PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168649
7,5 24 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

ciekawy jestem czy kiedyś (może już jest) puszczą ten serial chocby w HD na jakieś stacji .
Coraz więcej filmów z przed 10-15 lat jest konwerterowanych na wyższą rozdzielczośc , umożliwiając komfortowe oglądanie na dużych ekranach ( powyżej 32 cali ) .
Ciekawi mnie czy z tak świetnym serialem też tak zrobią , byłoby fajnie .
Niedawno oglądałem "Adwokat Diabła" ( 1997) w wersji fullHD ( 1920x1080 ) zupełnie inna jakośc , film nabiera nowego znaczenia.

ocenił(a) serial na 10

"Konwertują" filmy, seriale raczej nie. W cudzysłowiu bo to wcale nie jest takie proste zwiększyć jakość filmu sprzed lat, wymaga to wiele pracy.

A ja właściwie mam w nosie jakość filmu, nie oglądam nigdy filmu aby się napodniecać jego jakością. W sumie zwracam uwagę tylko na to co się dzieje, grę aktorską i ewentualnie jak to współgra z muzyką filmu

Niektóre kompletne starocie ogląda się w jakości że miejscami nie odróżnia się płci aktorów ale mi to nigdy nie przeszkadzało : P

użytkownik usunięty
KinoManiack

Z seriali "Dark Angel" i "Andromeda" były konwerterowane do 720p. Już nie jest to takie trudne, nawet dla amatorów dostępne są programy które z nagrania komórką zrobią jakośc DVD . Polecam obejrzec coś , najlepiej w 1080p. , naprawdę robi różnice.
Ale 11 sezonów "Świata......" tor rzeczywiście była by inwestycja i dużo pracy nawet dla superkomputera .

użytkownik usunięty

Raczej nie ma co liczyć, chyba że z czasem każdy sam sobie będzie konwertował. Oglądanie tego serialu w formacie 4:3 na 50" to grzech, ale co poradzić.

ocenił(a) serial na 9

jesli był krecony w 4 /3 to w czym problem ?