Tak jak przewidywałem. Na ostatniej, czyli 88 płycie będzie Married... with Children Reunion. Looknijcie http://amercom.com.pl/strony.php?kod=sw Kto się cieszy?
Ja się ciesze na wszystko co jest związane z tym serialem. A ten reunion to był pokazywany w tv?
nie był pokazywany w żadnej TV, a w sieci nie ma napisów, nawet angielskich dla niesłyszących. tym bardziej się cieszę, że zostanie wydany.
czy kolekcja będzie kompletna ? zgodnie ze stroną odcinków powinno być 264, natomiast na chwilę obecną jest 260, a będzie ostatnia płyta z dwoma odcinkami, czyli brakowało by jeszcze 2
Na Wikipedii można przeczytać, że: "No. of episodes: 262 (including 3 specials)", czyli wszystko OK ;)
PS. A na polskie Wikipedii: "Liczba odcinków: 260 (i dwa specjalne)", więc tak czy siak wychodzi 262.
"Ostatni 88. numer kolekcji wraz z płytą DVD z 2 odcinkami "Świat według Bundych" oraz "Spotkanie po latach" w sprzedaży od 6 sierpnia 2010 r."
------------------------
czyli na ostatniej płycie będzie reunion i "Świat według Bundych". ciekawe, jaki specjał kryje się pod nazwą "Świat według Bundych".
możliwe. fajnie będzie mieć tego pilota w swojej kolekcji. czyli są 262 odcinki włączając w to 3 specjały. aha, czyli te specjały to odcinek z okazji nakręcenia 200 odcinka, reunion i ten tajemniczy "Świat według Bundych". wszystko się zgadza. poza tym policzyłem i w USA też wydano 262 odcinki.
Sądzę, że wszystko się zgadza, a błąd jest w opisie. "Married... with Children Reunion" to po polsku powinno brzmieć "Świat według Bundych: Spotkanie po latach"
Z tytułem się zgadza - jest tak jak napisałeś.
Pisząc, że "jakiegoś specjału widocznie brakuje" miałem na myśli to, że łącznie cała kolekcja na DVD ma łącznie 261 odcinków, a według np. Wikipedii powinno być ich 262. Na anglojęzycznej Wikipedii jest informacja, że serial miał 262 epizody (w tym 3 odcinki specjalne), zaś na polskiej Wikipedii, że 260 plus 2 odcinki specjalne. Tak czy siak wychodzi 262. W kolekcji Tv Okey były chyba dwa odcinki specjalne - nr 207 ("Najlepsze kawałki") i nr 261 (czyli "Spotkanie po latach"). Zapewne ten jeden brakujący epizod to jakiś specjał typu "Best of". Pozdrawiam
Niestety nie macie racji. Amercom wydał tylko 260 z 262 odcinków serialu. Ostatni 2-częściowy odcinek, stanowiący zakończenie serialu, nie pojawił się na żadnej z płyt. W oryginale tytuły tych odcinków to: The Desperate Half-Hour i How to Marry a Moron. Czy ktoś oprócz mnie jest tym faktem zdenerwowany? Mailujemy do dystrybutora?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Married..._with_Children_episodes tu macie spis wszystkich odcinków
Nr 258 "Pół godziny rozpaczy"(płyta nr 86) i nr 259 "Mężczyźni wolą kretynki" (płyta nr 87) to te epizody, o które Tobie chodzi. Tylko Tv Okey zmienił (chyba) kolejność i na koniec dał "Chicagowską wymianę butów", która powinna być przed tymi dwoma odcinkami. Pozdrawiam.
Jeżeli rzeczywiście tak jest, to przepraszam za bałagan, ale po prostu nie zdążyłem jeszcze wszystkiego obejrzeć. W każdym razie dzięki za informację.
Fajnie, ze ukazało się "Spotkanie po latach" po polsku. Powinni go obejrzeć wszyscy, którzy nie wiedzą lub chcą się dowiedzieć o co chodzi w Bundych. Tam jest wszystko powiedziane. Szczególnie ci, którzy do określenia serialu używają słów "Obraźliwy, wstrętny, świński, obrzydliwy" itd.
Dokładnie tak. Może część antyfanów by zrozumiała na czym polega "kultowość" Bundych i wreszcie by do nich dotarło ile ten serial zmienił w swoim gatunku?
na płycie był tylko reunion. oto formułka na koniec:
wersja polska na zlecenie Amercom Studio Publishing
tekst: Janusz Winiarski
czytał: Tomasz Knapik
jakie wrażenia po?
Wrażenia bardzo pozytywne. Chociaż mogło być jeszcze więcej wspomnień i ciekawostek od samych aktorów, a mniej fragmentów poszczególnych odcinków :)
Samo wydanie "Reunion" na DVD bardzo miłą niespodzianką ze strony Amercomu.
Tak jak pisał Floyd_The_Barber "Spotkanie po latach" to lektura obowiązkowa dla antyfanów. W zasadzie, najpierw powinni obejrzeć "Reunion", a dopiero potem zacząć oglądanie serialu od pierwszego sezonu.
chyba Janusz Winiarski ogląda Bundych, bo we fragmentach zostawił "kluseczkę" Artura Nowaka. no i czyta Tomasz Knapik. a myślałem, że będzie inny.
McManaman, masz rację. trochę za dużo fragmentów. najbardziej mnie rozśmieszyły opowieści, że ludzie witając Eda O'Neilla wsadzali łapę w spodnie, a Christinie się zdarzyło, że łepek podszedł do niej i powiedział "pokaż cycki" xD
aż łza się w oku kręci. świetny serial. polecam ten dokument nie tylko fanom, ale i antyfanom.
A ja nie wiem, czy to wina mojego odtwarzacza (zobaczę na odtwarzaczu rodziców) ale nie mogę odpalić menu z 87 no i zdaje mi się, że mam jakiś skopany odcinek (kończy się, jak Kelly odchodzi w stronę przyjaciół-drużbów i tyle. Wydaje mi się, że brakuje kolejnego odcinka..). Co do "Reunion" to zaskoczyli mnie tym, że odcinek jest z lektorem. Ciekawe, czy teraz Polsat na koniec "Bundych" puści "Reunion" :)
Odpowiem sam sobie ;) To wina odtwarzacza, gdyż sprawdziłem na komputerze i jest wszystko (tzn. menu i odcinki). Co do płyty 69, to też tak mam, ale raz chyba można przeboleć lektora i napisy jednocześnie, nie? :)
Cóż, cieszę się, że mam już jeden film mniej do kupowania, aczkolwiek było fajnie chodzić po Bundych. We wrześniu pewnie coś nowego pokażą.
loginnuss, ja się spodziewałem reuniona na ostatniej płycie. "wersja polska na zlecenie Amercom Studio Publishing" na końcu reuniona. widzicie? miałem rację, że Polsat nigdy go nie wyemitował xD
Co do płyty nr 69 to zgadzam się, ten raz można przeboleć i napisy i lektora jednocześnie ;) Pozdrawiam.
u mnie jest ok. trafiły się z wam płyty z błędem. nie wiecie, że można odesłać te wadliwe płyty, a oni wymienią wam na nowiuśkie?
Wydaje mi się, że tak. Wystarczy do nich napisać o wadliwych płytach, żeby mogli się przygotować i raczej powinni poprosić o wysłanie wadliwych.