PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92457}

Świat według Bundych

Married... with Children
1987 - 1997
6,6 169 tys. ocen
6,6 10 1 168649
7,5 24 krytyków
Świat według Bundych
powrót do forum serialu Świat według Bundych

odcinek 60 - tv okey?

ocenił(a) serial na 10

Ma ktoś płytę 20 z tym odcinkiem? Bo jest u mnie dziwnie zniekształcony na górze obrazu, przynajmniej w I połowie filmu.. W sumie wszystko widać, ale nie wiem, czy to defekt płyty, czy po prostu filmu i nie wiem, czy zamówić po raz kolejny tą płytę.

grgr

Konkretnie chodzi o odcinek Buck saves the day, tak? Przez I połowię filmu jest taki pasek u góry ekranu spotykany często na VHSach. Zdaje się, że to defekt filmu. Napisałem do nich maila w tej sprawie i w sprawie odcinka 02x17. Niestety, zawsze mi coś wypadało, nie miałem czasu wysłać ;/ Jeśli wymienią ci płytę, to koniecznie napisz, czy jest ok.

Witam. Mam zastrzeżenia, co do kolekcji "Swiat według Bundych". Otóż trzeci odcinek na 10 płycie jest krótszy od normalnej wersji. Brakuje na końcu około dwóch minut. Natomiast w trzecim odcinku na 20 płycie przez mniej więcej 11 minut jest u góry obrazu taki pasek http://img6.imageshack.us/img6/958/87927681.jpg Pozdrawiam.
---------------------------------------------------------------------
Odpowiedź od Amercomu:

Szanowni Państwo
Proszę o odesłanie uszkodzonej płyty z numeru 20 wraz z dołączoną krótką
informacją na nasz poznański adres. Proszę też zamieścić informację, że
życzą Państwo sobie otrzymać płytę z numeru 10- wyślemy nową płytę numer 10 i 20.

Z poważaniem
--
Małgorzata Nowaczyk
Dział Obsługi Klienta
----
Polskie Media AMER.COM S.A.
Oddział Poznań
Ul. Grochowe Łąki 6
61-752 Poznań
tel. 061/85 83 800

ocenił(a) serial na 10
makintosz

Hm, niby jest krótszy ten odcinek na 10 płycie również i u mnie, ale nie pamiętam, czy tam coś przeoczyli? Musiałbym obejrzeć jeszcze raz. A z tym odsyłaniem to bez przesady, wolę zapłacić ponownie te 14zł, ale niech mi wyślą już normalne wersję (pomijając fakt, że jedną płytę z kilkunastu dostałem teraz wygiętą).

grgr

W wydaniu Amercomu brakuje sceny, gdy Al mówi, że kocha Peggy i jak Marcy wjeżdża naga w torcie do szatni. Zamiast tego lecą napisy końcowe. Przeczytałem na Bundyology, że kiedyś Fox wyemitowali właśnie taką wersję jaką wydał Amercom, a po emisji urządzili coś w stylu Audiotele, gdzie widzowie mieli głosować, czy Al ma powiedzieć Peggy, że ją kocha czy nie. Po zakończeniu głosowania puścili ponownie ten odcinek tyle, że w wersji rozszerzonej.
Najlepiej napisz do nich i przedstaw problem, bo prawdopodobnie wszystkie płyty numer 10 i 20 mają ten defekt. Możliwe, że Amercom wytłoczy ci DVD z nowymi odcinkami tzn. nieposiadającymi tych mankamentów. Koniecznie napisz w tym temacie, jak się sprawa rozwiąże :D

ocenił(a) serial na 10
makintosz

wymienli płytę z tym "defektem VHS" a z tą brakującą sceną napisali, że nie mają innej wersji.

grgr

Co musiałeś zrobić?

ocenił(a) serial na 10
makintosz

odesłać płyty, w środku dołączyłem kartkę z powodem reklamacji.

grgr

Aha. Szkoda, że nie mają normalnej wersji odcinka 02x17. Pewnie tylko taką dostali. Gdy będę miał czas, wyśle im moją płytę.
Mam prośbę. Mógłbyś zapodać z 2 screeny z odcinka 04x03, jeśli to możliwe? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda. Niemcy też mają na DVD wersję z tym defektem VHS, który znika po około 11 minutach.

ocenił(a) serial na 10
makintosz

hm, wybacz, pomyliłem się, bo spojrzałem na 1szy odcinek (zapomniałem już o który chodziło). Film z defektem VHS jest nadal, ale odesłali nową płytę z tym jak mówi, że ją kocha i marsi wjeżdżającą z tortem (chociaż jej tam nie widać). Za to kolejny defekt - naklejka na płycie niechlujnie przyklejona. ale widać wyraźnie, że wypalali płyte na nowo, bo jest ślad. No i przez tą moją omyłkę i info na kartce od nich, że nie wymienili odcinka 30 zjechałem ich drogą meilową, argumentując, że niczego nie poprawili. W sumie sami sobie są winni :P

grgr

W sumie w TV też 04x03 leciał z defektem VHS.
Czyli, że wypalili ci nową płytę z pełnym odcinkiem 02x17? Kończy się, gdy Marcy wjeżdża w torcie i drzwi się zamykają?

ocenił(a) serial na 10
makintosz

tak, dokładnie na tym jak zamkneli drzwi odcinek sie skończył.

grgr

No to dali ci pełną wersję. Z napisy są w porządku? Ni urywają się 2 minuty przed końcem w tym odcinku?

ocenił(a) serial na 10
makintosz

nie wiem, spakowałem już płytę do pudełka. Odcinek trwał 23 minuty z paroma sekundami bodajże.

grgr

Nie chodzi mi o napisy końcowe, tylko o dialogowe. Jestem ciekaw, czy dorobili napisy polskie do brakujących scen.

ocenił(a) serial na 10
makintosz

?? nie mam pojęcia, lektor jest przecież to po co mi napisy

grgr

Tak, ale jestem ciekaw, czy poszli na łatwiznę, czyli dołożyli napisy z krótszej wersji odcinka, czy uzupełnili.

ocenił(a) serial na 10
makintosz

Witam troche nie w temacie (był tu wczreśniej założony temat ale sie zmył) ale widze że trafiłem na dwóch ekspertów a ktoś taki jest mi potrzebny. Wczoraj buszując po youtubie za znamymi aktorami grającymi w bundych nadziałem sie na odcinek w którym poszli do piekła (szatanem był Freddy Kruger:)))chciałem zapytać czy to ostatni odcinek Z góry dzieki za odp

lwidz

Ostatni odcinek to 11x24 How to Marry a Moron II, w którym Kelly ma wziąć ślub. A a ten z diabłem - 11x20 Damn Bundys.

ocenił(a) serial na 10
grgr

Ale walą w h... z tymi zwrotami:
płyta nr 10 jaką mi wysłali jest wypalona na zwykłej wypalarce i przykleili na nią naklejkę, która odchodzi (ciekawe jak długo pochodzi)
Na 20 płycie w ostatnim odcinku migający pasek jak był tak jest.
Na 69 płycie nadal nie mogę wybierać lektora ani ścieżki dialogowej.

Znalazł ktoś jeszcze jakieś błędy na płytach?