PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114052}

Świat gliniarzy

The Shield
2002 - 2008
8,1 6,6 tys. ocen
8,1 10 1 6598
Świat gliniarzy
powrót do forum serialu Świat gliniarzy

Przecież mógł powiedzieć że to wszystko on, a Mara zabiła w obronie własnej. Wg. mnie to przez tą kokę,którą dostał nie myślał trzeźwo, na trzeźwo nie zabiłby żony i dwójki dzieci.
Żałował że poznał Vicka, przecież mógł powiedzieć w każdym momencie nie, jak Lem po ataku na "pociąg z forsą", a on jeszcze go za to znienawidził. Nikt mu nie kazał podkładać narkotyków( pamiętacie któryś odc. gdzie było pokazane ich pierwsze przewinienie).
Vick był zły, ale tak myślę że on nie poszedł się zabić, tylko będzie dorabiał sobie na ulicy dla któregoś gangu, a potem ich wystawi, jak z Beltranem.

ocenił(a) serial na 10
Vic_Mackey

1. Osobiście uważam że Shane po prostu bał się więzienia na tyle że wolał się zabić ale sam fakt uśmiercenia swojej żony i dzieci to już krok za daleko i tutaj dopatrywał bym się paniki połączonej z narkotykami. Mara nie wywinęła by się z tego bez odsiadki ale dostała by pewnie wyrok zmniejszony bo nie była to zbrodnia popełniona z zimną krwią.

2. Vick dla mnie nigdy nie będzie do końca zły. Facet ma spaczoną moralność ale i wielkie serce. Pomyślałem o nim naprawdę źle w momencie kiedy wystawił Ronniego bo wtedy zdradził swoje zasady.
Też uważam że Vick nie poszedł palnąć sobie w głowę. Przy życiu trzymają go dzieci które chce zobaczyć i ogólnie facet ma strasznie twardą psychikę. wielokrotnie wychodził z sytuacji kiedy byłem pewien, że beknie. Sytuacji w których Shane popłynął by w momencie.

ocenił(a) serial na 9
Pig_us

ja uwazam ze Vic z ta swoja mina na koncu serialu po prostu wyszedl kombinowac dalej jak wywinac sie z zaistnialej sytacji zeby miec z tego jeszcze korzysc, przez sekunde myslalem ze palnie w leb ... ale zaraz jak wyszedl to mowie ooooo to jest vik jakiego znam, zaraz bedzie szantazowal ta laske albo cos i znow bedzie rzadzil :))

tak ja to widze

ocenił(a) serial na 8
Cyric

to jest wlasnie przekaz serialu - gdy sie zanurzasz w gownie - nie da sie wyjsc nieubrudzonym. przez caly serial vick tylko mowi " i'll figure this out" na kazdy problem mial rozwiazanie i dopowiedz. w koncu sie zapetlil w tym wszystkim i musial wybierac miedzy przyjacielem a rodzina. mocny serial pokazujacy prawdziwe zycie. nie da sie byc przestepca z zasadami - predzej czy pozniej bedziesz musial zdradzic swoje przekonania bo bedziesz w sytuacji bez wyjscia