np monolog Jacka nad basenem, stand-up wcisniety do serialu. Nutka konstruktywnej krytyki, moze do kogos trafi.

ocenił(a) serial na 8
MovieGarry

Tak w powieści została przedstawiona postać Kuby i aktor świetnie ją zinterpretował

MovieGarry

Mam te same spostrzeżenia. Totalny chaos i brak konsekwencji w budowaniu postaci. Z jednej strony mocno akcentowany chorobliwy pedantyzm i planowanie wszystkiego w najdrobniejszym szczególe a z drugiej decyzje na poziomie 10-latka. Najbardziej drażniło mnie to przy scenach z przesłuchania, gdzie najpierw jak wystraszone dziecko prosi o coś do picia a za chwilę kozaczy jak w starych gangsterskich filmach. Masakra, dawno czegoś takiego nie widziałem. Może jest w tym jakiś głębszy sens, gdzie reżyser chciał przedstawić dualizm postaci, ale nie wydaje mi się żeby brnął aż tak daleko. Dla porównania postać Daria jest od początku do końca konsekwentna i tego zabrakło u Kuby.