PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168649
7,5 24 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

Tego nie da się opisać słowami. Brak smaku w każdym gagu. Humor rodem z rynsztoka.
Trudno się dziwić skoro cała amerykańska komercha zmierza w tym kierunku.
Jeden z najgorszych seriali w dziejach. Wytrzymanie jednego odcinka graniczy z cudem.
Dno i to strasznie zamulone.
Dla amerykańskiej "enteligencji" wyłącznie.

użytkownik usunięty
casic

jakbys chcial wiedziec kartoflu, to Bundy jest inteligentnym serialem, jest to satyra, ktora widac twoj glupi czerep nie chwyta, poprostu trzeba miec jakis wyzszy poziom rozumowania tych gagow, lub przynajmniej przyzwoite poczucie humoru, a ty skoro nie masz to sam/sama jestes jedna wielka zenadą.
Pozatym to serial kultowy, stworzony przeciwko komercyjnym gniotom z twojego pokroju rozumowania, widac ze gowno wiesz o Bundych, wiec po co sie wpierdaczasz na forum dzienciole.

casic

Twoja opinia. Jednak według mnie jest to klasyka Sitcomów, i trudno będzie przez kilka następnych lat zrobic takie "badziewie". Jeden z najgorszych seriali w dziejach- Serialem jest 39 i pół, to jest Sitcom, jeśli chcesz doszukiwac sie tu ścisłej akcji etc. to naprawdę nic nie znajdziesz. Są tu ukazane naprawdę fajne żarty sytuacyjne. Bundy przeszli już do klasyki, nie tylko w Ameryce ale i na całym świecie. Ja zostawiam 10/10.

vieira4

I pewnie dlatego, że to taki inteligentny serial, ma tak inteligentnych odbiorców, którzy w sposób rzeczowy potrafią przedstawić swoje racje, nie ubliżając innym.
Wybitnych polonistów i znawców ortografii o "wyższym poziomie rozumowania" , którym nieobce są słowa takie jak "dzięcioł"(No może w szczególnych przypadkach jednak "dziencioł").
Al zna jeszcze lepsze!
A skoro jest to forum, każdy może wyrazić zdanie.
Pewien wieszcz(przepraszam za trudne słowo)powiedział kiedyś : "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI".
A tu tyle nienawiści z powodu jednego posta.
Czyli pewnie GNIOT nad GNIOTY....
nie piszę dalej, bo mi się rymuje.

użytkownik usunięty
casic

tyle krytyki pod twoim adresem bo nie znajac wogole serialu oceniasz w tak zenujacy sposob, to swiadczy o twojej mega glupocie, a nie o naszej.
Serialu nie lapiesz, wiec masz zapewne denne poczucie humoru, jestes ograniczony lub bardzo smutnym czlowiekiem albo za malo bystrym. Dowiedz sie moze cos na temat tego kultowego dziela a dopiero pozniej wystawiaj taki prymitywne opinie, nie mieszaj sie poprostu w cos o czym shit wiesz.
PS: Zaden serial w historii TV nie poszedl sladem Bundych, poprostu jest to nie mozliwe, ten kultowy serial jest niemozliwy do podrobienia, lub nasladownictwa. Twoje nedzne Skrzydla to mega szmelc przy Bundych !!!

użytkownik usunięty

wklejam jeszcze cytat z innego mojego posta dot. Bundych, bo juz mi sie znowu nie chce pisac tego samego do takich pseudo "znafcow" jak ty:

Bundy to serial ktory byl swoista rewolucja na rynku televizyjnym. Zaden serial nie pokazywal rodziny w taki sposob. Rodzina Bundych jest alternatywa dla tych nijakich ciotek serialowych, ma mega osobowosci, dowcip, wdziek i styl. Nie jest barwiona sztucznymi eposami o dobroci i o tym ze wszystko bedzie dobrze, bo w zyciu tak nie jest. Pokazuje za to kilka cennych uwag, a mianowicie to iz nie wazne jak jest do dupy i jaki pech wisi nad rodzina, wazne aby nie tracic humoru i zahowac luz.
Bundy nie traca nadzieji, sa zawsze wyluzowani, sypia nieprzecietnym zartem i to jest u nich najlepsze. Dlatego serial Swiat Wedlug Bundych jest kultowy.

Kolejna inteligentna wypowiedź.
Gratuluję!
A propos kultowości.
MONTY PYTHON to to nie jest. I nigdy nie będzie, na szczęście.
POdziękuj za moje posty Alowi, który na wszystkich forach wstawia swoje "wymużdżone" 3 grosze.
Twoje posty, też świadczą o wrodzonej inteligencji.
Jak się nie ma do powiedzenia nic wartościowego na temat swojego, najlepiej opluć cudze.

użytkownik usunięty
casic

ale z ciebie fest cwaniak, nie ma co. Wiem ze bardzo dowartosciowujace jest zgrywanie ynteligenta, ale tobie i tak to nie wychodzi, nie wysuwasz zadnych konkretow i argumentow przeciw moim. Napisalem wyzej co przemawia za Bundymi, a ty poprostu nie wiesz co odpisac odnosnie tego. No prosze taki "mondrala" a zgasl jak Pis po wyborach ;]
Czlonkowie Monthy Pythona sa akurat fanami Bundych, poczytaj wywiady z nimi to ci zmieknie rura, kiedys widzialem wywiad jak chwalą Ala i reszte Bundych, nazywajac ten serial najlepszym komediowym jaki mieli zaszczyt widywac wsrod mega szajsów lecacych na tv.

Konkrety:
Nie trawię takiego naciąganego humoru. Koszmarnie niesmaczne gagi. Kicz w pełnej krasie. I ta galeria postaci. Parada debili.
Wystarczająco konkretnie?

użytkownik usunięty
casic

jak juz wczesniej mowilem, albo jestes mega dretwy albo smutnym czlowiekiem, albo lubisz dowcip w stylu serialu niania.
Humor Bundych kladzie kazdy inny serial komediowy, kazda postac z bundych ma wiecej charyzmy niz cala obsada twoich tandeciarskich serialikow.
Pewnie tez Quentina Tarantino nie lubisz i Rodrigueza co?
idz na muminy i nie zawracaj nam dupy.

użytkownik usunięty

kolejny debil , który zaśmieca forum.........................................

A wy tez nie macie zadnych innych argumentow, zeby bronic swojego serialu tylko ciagle to samo zdanie wkolko powtarzacie. Z reszta i to zdanie do nas, ktorzy nie lubia tego serialu nie przemawia. Mi mowiliscie zebym podala jakies argumenty powazniejsze, a widze ze sami tak owych nie macie.
Szkoda slow i pisania na was i na temat tego durnowatego serialu.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

argumentow bylo duzo, jestes za glupia zeby je zrozumiec hehhe
proponuje kurs czytania ze zrozumieniem, albo zainwestuj w lecytyne ;]

Kurs czytania ze zrozumieniem to przydałby się tu co poniektórym. Tylko idiota urąga innym od głupców. Szkoda na was czasu. Jak nie impertrynencje to cytaty z internetu. Oto wasza kultura. Zupełnie na poziomie serialu. Możecie nie odpowiadać.

użytkownik usunięty
casic

my nie bedziemy tracisz czasu na kogos kto swoim tokiem mentalnym wyraza sie nie uwzgledniajac prawidlowych racji, z ewidentnego braku kompetencji z zakresu oceniania produkcji filmowych lub televizyjnych.

casic

a ciebie deenorectah matka kultury nie nauczyla. Nic dziwnego ze nie skoro pozwala ci ogladac taki debilny serial i zebys sie od niego uczyl. Jak zobaczylam dzisiaj jeden odcinek z ta kelly i budem to myslalam ze mi sie nie dobrze zrobi.
Gorszego serialu nie widzialam. To juz chyba 4400 lub Czynnik PSI i Archiwum X sa od niego duzo lepsze. Przynajmniej tam sie cos dzieje ,a nie jedna zona z druga robia zdjecia jak faceci sie roznymi rzeczami tluka. Kompletny kretynizm. Nic dodac nic ujac, acha ujac z anteny ten serial i wstawic cos innego.

Regan_McLeod

Popieram. Jednak są jeszcze ludzie, którzy uważają, że jeden serialowy "wzór" nie usprawiedliwia totalnego chamstwa.

użytkownik usunięty
casic

Do Dornszyt i założyciela tematu:
Ludzie skoro tak się "brzydzicie" tego serialu to jest jedno proste wyjście. Nie oglądajcie go, nie piszcie obraźliwych komentarzy i będzie święty spokój dla nas i dla was. Jak mi niepodoba się jakiś film lub serial to nie wchodzą na stronę o serialu i nie obrażam tych co go lubią wypisując rzeczy typu: "To serial dla debili i niedorozwiniętych". bo to bardziej przyprawia o mdłości jak serial o Bundych. Skoro uważacie się za tak inteligętnych ludzi to może pokażecie klase i odpuścicie sobie co? Chyba, że wypisywanie takich rzeczy w jakimś sensie was bawi bo mnie jakoś nie.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

hahha rety dziewczynko, ty masz jakies braki egzystencjalne, mi mama, tata, sasiad, pani z warzywniaka czy pan Zbychu - operator kosiarki na moim osiedlu, nie musza mi czegos pozwalac lub zabraniac. Noja decyzja jest ogladanie tego arcydziela jakim sa Bundy. Tobie mamunia kaze ogladac beverly shit 90069 i popatrz co ci sie stalo z deklkem, zapadl sie juz calkiem pod twoja szyje i poginasz z garbem, wiec nic dziwnego ze uwazasz cos dobrego za gniota.
Bundy to zart sytuacyjny, abstrakcyjny, specyficzny, nie dla tlumokow, wiec idz na latwiejsze papki, gdzie masz wszycho podane na tacy.

sam masz chyba wszystko na tacy podane kretynie i sam jestes dekiel.
Jakbys chcial wiedziec to moi rodzice pracuja a zwlaszcza mamy nie ma cale dnie i to ja robie wszystko w domu przewaznie a nie moja mama.
Takze to ty chyba zachowujesz sie jak dzieciak nierozgarniety.
Szkoda na ciebie slow.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

dekiel kaprawy to i slow brak.

użytkownik usunięty

Jest jeden plus z tej waszej kłótni. Można się pośmiać. Jak dorośli ludzie mogą zachowywać się jak dzieci. Ludzie przestańcie się kłócić, proszę.

Masz racje Floyd The Barber na tych dwoch to szkoda tylko czau marnowac i pisac bo i tak nic nie pojmuja i tak.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

odezwala sie ta co jest pojętna haha, rety nie moge, moze jeszcze kostke rubika trzaskasz w minute i odkrylas tajemnice Atlantydy ? ;p

DeeNorectah rozkwicie intelektualny, co to jest "Noja decyzja"? Pisanie ze zrozumieniem polecam.
Al "tłumaczenie" jest rzeczownikiem rodzaju męskiego, więc "to tłumaczenie" a nie "te".
Rozumiem już waszą fascynację Bundym. On jest taki jak wy.

użytkownik usunięty
casic

Nigdy się nie pomyliłeś pisząc po klawiaturze.

|Rozumiem już waszą fascynację Bundym. On jest taki jak wy|
Nie przeginaj.

użytkownik usunięty

Ja też lubię ten serial ale jakoś nie uważam się za mało inteligętnego i nie utożsamiam się z głónym bohaterem. To tak na marginesie.

Jakoś nie!
Ale rozumiem, że można. Jak się wysyła tylko esemesy to nawet polskie znaki diakryczne przestają obowiązywać.

użytkownik usunięty
casic

parówo jedna a co ty nie umiesz sie domyslic ze nie trafilem w literke M tylko obok w N i zamiast MOJA DECYZJA wyszlo mi NOJA..., gratuluje, kolejna ofiara przegrzania zwojow przy falach upalow, domysl sie czasem czegos, a nie montujesz takie zalosne prowokacje. Myslenie nie boli, wiec nic nie tracisz.

Myślę, że boli i dlatego przychodzi wam z takim trudem.

casic

oni sa tacy jak ci bohaterowie dlatego boja albo nie chce im sie myslec

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

ty za to jestes jak bohaterowie z beverly hiils, przyjmujesz pod noge wszysko co ruchliwe, tak kazdy z kazdym, zwlaszcza te dajki kelly, brenda i valerie

użytkownik usunięty

Założę się, że do końca tygodnia ten temat poszerzy się o conajmniej 3 strony.

Floyd The Barber dzięki za odzew. Już myślałem, że nie przychodzi tu nikt myślący. A jednak. Szacun.

użytkownik usunięty
casic

mow za siebie i dorszynt, reszta nie jest ofiarami ograniczen intelektualnych.

wlasnie widze ze ty najbardziej jestes ograniczony intelektualnie jak tylko wyzywasz i to w dodatku starszych od ciebie.
Mowisz ze ja jestem dzieciak a ciebie nie powinno wogole dzieciaczku 5 letni, ktory tylko sie powtarza i nic wiecej.

Regan_McLeod

Chodźmy stąd Dorszynt. Chyba nie chcesz przebywać z ludżmi o inteligencji tapety w motylki (w większości).

casic

no raczej nie chce za bardzo z nimi przebywac, bo to kompletna strata czasu.

casic

To chodźmy w jakieś inteligentne miejsce. Dorsznyt pozdrawiam.

użytkownik usunięty
casic

wypad na muminy, miodowe lata albo inne nudne shity, dla takich nudnych szarych kartofli jak wy.

Dobrze,że podajesz co lubisz. Będe omijać z daleka, bo może mi paść na główkę - jak tobie.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

no tak, na profilu masz podane 25 lat, wiec jestem starszy od ciebie to raz, dwa to ty poslugujesz sie slownictwem i frazesami na poziomie lalki, ktora oblala egzamin z elementarza, taki, ktory dzeici przerabiaja w 1 klasie SP. Twoja skladnia jest na poziomie plechy, a retoryka przejrzysta jak akta Rywina, na komisji sledczej ;]

ocenił(a) serial na 7

kolo ma racje ile mozna sie smiac z grubasow i ala ktoremu pala nie staje i nie moze sie kochac z zono jak powiedziala kiedys moja nauczycielka w gimnazjum z fizykii zapamietalem do dzis "dowcip jest dobry jak sie go slyszy pierwszy raz" i to swieta prawda cale 11 sezonow smieja sie z tych samych rzeczy a gagi roznia sie detalami dno i zenula

ocenił(a) serial na 10
Discoman

no tak odezwal sie ktos na poziomie bezmozgiego gimnazjalisty, jak dorosniesz to zaczniesz lapac o co biega w tym serialu, bo teraz jeszcze w glowce malo wiec i retoryka pusta, juz nie mowiac o czarnym zarcie, ktorego takie pizdki gwizdki nie chwytaja

ocenił(a) serial na 7
black_bastard

chlopie teraz studiuje napisalem ze to bylo kiedys ale czytanie ze zrozumieniem bedziesz mial za pare lat w szkolce wiec spoko jeszcze zajarzysz co do serialu to jeden zart przez 11 sezonow to troche malo obejrzyj 10 sezonow friends 8 sezonow that 70's shows i 11 sezonow bundych jak ja i zobaczysz co to humor a co krecenie odcinkow z jednym i tym samym zartem powtarzanym w kolo popadli w rutyne scenarzysci i totalnie sie spalili

użytkownik usunięty
casic

No wiesz twój komentarz jest ostry na temat Bundych ale dla mnie to bez różnicy bo już wcześniej takie tematy się pojawiały. Nie ma co się denerwować i co chwilę odpisywać na posty każdy ma inny gust.

Sam chyba jestes dzieciakiem. Ja chyba mam bardziej poukladane w glowie bo przynajmniej nie ogladam tego durnowatego serialu.
Pozdrawiam Ciebie casic.

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

poukladane w glowie maja ci, co nie wstawiaja zdjec w swoj profil Shannen Doherty, nie przyznaja sie ze wielbia takie tandety dla gimnazjalistow jak beverly h., czarodziejki i inne takie. Tak robia dzieci z niską oceną wlasne rzeczywistosci.

a juz nie mowie o twoim nicku i zdjeciu to swiadczy samo za ciebie jaki ty jestes

użytkownik usunięty
Regan_McLeod

a mozesz mi powiedziec co masz do mojego nika i zdjecia? rozwin co z nimi nie teges bo nie bardzo rozumiem, co jest nie tak.

nie bede rozwijac nie chce mi sie. A tak wogole ja na zdjeciu mam nie Shannen Doherty tylko Holly Marie Combs -rozroznic nie potrafisz.